שתף קטע נבחר

סחר בבני אדם: ארה"ב נגד רוסיה וסין, וישראל?

צפון קוריאנים שעובדים במחנות ברוסיה זוכים לשני ימי חופשה בשנה, בסין נמכרות נערות מטיבט לנישואים ולעבדות. הדו"ח השנתי של מחלקת המדינה האמריקנית על סחר בבני אדם מותח ביקורת על המעצמות, ומשאיר את ישראל ברשימת המדינות הנאבקות בתופעה

הדו"ח השנתי על סחר בבני אדם של מחלקת המדינה האמריקנית שם על המוקד את סין ורוסיה ומשווה אותן לצפון קוריאה ולסוריה. לעומת זאת, ישראל שומרת זו השנה השנייה ברציפות על מקומה ברשימת המדינות הנאבקות בסחר. הדו"ח מדגיש שבשנת 2012 הצליחו ממשלות ברחבי העולם לאתר בערך 40 אלף קורבנות, בזמן שעל פי הערכות של מדענים, 27 מיליון גברים, נשים וילדים הם קורבנות של סחר בבני אדם.

 

"המשמעות היא שאנחנו חושפים חלק קטן בלבד מאלו שסובלים מעבדות מודרנית", הסביר השגריר האמריקני לטיפול בסחר בבני אדם לואיס סדבקה את הפער במספרים.

 

עד לפני שנתיים כיכבה ישראל לצד מדינות עולם שלישי בהתמודדותה עם התופעה, אבל בשנתיים האחרונות מצביע הדו"ח על התקדמות משמעותית.

 

השנה שוב נמנית ישראל עם מדינות מערב אירופה הנאבקות בסחר בבני אדם, אך הדו"ח מםפרט מספר המלצות להמשך מיגור הבעיה: החמרת הענישה למורשעים בעבירות הקשורות לסחר בבני אדם לצורכי עבודה וזנות, הגדלת מספר פקחי העבודה והמתורגמנים בתחומי החקלאות, הבנייה והסיעוד, והכשרתם כך שיוכלו לזהות מקרי סחר בבני אדם.

 

הדו"ח קורא לישראל לשפר את האכיפה בנושא זכויות מהגרי העבודה ולהגביר את המעקב אחר הרקע ההיסטורי של ניצול מצד מעסיקים וסוכנויות תעסוקה, לפני שמפנים אליהם עובדים זרים לתעסוקה. יש לחזק את האיתור של קורבנות סחר בבני אדם בקרב המהגרים, הפליטים ומבקשי המקלט המדיני המגיעים מסיני, ולהעניק לקורבנות מחסה וטיפול רפואי ופסיכולוגי, ולהבטיח שהקורבנות עצמם לא יענשו ולא יעצרו.

 

הדו"ח מתח ביקורת על הממשלה הסינית בשל המשך השימוש בכוח עבודה בכפייה ביותר מ-300 בתי סוהר של המדינה, ובשל הגירוש של קורבנות סחר בצפון קוריאה, שעלולים לעמוד בפני עונש מוות עם שובם למולדתם. בנוסף, נערות מטיבט מועברות לסין באמצעות נישואים בכפייה וכדי לשמש כשפחות. עם זאת, סין הודיעה לאחרונה כי בכוונתה לבטל את מחנות העבודה הממשלתיים. אם הדבר יצא אל הפועל, הוא ייזקף לזכותה של המעצמה בדו"ח הבא.

 

בנוגע לרוסיה מציין הדו"ח כי כמיליון בני אדם במדינה חשופים לתנאי עבודה "נצלניים", בהם מהגרים מאירופה, ממרכז אסיה ומאסיה. הם כוללים כעשרת אלפים עד 15 אלף פועלים צפון קוריאנים שמועסקים במחנות להכנת בולי עץ במזרח רוסיה, כחלק מהסכם בין המדינות. על פי הידוע, לפועלים מוקצבים רק שני ימי מנוחה בשנה והם נענשים אם אינם עומדים ביעדי הייצור.

 

בכל הנוגע לסין ולרוסיה, שהדו"ח מותח ביקורת חריפה על התמודדותן, לנשיא ברק אובמה 90 ימים להחליט אם להטיל עליהן סנקציות בשל כך. ככל הנראה הדבר לא יקרה, בשל החשיבות האסטרטגית של היחסים בין שלוש המעצמות.  

 

סומליה מוגדרת בדו"ח כמקרה מיוחד זו השנה ה-11 ברציפות בשל סחר בבני אדם לצורכי עבודה ומין בהיקף שלא ניתן לאמוד.

שודדי הים מנצלים נערים לביצוע פעולות לא חוקיות וסוכנויות תעסוקה מנצלות את רצונם של תושבים להגר כדי ומוכרות אותם ככוח עבודה בתנאי עבדות במדינות היעד. נשים מוברחות מסומליה לתימן, לסוריה, לסודן, לקניה ולדרום אפריקה ולעתים קרובות מאלצים אותן לעסוק בזנות. משאיות המעבירות סחורות מקניה לסומליה חוזרות לקניה כשעליהן נערות ונשים שמועברות לבתי זונות בניירובי ובמומבסה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זונות בתל-אביב. 40 אלף קורבנות אותרו, ההערכות מדברות על 27 מיליון
צילום: טל כהן
מומלצים