טבע תחת איום: ראשי צבאים כרותים בנחל עמוד
שני ראשים כרותים של זכרי צבאים ארצישראלים נתלו הבוקר על שער הכניסה לנחל עמוד. שאול גולדשטיין, מנכ"ל רשות הטבע והגנים, מזהיר מפני המשך האלימות כלפי פקחי הרשות והטבע. "בתי המשפט לא משתמשים בסמכותם להטיל קנסות גבוהים ועונשי מאסר. זו דוגמא לחוסר כושר ההרתעה נגד פורעי חוק"
מחזה מחריד התגלה הבוקר (ג') על ידי פקח רשות הטבע והגנים באזור נחל עמוד. שער הכניסה לנחל היה עדיין נעול, אך קשה היה שלא לפספס את שני הראשים הכרותים של צמד צבאים ארצישראלים שנקשרו אל השער המגודר.
כל ראש נתלה בעזרת חוטי נחושת דקיקים ונקשר היטב אל השער. הצבאים עצמם, בעלי קרניים גדולות ניצודו בניגוד לחוק.
"מעבר לעובדה של עבירת ציד לא חוקית של חיית בר מוגנת, מי שעשה את המעשה המחריד הזה קבע כאן אמירה גדולה מאוד המופנית לעבר הרשות ופקחיה.
זו הצהרה של אנחנו נמשיך לצוד כאן בשטח", אומר ל-ynet ליעד לינג ממחוז צפון ברשות הטבע והגנים. "המערכת והמשטרה צריכים להבין כי מדובר פה בגורמים עבריינים שלא חוששים לשים ראשים כרותים בכניסה לשמורת טבע".
האירוע הבוקר מצטרף לשורה של אירועי אלימות קשים שהופנו נגד פקחי הרשות בחודשים האחרונים. רק לאחרונה הועלה באש רכבו של פקח רשות שהחנה את רכבו בסמוך לביתו, צמיגים נוקבו לרכבים ופקח רשות הוכה על ידי רוכבי טרקטורונים ואופנועים שלא נשמעו להוראות השהייה בשמורות טבע.
לדברי לינג, השימוש בחיות שחוטות אינו הפעם הראשונה בה נעשה כדי להרתיע או לאיים על עובדי הרשות. בעבר הושלכו דורבנים הודים שחוטים בכניסה לבתים של פקחים או שהוצבו פגרי דורבנים על רכבם וגם נעשה שימוש בפגרי צבאים. "המשטרה חייבת להשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותה כדי לנסות לאתר את האחראים לכך", הוא מסכם.
"עונשים נמוכים לא ירתיעו פורעי חוק"
שאול גולדשטיין, מנכ"ל הרשות מביע דאגה כלפי ההסלמה באירועי האלימות כלפי פקחי הרשות בחודשים האחרונים. "מי שפגע בצבאים ותלה את הראשים הכרותים הם אנשים שאין להם לב ורחמים לא כלפי חיות הבר ולא כלפי בני האדם", הוא אומר ל-ynet. "זו הסיבה שאנחנו לא מוותרים על חיות הבר, ממשיכים ללכוד ציידים ומתעללים בחיות בר, והכל מתוך אמונה של שמירת הטבע גם לדורות הבאים".
גולדשטיין מסביר כי האירוע הבוקר הוא רק דוגמא מייצגת "לחוסר כושר ההרתעה שלנו, של המשטרה ושל בתי המשפט נגד פורעי חוק".
למרות שב-2008 תוקן חוק להגנת חיות הבר על פיו על עבירה של ציד לא חוקי ובמקום אסור, ניתן יהיה להטיל קנס של עד 134 אלף שקלים, גולדשטיין סבור כי "בתי המשפט לא משתמשים בסמכותם להטיל קנסות כספיים גבוהים או מכניסים עבריינים לבתי סוהר בגין עבירות של פגיעה בטבע", הוא מדגיש. "עונשים כספיים נמוכים לא ירתיעו את הציידים להמשיך במעשיהם ועל החברה בישראל להחליט לאן מועדות פנייה".