הפוליו ממשיך להתפשט: התגלה ביישובים נוספים
משרד הבריאות מתחיל במבצע חיסוני פוליו לילדים עד גיל שש ברחבי הארץ, בדגש על אזור הנגב, לאחר שגם היום (ב') נמצאו סימנים לנגיף במוקדים נוספים לאלה בהם נמצא בשבועות האחרונים
שרידים נוספים של נגיף הפוליו התגלו במוקדים נוספים בנגב: בערערה, תל שבע ובמט"ש שוקת (מכון טיהור השפכים של הפזורה הבדואית ודרום הר חברון). אלו הן הנקודות הדרומיות ביותר לאחר שבשבועות האחרונים נמצא הנגיף ברהט, באר שבע, אשדוד וקריית גת.
חדשות ועדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet
לאחר הניטור הראשון של הנגיף, החל משרד הבריאות לבדוק אזורים חדשים שלא נבדקו בעבר. "הנגיף הנוכחי זהה גנטית לנגיף שנמצא במצרים לפני חצי שנה ולכן אנחנו משערים שיש להם מקור משותף", אמר פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, בדיון שהתקיים הבוקר בנושא בוועדת הבריאות של הכנסת ביוזמת יו"ר הוועדה, ח"כ חיים כץ.
עוד כתבות בערוץ הבריאות
- קרית גת ואשדוד: שרידי נגיף הפוליו התגלו בביוב
- מחקר: יעילות חיסון הילדים פרבנר נשחקת
בהריון? מש' הבריאות מבקש שתתחסני נגד שעלת
משרד הבריאות ישלים, בכל הארץ, את מתן החיסונים נגד פוליו בקרב ילדים עד גיל שש, בדגש על הדרום, שם אחוזי החיסון נמוכים יותר ועומדים על כ-90% לעומת 95% בכל הארץ. טיפות החלב יזמנו את הילדים לקבלת החיסון.
בדיון בוועדת הבריאות של הכנסת הדגיש פרופ' גרוטו שאין אף מקרה תחלואה בפוליו בישראל. "יכול להיות שמי שמפריש את הנגיף, מחוסן וכלל לא מרגיש אותו", אמר.
בכוונתו של משרד הבריאות לצאת בימים הקרובים בקמפיין תקשורתי במטרה להגביר את המודעות לחשיבות שמירה על היגיינה כגון רחיצת ידיים עם סבון לאחר יציאה מהשירותים, החלפת חיתולים ולפני מגע עם אוכל. משרד הבריאות גם מבקש מההורים לבדוק את פנקסי החיסונים של ילדיהם ולבדוק אם הם מחוסנים באופן מלא.
מאז גילוי הנגיף ברהט חוסנו יותר מ-18 אלף אנשים בכל הגילאים ברהט באמצעות חיסון מומת. משרד הבריאות אף הזמין יותר מחצי מיליון חיסונים נגד פוליו למקרה בהם יתגלו עוד נגיפי פוליו במוקדים נוספים.
מחלת הפוליו נעלמה מישראל בשנת 1988, ומשרד הבריאות מנטר באופן שגרתי דגימות שפכים אחת לחודש בשמונה אתרים. החיסון ניתן בגילאי חודשיים, ארבעה חודשים, חצי שנה ושנה, ומנה נוספת בכיתה ב'.
מחלת הפוליו היא מחלה זיהומית הנגרמת על ידי נגיף החודר לגוף דרך מערכת העיכול. ברוב מקרי ההדבקה אין סימני מחלה או הסימפטומים הם קלים ביותר. שיעור המקרים בהם נדבקים מפתחים תסמינים קליניים נע בין עשירית האחוז לאחוז. אחד מכל אלף נדבקים מפתח שיתוק ילדים.