שתף קטע נבחר

 

ועידת הנשיא: שרון סטון ודה נירו עושים שלום

השחקנים התארחו בפורמט "אחד על אחד" בבנייני האומה בירושלים ודיברו על ישראל, שלום במזרח התיכון ועל הקריירות שלהם. סטון: "אנשים מתעניינים בשלום בלי קשר לממשלות שלהם". דה נירו: "אני מכבד את האגרסיביות הישראלית"

"אני מעריצה את הנשיא שמעון פרס. הוא היה תמיד היה מודל לחיקוי עבורי", השחקנית שרון סטון שהגיעה לחגיגות ה-90 של הנשיא פרס, התארחה הערב (ד') בוועידת הנשיא במסגרת סדרת ראיונות "אחד על אחד", שנערכה בבנייני האומה בירושלים. בנוסף לסטון התארחו בסדרת הראיונות עם העיתונאי אודי סגל גם השחקן רוברט דה נירו ויו"ר חברת סיסקו, ג'ון צ'יימברס. הראיונות הועברו בשידור חי ב-ynet.

 

סטון מכהנת כיו"ר התרבותי של YALA, הארגון המקוון לשלום במזרח התיכון. "יש בעולם שבעה מיליארד בני אדם ושישה

מיליארד טלפונים סלולריים", היא אמרה במהלך הראיון. "יש אנשים שאין להם מים אבל יש להם טלפון. זה אומר שאנחנו יכולים לתקשר אחד עם השני. ב-YALA כיום יש 365 אלף חברים מהמזרח התיכון שמעוניינים בשלום. מה שאנחנו רואים הוא שאנשים מגלים עניין. הם רוצים לדעת כיצד להביא שלום, לא רק באמצעות הממשלות אלא גם בעצמם".

 

סטון, שחקנית, מפיקה, במאית, פעילה חברתית והומניטרית, הופיעה ביותר מ-50 סרטים, הייתה מועמדת לפרס האוסקר על הופעתה ב"קאזינו", וזכתה בפרסי גלובוס הזהב ו"אמי". במשך 20 שנה כיהנה כיו"ר המגבית העולמית של המכון האמריקני לחקר האיידס, ובמהלך הראיון היא דיברה ארוכות על ההתפתחויות של התקופה האחרונה במחקר למציאת תרופה למחלה.

 

השיחה על השלום באזור הובילה גם לסוגיית השובניזם במזרח התיכון, שעליה דיבר בעבר גם הנשיא פרס. סטון אמרה: "לא ראוי להאשים רק גברים. אמהות מעצבות גברים וככאלה עלינו לחנך גברים שלא יהיו שובניסטים ולא יחשבו שכעס, אלימות ושנאה הם התשובה. כאמהות עלינו ללמד את הבנים שלנו לכבד את אותנו".

 

דה נירו: אני לא מתאים לפוליטיקה

דה נירו סיפר שהגיע לחגיגות יום ההולדת של פרס כי "הנשיא הוא כוכב קולנוע". הוא הוסיף: "זה ביקורי הרביעי או החמישי כאן. הישראלים הם חכמים, חמים, אנרגטיים, נחמדים ואגרסיביים. אבל אני מכבד את האגרסיביות הזאת כי אתם זקוקים

לה".

 

לשאלה אם הוא שוקל עתיד פוליטי כמו אנשי בידור אחרים לאורך השנים דוגמת רונלד רייגן וארנולד שוורצנגר, ענה דה נירו: "אדם כזה צריך להיות מוכן להתנגדות. תמיד יהיה מישהו שיתנגד ולא יאהב את מה שאתה עושה. אני לא חושב שהייתי מתאים לזה. אני הייתי חושב כל הזמן על אלה שנפגעו מהחלטות שקיבלתי. זה היה קשה בשבילי. הכי הרבה שעשיתי זה לתמוך במועמדים דמוקרטים".

  

עוד לפני דה נירו וסטון, ראשון התראיין ג'ון צ'יימברס, יו"ר ומנכ"ל "סיסקו", שזכה בעבר בפרסים רבים על מנהיגותו, כולל פרס באואר לשנת 2002 עבור מנהיגות עסקית מטעם מכון פרנקלין. הוא נבחר כאחד מ-100 האנשים המשפיעים ביותר על ידי השבועון "טיים" ואחד מ-25 המנהלים הבולטים ביותר בעולם על ידי "ביזנסוויק".

 

במהלך הראיון הוא אמר על חברת הטכנולוגיה שבראשה הוא עומד: "רציתי להביא חשמל לאינטרנט. כל מה שהאינטרנט עושה זה לזוז. בעתיד זה יקבע איזו מדינה תתקדם ומי תישאר מאחור. המתחרים שלי כולם נעלמו לפני 40-30 שנה, ואם אנחנו לא נשתנה בעוד שנתיים - גם אנחנו נישאר מאחור.

כך זה גם לגבי מדינות: אלה שלא יודעות מתי לשנות או להמציא את עצמן מחדש, יישארו מאחור ויפשטו רגל".

 

אחריו התראיין שר החוץ הקנדי ג'ון ביירד, שהתייחס למו"מ בין ישראל לפלסטינים: "צריך להפסיק להתווכח על הדברים הנקודתיים והסמליים ולהתמודד עם הבעיות המשמעותיות. צריך ללכת לפי היוזמה של ג'ון קרי ולעשות את זה מתוך רצון טוב". לשאלה אישית על בנימין נתניהו ענה ביירד בדיפלומטיות: "קנדה לא תומכת במפלגה מסוימת בישראל. אנחנו תומכים ואוהבים את ישראל כולה".

 

מוקדם יותר העניק הנשיא פרס את העיטור הנשיאותי לנשיא לשעבר קלינטון. פרס בירך: "המחויבות הבלתי מתפשרת שלך לעם היהודי והתמיכה שלך בו תמיד יהיו קרובות ללבנו. יכולתך המיוחדת ליצור קשר עם אנשים ברמה אישית והשילוב בין אינטליגנציה רגשית ויכולות אינטלקטואליות הפכו אותך למנהיג חשוב ומוערך". קלינטון השיב: "כל אחד מאיתנו מתמודד עם אתגרים בחיים, לא נצליח להתמודד עם כולם. הלקח מחייו של שמעון פרס הוא לא להיכנע".

 

בדיון אחר בוועידה מתח ראש המוסד לשעבר מאיר דגן ביקורת מרומזת על הממשלה, והדגיש כי את ההזדמנויות המדיניות שנוצרו נוכח השינויים במזרח התיכון - אסור לפספס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר מירון
סטון בירושלים
צילום: עומר מירון
בביקור בכותל
מומלצים