שתף קטע נבחר
 

תירוץ שעובד? "רק העברתי את הסלולרי לכיס"

עד היום שמעו שופטי תעבורה כל תירוץ אפשרי באשר לשימוש לא חוקי בסלולרי בזמן נהיגה. עד היום זה לא עזר, אלא שכעת נראה כי אולי נמצא גם טיעון משכנע. מה החליט בית המשפט?

כל אחיזה בטלפון נייד בזמן הנהיגה היא עבירת תנועה חמורה? מתברר שלא תמיד. בית המשפט המחוזי קיבל ערעור של נהג שהורשע בשימוש בטלפון נייד בזמן הנהיגה, וביטל את פסק הדין בעניינו. הסיבה - הנהג טען כי אחז בטלפון רק כדי להעבירו ממקום אחד לאחר, ולא על-מנת לעשות בו שימוש. "אם נכונה טענתו של המערער, דהיינו שלקח את הטלפון מהמושב והכניס אותו לכיס, אין מדובר לטעמי באחיזה אליה מכוון הסעיף (בחוק האוסר על שימוש בטלפון נייד, ש.ה)", כותבת השופטת טלי חיימוביץ.

 

בהמשך החלטתה מסבירה השופטת כי "בנסיבות המתוארות, אין הבדל בין הטלפון לבין כל חפץ אחר שהמערער היה מעביר מהמושב לצידו אל כיסו" (הדגשה לא במקור). יש לציין כי בעקבות הרשעתו בבית המשפט לתעבורה בבאר שבע, נקנס הנהג בסכום של 1,200 שקלים. כעת יבוטל הקנס, והתיק בעניינו של הנהג יוחזר לבית המשפט לתעבורה, שם ינסה להוכיח טענתו, לפיה רק העביר את הטלפון הנייד לכיסו, ולא עשה בו שימוש אסור על-פי חוק.

 

איזו אחיזה זו - לצורך שימוש, או לצורך העברה? (צילום: Jupiter) (צילום: Jupiter)
איזו אחיזה זו - לצורך שימוש, או לצורך העברה?(צילום: Jupiter)

 

לא כל אחיזה היא אחיזה?

הנהג ביקש לבטל את פסק דינו כבר לאחר שהורשע בבית המשפט לתעבורה בבאר שבע. הנהג טען כי "לא שוחח בטלפון, אלא נטל אותו מהמושב לידו, ושם אותו בכיסו". הנהג גם הבהיר כי לא התייצב לדיון בעניינו בבית המשפט, מאחר שכלל לא קיבל זימון. השופט אלון אופיר דחה את הבקשה לפסילת פסק הדין, וקבע כי "החוק אינו אוסר אך על דיבור בטלפון, אלא על כל אחיזה בו בזמן נהיגה". גם בעניין הזימון לדיון, מצא השופט אופיר כי הנהג "זומן כדין".

 

בערעור שהגיש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע, התהפך מזלו של הנהג. "הובהרה למערער זכותו להפריך את חזקת המסירה", כותבת השופטת חיימוביץ בפסק הדין, בהתייחסה לזימונו לדיון בבית המשפט. "הוא הגיש מכתב ממשטרת ישראל, אליו צורף אישור הדואר, ממנו עולה כי דבר הדואר לא נדרש". במלים פשוטות - הנהג הצליח להוכיח כי הזימון לדיון בבית המשפט לתעבורה אכן לא הגיע לידיו.

 

בעניין האחיזה בטלפון הנייד, מבהירה השופטת חיימוביץ מה אומר החוק בעניין זה - "בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב... לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית". אלא שלדבריה, בית המשפט לתעבורה צריך כעת לבחון אם טענתו של הנהג נכונה - האם רק אחז בו כדי להעבירו ממקום אחד למקום אחר. ומה אם יתברר כי רק העביר אותו מהמושב לכיס מכנסיו? אחיזה לצורך העברה, כך מציינת השופטת, אינה האחיזה אליה מתייחס החוק. 

 

ראוי להזכיר כי רק לאחרונה הרשיע השופט אופיר מבאר שבע נהג בגין שימוש בטלפון נייד, וזאת לאחר שזה נתפס כשהוא מחזיק את הטלפון בין רגליו. בפסק הדין הבהיר השופט כי "המשמעות הפרקטית של החוק היא כי אדם הנוהג ברכב רשאי לשוחח בשיחה טלפונית, ככל שאין לו כל אחיזה במכשיר טלפון בזמן השיחה, בין אם באמצעות ידיו ובין אם באמצעות רגליו או כל חלק אחר של גופו... החוק ברור וחד - אסורה כל אחיזה של טלפון בזמן השיחה או בזמן הנהיגה, ללא כל קשר לשיחה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אין הבדל בין הטלפון לבין כל חפץ אחר?
צילום: ויז'ואל/פוטוס
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים