שתף קטע נבחר

 

רגב נגד נתניהו: "חשש שליברמן ישתלט עלינו"

הקרב בליכוד יוצא לדרך: ח"כ מירי רגב בונה על תמיכתם של סער, ארדן ושלום ומתמודדת נגד ישראל כץ על ראשות מזכירות המפלגה, בניסיון למנוע את האיחוד עם ישראל ביתנו

כבר שנים ארוכות שהשר ישראל כץ שולט במזכירות הליכוד, אחד המוסדות המרכזיים של מפלגת השלטון, ועומד בראשה. כץ, המקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו, רוצה להיבחר שוב בבחירות שייערכו בסוף החודש, אלא שחברת הכנסת מירי רגב רוצה למנוע זאת ממנו. "אני מתמודדת כדי שהמצודה תהיה בידי הליכודניקים", היא אומרת היום (ג') ל-ynet, ומתנגדת לכוונה להתאחד עם מפלגת ישראל ביתנו. "יש חשש שאביגדור ליברמן ישתלט על המפלגה".

 

רגב. להשאיר את המצודה אצל הליכודניקים (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
רגב. להשאיר את המצודה אצל הליכודניקים(צילום: גיל יוחנן)

בשבועות האחרונים השטח של הליכוד החל לסעור, לאחר שפעילים מרכזיים ושרים בכירים החלו לפעול כדי למנוע כל מהלך של איחוד עם מפלגתו של ח"כ ליברמן. כאן התייצבה רגב מול נתניהו. "אנחנו שתי מפלגות, לא מפלגה אחת. הליכוד זה מפלגה עם אופי משלה, שמייצגת את בגין ואת ז׳בוטינסקי. ליכוד עם ישראל ביתנו אולי נכון היה לבחירות, אבל אנחנו צריכים לשמור על הבידול שלנו כפי שהוא נבנה על ידי מייסדי התנועה. אסור שתהיה השתלטות של גורמים או של מגזרים על הליכוד".

 

רגב מבקרת את התנהלותו של כץ בשנים האחרונות. "הבחירות האחרונות הן תוצאה של זה שלא החזרנו את הליכוד לשטח. כץ לא מתנהל בצורה שקופה. שום דבר לא שקוף. אפילו את הבחירות לוועידה בית משפט הכריח אותנו לעשות. עכשיו ייקבע מה יהיה עתיד הליכוד ומי יהיו הפנים של הליכוד: סילבן שלום, גדעון סער, יריב לוין וגלעד ארדן או אחרים". רגב גם מבהירה כי תתנגד לוועדה מסדרת שתקבע את המועמדים לכנסת, הצעה שעלתה לאחר הפריימריז לפני הבחירות האחרונות.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

מלחמה מאחורי הקלעים. רגב: "סער וארדן תומכים בי"

מאחורי הקלעים, ובלא עניין רב מצד התקשורת, התנהל בשבועות האחרונים קרב בין אנשי שטח בליכוד שדרשו מנתניהו לקיים את הבחירות למוסדות, לבין ראש הממשלה שניסה למרוח זמן. בסופו של דבר רק הכרעה של בית המשפט הכריחה את ראש הממשלה לקיים את הבחירות, וכעת המאבק הוא לא רק על המוסדות עצמם, אלא גם על יוקרה ועל כוח פוליטי.

 

נתניהו נחלש בתקופה האחרונה בתוך מפלגתו. התוצאות המאכזבות של הבחירות לכנסת עוררו לראשונה כיסים של התנגדות בתוך התנועה, ולא רק בקרב האופוזיציה הטבעית של נתניהו בקרב תומכי פייגלין. אינטרסים רבים איחדו גם מתנגדי עבר ויריבים מרים. האיחוד עם ישראל-ביתנו הוא אחד הנושאים המטרידים ביותר עבור אנשי הליכוד. הם חוששים שאם איחוד אכן ייצא לפועל - גם אם ליברמן ואנשיו יקבלו שליש בלבד במוסדות - המשמעות היא שבעתיד יהיה לליברמן קל להשתלט על המפלגה באמצעות קואליציות פנים מפלגתיות.

 

בשלב הזה השרים הבכירים והבולטים בליכוד עדיין נמנעים מלתקוף איחוד אפשרי עם ישראל-ביתנו, אולם יו"ר הכנסת לשעבר ראובן ריבלין פתח במתקפה חזיתית וחריפה נגד מהלך שכזה, והתבטאויותיו הפומביות הציתו בליכוד אש שנותנת לגיטימציה למתנגדי המהלך לצאת לאט לאט למאבק, גם אם עדיין לא פומבי וציבורי. 

 

עם זאת בישראל-ביתנו אומרים עדיין שהאיחוד לא נמצא על הפרק, ושתי המפלגות יריצו מועמדים נפרדים בבחירות לרשויות המקומיות. החשש הגדול של הגווארדיה הצעירה בליכוד הוא שאיחוד עם ליברמן יחסל את הסיכויים שלהם להיות הבאים בתור בהנהגת הליכוד.

 

ליברמן. רגב: "אנחנו שתי מפלגות" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ליברמן. רגב: "אנחנו שתי מפלגות"(צילום: גיל יוחנן)

 

ח"כ רגב, האם ניצחון שלך ושל הדור הצעיר בליכוד יסמן את קץ שלטונו של נתניהו?

"ביבי הוא מנהיג חזק, הוא מנהיג התנועה ואין להסיק מתוצאות בחירות למוסדות על מעמדו של ראש הממשלה.

 הראיה לכך היא שאנשים כמו סער וארדן שתומכים בי במירוץ הם דמויות פוליטיות מובהקות בצוות הקרוב לראש הממשלה".

 

מה לגבי מינויים של חברי מרכז? את תומכת במינויים פוליטיים.

"קידמתי בכנסת חוק משרות אמון - החוק בעצם ביקש לאפשר לשר או חבר כנסת יכולת למנות אנשים המזוהים פוליטית למשרות אמון, בתוכן משרות אמון בכירות דוגמת מנכ"לים. אני לא מוצאת פסול בכך שאדם שהוא בעל כישורים וניסיון תעסוקתי והשכלתי נרחב צריך להיפסל בגלל זהותו הפוליטית, זה דבר לא נכון ולא צודק. בארצות הברית סגל הנשיא מורכב רובו ככולו מאנשי אמון, אנשים פוליטיים. פוליטיקה היא לא מילה מגונה. ראוי שיהיו חברי מרכז במשרות אמון מובהקות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רגב. "לא החזרנו את הליכוד לשטח"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים