שתף קטע נבחר
 

דוהרת קדימה: שחר גרינשפן משתקמת בעזרת הסוסים

מדינה שלמה עקבה אחרי סיפורה של שחר גרינשפן, שנפגעה בתאונת דרכים כשהייתה בת 12 ונותרה משותקת. אחרי שיקום כואב ומורכב היא עוברת לשלב הבא: רכיבה על סוסים בעזרת המאמן יואב לויטה. "שיא השיאים מבחינת כולנו יהיה כששחר תחזיק את הראש לבד - ואני בטוח שזה יקרה", הוא אומר

בנובמבר 2009 נהג שיכור עלה על אי תנועה ופגע בשחר גרינשפן , אז בת 12. שחר נותרה משותקת בכל הגוף, אבל מאז היום הנורא ההוא, הוריה לא מפסיקים לקוות, ולנסות לעשות כל מה שניתן כדי לראות אותה מחייכת, מאושרת ובעיקר מחוץ לכיסא הגלגלים שבו היא נמצאת.

    

 

שחר, כיום בת 15, ואחת לשבוע היא מגיעה לשיעור רכיבה בחווה הטיפולית בתל-מונד ובעזרת המדריך יואב לויטה, שנותן את כל כולו על מנת לקדם אותה במילימטר נוסף אל עבר היעד, הם מצליחים להגיע להישגים אדירים בהשוואה למצבה הבריאותי.

   

 

"התאונה פגעה בה בקודש הקודשים - בראש"

מאז התאונה נאבקת שחר עם תהליך שיקום מורכב וקשה, ובד בבד הוריה ממשיכים להיאבק לאחר שעם הנהג שפגע המשטרה גיבשה הסדר טיעון במסגרתו הוא נידון ל-600 שעות לתועלת הציבור, שלילת רישיון נהיגה לשש שנים וקנס בסך אלף שקלים.

 

"שחר עברה תאונת דרכים מאוד קשה. פגיעת ראש" מסביר לויטה "זה לא שהמכונית נתקעה בה ושברה לה את האגן או את עמוד השדרה אלא היא פגעה לה בקודש הקודשים - הוא המוח ששולט על כל האיברים. ברגע שהגוף מקבל טראומה כל כך קשה, דבר ראשון הוא ננעל ומחבר הכל כחטיבה אחת ואומר 'יש פה תקלה', תחבר לי את כל הגוף על מנת לא להתפזר. את הנוקשות הזאת שנוצרת בגוף אנחנו צריכים לפרק".

 

עוד כתבות

 

"התנועה של הסוס בגב מאוד דומה לתנועה שלנו בהליכה. זה אומר תנועה תלת מימדית. התנועה היא גם למעלה ולמטה, גם קדימה ואחורה וגם לצדדים. דבר שהוא הבסיס שלנו בשביל ההליכה", מסביר לויטה.

 

"רוצים לראות אותה מחוץ לכיסא הגלגלים"

שיא השיאים מבחינת כולם יהיה כששחר תחזיק ראשה לבד לגמרי ותסתכל קדימה לעתיד בעיניים. "זה יקרה!" מכריז לויטה. "יש ימים יותר טובים ויש ימים פחות טובים אבל כבר אני יכול להגיד, "אנחנו הולכים רק קדימה בעניין הזה".

 

סיפורה של שחר הוא לא המקרה היחיד בחווה, תחת קורת הגג הזו מסתתרים ניסים נוספים של פגועי ראש קשים שמצליחים למרות השיתוק לעלות על הסוס ולדהור כמעט כמו בני אדם בריאים. במבט ראשון קשה להאמין שפגועי ראש שבקושי מזיזים אצבע יצליחו לעלות על הסוס, אבל לעיתים המציאות עולה על כל דמיון.

 

המרכז לרכיבה טיפולית בישראל הוא עמותה שהוקמה בעזרתם תרומותיהם של אנשי העסקים הפילנתרופים מוריס קאהן וליאון קופלר. לדברי ד"ר דורית ברפמן מנכ"לית העמותה: "המרכז הינו מרכז שיקומי שכבר שנים רבות אינו עוסק ברכיבה טיפולית בלבד, אלא גם בטיפול ובשיקום באמצעות כלבים, בהכשרת סטודנטים ובטיפול במאות בעלי צרכים מיוחדים בכל שנה".

 

וללא ספק מדובר בנסים שאף אחד לא האמין שהם ייקרו, גם לא הוריה של שחר. "אחרי שהפיזיותרפיסט המליץ על רכיבת סוסים, חשבנו לעצמנו שזה מטורף, איך שחר יכולה לשבת על סוס? בפעם הראשונה שהגענו לפה והעלו את שחר עם המנוף על הסוס, זה היה מפחיד, אבל אז ראינו שהשד לא נורא כל כך. אחרי שהיא הצליחה לעשות את זה, ראינו אותה עושה משהו היא לא עשתה זמן רב, היא צחקה בקול רם. לא שמענו אותה צוחקת מאז התאונה הנוראה ההיא".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יונתן צור, אלי מנדלבאום, רותם מלנקי ויהונתן צור
שחר גרינשפן על הסוס. דוהרת קדימה
צילום: יונתן צור, אלי מנדלבאום, רותם מלנקי ויהונתן צור
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים