ניצחה אתם הכל: מנצחת האנדלוסית הראשונה לציון
הילדה הדתייה שגדלה על המוזיקה הצפון-אפריקאית, לא חשבה שתגיע להיות מנצחת התזמורת האנדלוסית. אתי תבל מתרגשת בכל פעם שהיא מדברת על הפייטנים הגדולים, גם מול שרון רוטר. והקהל השמרני? "היה חשש, אבל הפידבקים מדהימים"
אתי תבל, רק בת 27, מצאה עצמה במשרת חלומות: בצמרת הניצוח לא תמצאו נשים רבות, אבל דווקא בראש התזמורת שאמונה על יצירות ופיוטים המייצגים את תרבותה של יהדות צפון-אפריקה המסורתית - ניצבת בגאון ובכישרון אישה.
<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו >>
"בהתחלה היה חשש סביב העניין, במיוחד מול קהל של התזמורת האנדלוסית, שהוא יותר שמרן", תבל מספרת לשרון רוטר, "אך להפתעתי ולשמחתי, קיבלתי פידבקים מדהימים מהקהל".
פיוטים שמחזירים "הביתה"
תבל לא חלמה להיות מנצחת. מבחינתה, זה משהו שפשוט קרה. היא למדה בתיכון דתי - היום אולפנת אמי"ת - ומגדירה עצמה "מחוברת למסורת". "מקורותיהם של הטקסטים של המוזיקה האנדלוסית הם מימי תור הזהב, ומלחיניה הם רבנים ידועים מאוד. אתה מרגיש שאתה בבית. אני רק חושבת על זה ואני דומעת", כך תבל.
"השאיפה שלנו היא לשמור על המסורת האנדלוסית העתיקה והיפהפייה הזו, ולשמר את זה, בד בבד עם המיינסטרים הישראלי, ולקרב אותה לכמה שיותר קהלים".
כבת לאם שעלתה ממרוקו ולאב יוצא אלג'יר, התחנכה תבל על מסורת הפיוטים. "את רואה את הנגנים פה? גם הם התחנכו על זה. זו מוזיקה שעוברת מדור לדור". ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית" מזמינים אתכם להצטרף לפיוט.