מנגן על עוד ובדרך לדוקטורט במשפטים
קריסטיאן דיק, ערבי נוצרי מיפו, נרשם רק בזכות אמו ללימודי משפטים, ומאז מצא את ייעודו בחיים: להיות עורך דין. בהפסקות הוא שותה אספרסו כדי להתעורר, חולם על לימודי דוקטורט במקביל לעבודה וזועם שמכשירים גם סטודנטים שלא טורחים להגיע לרוב ההרצאות במהלך התואר. הכירו סטודנט בשבוע
קריסטיאן דיק, 22, סטודנט שנה ג' למשפטים במכללת שערי משפט בהוד השרון
מגורים: עם ההורים ביפו.
עוד במדור סטודנט בשבוע :
- לומדת עיצוב גרפי, ובינתיים יוצרת אלבומי חתונה
- לומד חשבונאות, רוצה לשנות את העולם
- הוריה חירשים, לומדת הפרעות בתקשורת
למה בחרתי ללמוד משפטים: אחרי שסיימתי תיכון לא תכננתי ללמוד - עבדתי בבית הספר לשייט בנמל יפו ולימדתי אלפי תלמידים להוצאת רישיון שיט. להורים היו תוכניות אחרות עבורי, ואמא שלי אמרה לי שאני חייב ללכת ללמוד תואר. נרשמתי ללימודי המשפטים ומאז תפיסת העולם שלי השתנתה; הבנתי שזה מה שרציתי להיות כל החיים - עורך דין.
הדבר שאני הכי נהנה ממנו בלימודים: ההרצאות במהלך התואר, לרבות כנסים והרצאות אורחים. להיות במחיצתם של בכירי המרצים באקדמיה, ללמוד מהם ולהקשיב, תרם לי רבות בשלוש השנים אחרונות. לא מבין איך יש סטודנטים שלא היו בהרצאות במהלך התואר, רק הגיעו למבחנים ובסוף הם משפטנים.
מילה טובה למכללה: המכללה משקיעה המון בסטודנטים. אנשי הסגל האקדמי מהמצויינים שקיימים בתחום המשפט. השילוב בין האקדמיה לפרקטיקה בא לידי ביטוי בקורסים שמועברים על ידי עורכי דין מהפרקטיקה בנוסף לאנשי האקדמיה. היא גם שמה לעצמה מטרה ללמד אותנו שקודם צריך להיות בן אדם שעוזר לזולתו ותורם לחברתו וגרמה לנו להבין שאנו חיים בערבות הדדית אחד כלפי שני.
מה הייתי משנה במוסד האקדמי שלי: הייתי מרחיב את הספרייה. כסטודנט שמבלה המון בספרייה, יש לנו ספרייה מעולה עם אווירה לימודית מצויינת אבל תמיד אפשר להרחיב את הספרות המשפטית ואני סבור שהגדלת מבנה הספרייה תתרום לסטודנטים הבאים בשנים הבאות. גם כדאי שתיבדק האפשרות שכל קורסי החובה יהיו בנוכחות חובה כדי שכולנו נצא משפטנים יסודיים.
הקושי בלימודים: היכולת שלך כסטודנט לשמור על סדר לימודי מסויים במהלך הסמסטר, דהיינו להתכונן לכל הרצאה, לקרוא את פסקי הדין וכו'. הקושי השני מגיע בתקופת המבחנים; היכולת שלך להתכונן למבחן הסופי שכולל את כל החומר שלמדת במהלך הסמסטר.
מה אני אוכל בהפסקה: אני אדם שפחות מפריע לו עניין האוכל. אספרסו ארוך בהפסקה עושה את העבודה ומכין אותי להרצאה הבאה.
הטבה שהייתי רוצה לקבל מהממשלה: הממשלה צריכה לתמוך בסטודנטים שמעוניינים ללמוד משפטים. אני ער לטענה ששוק עריכת הדין רווי ומוצף אך לצערי אינני מקבל את הטענה הזו וחושב שלא צריך להקשות את תנאי הקבלה למי שרוצה ללמוד. להפך - תנו לאנשים ללמוד ומי שרוצה לעסוק במקצוע יעבור מבחן יותר קשה.
קורס אהוב: דיני ראיות. קראתי את כל פסקי הדין שהתבקשנו לקרוא, לא פספסתי אף שיעור. התהליך שעברו בתי המשפט בנושא זו הוא אדיר.
קורס שנוא: דיני משפחה. ההרצאות היו משעממות מאוד.
מרצה אהוב: ד"ר עמוס הרמן, מרצה לדיני נזיקין, דיני ביטוח ודיני ראיות. הוא השפיע עלי המון במהלך הלימודים.
אם לא הייתי לומד משפטים הייתי לומד: לפני שהתחלתי ללמוד משפטים הלכתי למכמורת לבית הספר הימי כדי ללמוד ביולוגיה ימית. באותם ימים חשבתי שהעתיד שלי הוא בים ואין ספק שהתבדתי. אולי אלך ללמוד תחום זה בעתיד הרחוק, יכול להיות אחרי הפנסיה.
עבודה: משתתף בקליניקה המשפטית שבמסגרתה אני עובד בסנגוריה הציבורית.
פעילות מעבר ללימודים: לומד על נגינה בעוד זו שנה שנייה. אין ספק שמדובר בכלי נגינה עתיק, בעל תרבות היסטורית חשובה אין כמותה. אני לומד פעם בשבוע ובמהלך השבוע מתאמן בבית לבד. זה מתאים בעיקר בתקופת מבחנים, אז אני משהה את המחשבות על המבחן והולך לנגן וכך גם נרגע.
בחופשה בין הסמסטרים: בעיקר עבדתי. מודה שלא נדרשתי לעשות מועדי ב'. כרגע עובד בעיקר על עבודת הגמר, העבודה הסמינריונית שיש להגיש בסוף התואר.
נסיעות אחרונות לחו"ל: בקיץ אטוס לקנדה וארה"ב לחודשיים. זה טיול שהייתי אמור לעשות בסוף התיכון אך הוא לא יצא אל הפועל.
תכניות לעתיד: נשאר לי עוד סמסטר ללימודים. במרס 2014 אני מתחיל את ההתמחות היוקרתית בפרקליטות מחוז מרכז. במקביל להתמחות מתחיל תואר שני באוניברסיטת תל-אביב גם בהתמחות פלילית שבסופה אכתוב את התזה שלי כדי שאקבל דוקטורט. אני רק עכשיו מתחיל להתחמם מבחינת הלימודים ומצפה לתחילת התואר השני. רואה את עצמי במקביל לפרקטיקה מרצה באקדמיה.
סטודנטים, רוצים להשתתף במדור? שלחו לנו פסקה על עצמכם ותמונה ל-
one.student.per.week@gmail.com . באמצעות מייל זה ניתן גם לפנות לסטודנטים המופיעים במדור