דקר את דודתו והכניס אותה למקרר: "אני רצחתי"
בני משפחתה של פאטמה חסונה מחאג'נה סיפרו כי תלונותיה במשטרה לא טופלו, אך במשטרה מכחישים. מתחילת השנה רצחו קרובי משפחה 9 נשים וילדות במגזר. ארגון סיוע לנשים ערביות התריע: "לא נתפלא אם יהיו עוד קורבנות"
"אני רצחתי". במילים אלה פתח הבוקר (יום ב') תושב אום אל-פחם (37) את הדיון בהארכת מעצרו. האיש חשוד שרצח את דודתו פאטמה חסונה מחאג'נה (57) והותיר את גופתה במקרר. בארגון למען נשים ערביות וכן בקרב בני המשפחה טוענים נגד המשטרה כי כמו במקרים קודמים - גם בזה הנוכחי נהגה באטימות, ויצאו נגד הזנחת הטיפול במגזר. קרוב משפחה של הנרצחת אמר כי בני המשפחה היו ערים לסכסוך בין השניים, אבל לא שיערו שכך הוא יסתיים.
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
בוטלה הרשעת אביו של הילד שירה למוות בחברו
המדליף: אין לי כל סיכוי למשפט הוגן בארה"ב
בית המשפט הפנה את החשוד לבדיקה פסיכיאטרית, לאחר שעורך דינו אוסמה עראף אמר כי הוא "מאוד מבולבל". הוא סיפר כי בעברו של האיש הרשעות קודמות, שהאחרונה שבהן הייתה ב-2005. "בשלב זה אינני יכול לדבר על ביצוע הרצח, כי לא ניתן היה לקבל מהחשוד תשובות חד משמעיות", אמר עראף. לדבריו, "אין אישור בשלב זה לכך שהרקע למעשה היה סכסוך כספי. ייתכן שהייתה השפעה למצבו הנפשי".
גורם במשטרה אמר ל-ynet כי החשוד דקר את האישה כמה פעמים בכל חלקי גופה וגם תקף אותה בגרזן. במשטרה סבורים כי הוא תכנן את המעשה מראש. לאחר הרצח עטף אותה בשמיכה, הכניס את הגופה לשקית ניילון והכניס אותה למקרר. אנשי היחידה לזיהוי פלילי הוציאו מהבית מכל שעל פי החשד בתוכו החביא החשוד את הציוד שבו נעזר לביצוע הרצח. בית משפט השלום בחיפה האריך את מעצרו בשישה ימים.
9 נשים וילדות שילמו את המחיר
מתחילת 2013 נרצחו שש נשים ושתי ילדות ערביות, וכן צעירה ממזרח ירושלים. החשודים ברצח - כולם קרובי משפחה של הקורבנות.
מחמוד מחאג'נה, בן דודה של הקורבן, הזהיר מפני האטימות של המשטרה. "מה שקרה הוא חוסר טיפול של המשטרה במגזר הערבי. היא מפקירה אותנו. הנרצחת פנתה למשטרה כמה פעמים אבל הם לא הגיעו אפילו לקחת ממנה עדות, הם לא חקרו את הפניות שלה. ככה הגענו לפשע המטורף הזה. אם זה היה במגזר היהודי הטיפול היה אחר".
לדבריו, "לנרצחת יש נכס משלה, בית פרטי. בני משפחת החשוד התגוררו אצלה בכוח ובאיומים. פנו אליהם כמה אנשים וביקשו מהם לפנות את הבית, אבל הם לא רצו והיא פנתה למשטרה. שם לא טיפלו בה". עוד סיפר: "החשוד שפוי מאוד. הוא ישב בכלא בעבר על עבירה בטחונית ואם לא היה שפוי לא היה נשפט אז". ממשטרת אום אל-פחם נמסר: "הנרצחת הגיעה לתחנת המשטרה בפעם האחרונה בשנת 1993 בגין תאונת דרכים".
מנהלת עמותת נע"ם למען נשים ערביות, סמאח סלאימה אגבאריה, אמרה: "כאישה ערבייה במדינה הזאת וכמנהלת ארגון נשים ערביות, אחרי כל רצח אני מזועזעת מחדש וכועסת מאוד. אני בוכה ומוחה וצועקת, ומחפשת שותפים לתחושות. העובדה שרוצחי נשים במדינה הזאת לא משלמים את המחיר מקוממת. ונשאלת השאלה למה, ומי אמור להסיק מסקנות?"
עוד הוסיפה, "אני רוצה לדעת איפה יש כפר או עיר בחברה הערבית שאפשר להגיד שאין בהם פשע, נשק לא חוקי, עוני והריסת בתים. המקום הזה לא קיים במדינה, ולכן ילדים, נשים וצעירים משלמים את המחיר. לא נתפלא אם ייפלו עוד קורבנות".
חאלד מחאג'נה, קרוב משפחה של הנרצחת, הצטרף לדברים. "זה אירוע קשה ולא מתקבל על הדעת. כל תושבי העיר גינו את המעשה כי מדובר במקרה כואב מאוד. אני מקווה שזה יהיה המקרה האחרון מסוג זה". לגבי החשוד אמר כי הוא מכיר אותו ולדעתו "הוא ביצע מעשה לא אנושי. רק חיה מטורפת יכולה לעשות דבר כזה. החשוד תכנן את הרצח ומצא את הזמן המתאים לרצוח".