שתף קטע נבחר
צילום: דניאל לילה

צאו מהקופסא: 10 דברים שאפשר לעשות עם טונה

ניתן למצוא אותה כמעט בכל מזווה, היא זמינה תמיד ואפשר לעשות איתה המון. 10 מתכונים עם טונה: קציצות טונה, פיצה טונה קריספית, מאפה פסטה וטונה, רול של טונה, סלט טונה ועוד

לפני שמתחילים: מתאימים טונה למאכלים

  • טונה בשמן זית תתאים לאוכל איטלקי. למאכלים אסיאתיים שבהם התיבול דומיננטי (ג’ינג’ר, סויה, צ’ילי), אפשר להשתמש בטונה משומרת בשמן רגיל. בכלל, מרקמו של הדג נשמר יותר טוב בשמן.

    לעומתו, טעמו ומרקמו של דג טונה משומר במים מהול ומימי, קצת כמו של תפוחי אדמה שבושלו במים לפני שנמעכו לפירה ובקיצור - יתרונו הגדול ביותר מסתכם בהיבט הקלורי. בטונה במים אפשר להשתמש במקרה שמכינים קציצות או ממרח טונה שבהם המרקם של הטונה פחות קריטי.

 

עוד בערוץ האוכל:


 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

1. קציצות טונה ובצל ירוק

מסננים ומפוררים טונה מ-2 קופסאות. מערבבים עם 2 כפות בצל ירוק קצוץ, קליפה מגוררת מלימון אחד, ביצה ו-2 כפות פירורי לחם. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן, יוצרים קציצות מעט פחוסות ומטגנים 2 דקות מכל צד להזהבה. מגישים עם סלט ירוק או בתוך כריך.

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )

 

2. פיצה פריכה עם טונה

מחממים תנור ל-200 מעלות, עדיף עם לבנת אפייה או תבנית הפוכה. מורחים לאפה דקה או פיתה לבנונית ב-3-2 כפות ממרח פלפלים קלויים או רוטב עגבניות. מסננים ומפוררים טונה מקופסה אחת. מפזרים על הלאפה את הטונה, 3 כפות קשקבל (או גבינה אחרת) מגוררת, פרוסות דקות של בצל סגול וטבעות של פלפל אדום או כתום. אופים 8 דקות עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה יפה. מגישים מיד.

 

 (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)

 

3. מאפה פסטה עם טונה, אנשובי וצלפים

מבשלים חבילה פסטה קצרה, מסננים ומצננים. מסננים קופסת טונה. מערבבים את הפסטה והטונה עם מיכל שמנת מתוקה, 6 פילטים קצוצים של אנשובי, בצל סגול פרוס דק-דק, כף צלפים קצוצים ופלפל שחור או צ’ילי גרוס (לא צריך מלח). משטחים בתבנית פיירקס משומנת, מפזרים 3-2 כפות פירורי לחם זהובים ואופים 30 דקות ב-180 מעלות עד שזהוב ויציב. מגישים מייד.

 

4. קסרול טונה אמריקאי

מבשלים חבילה פסטה קצרה, מסננים ומצננים. מסננים ומפוררים טונה מקופסה אחת. מערבבים את הפסטה והטונה עם מיכל גבינת שמנת, 150 גרם גבינת צ’דר מגוררת ו-2/3 כוס גרעיני תירס משומרים או מהקפאה. מעבירים לתבנית פיירקס משומנת, מפזרים מעל עוד 50 גרם גבינת צ’דר ואופים במשך 30 דקות ב-180 מעלות עד שזהוב ויציב. מגישים מייד.

 

 (צילום: דלית שחם) (צילום: דלית שחם)
(צילום: דלית שחם)

 

5. רול טונה אסיאתי

מסננים ומפוררים טונה מקופסה אחת. מערבבים עם כף מיונז, 1/2 כפית ג’ינג’ר כבוש קצוץ דק-דק, כפית רוטב צ’ילי וכפית סויה. מגלגלים בתוך דפי אורז (שהושרו במים לריכוך) עם רצועות דקיקות של מלפפון.

 

6. פָּטֶה טונה

טוחנים טונה מסוננת מ-2 קופסאות במעבד מזון עם 1/2 חבילה גבינת מסקרפונה, בצל סגול קטן קצוץ, מיץ מ-1/2 לימון, מלח, פלפל שחור גרוס ומעט טבסקו. מעבירים לכלי הגשה, מקררים 3 שעות לפחות ומגישים עם לחם או בגט, חמוצים או צלפים.

 

7. סלט טונה עם תפוחים, אגוזים ופרג

מסננים ומפוררים טונה מקופסה אחת. מערבבים עם תפוח עץ ירוק חמוץ (גרני סמית) חתוך לקוביות, כף מיונז, מעט מלח ופלפל שחור, מיץ מלימון שלם, 2 כפות אגוזים קלויים וקצוצים וכף זרעי פרג שלמים. מגישים עם לחם פומפרניקל ומלפפונים פרוסים דק.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

8. סלט מלפפונים, סויה וטונה

חוצים 4 מלפפונים טריים וקשים לאורכם, מרוקנים את החלק הפנימי של הזרעים ופורסים לסהרונים דקים. מסננים ומפוררים טונה מקופסה אחת. מערבבים את הטונה והמלפפונים עם 1/2 פלפל אדום חריף קצוץ ו-2 כפות נענע קצוצה. מערבבים בצנצנת 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי, שן שום כתושה, כפית רוטב סויה ו-1/2 כפית ג’ינג’ר טרי או כבוש קצוץ. טועמים וממתיקים בסוכר לפי הטעם (עד כפית וחצי). יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים מייד.

 

9. אטריות סובה עם ספייסי טונה

מסננים ומפוררים 2 קופסאות טונה. מערבבים בקערה עם 2 כפות מיונז, מיץ מלימון אחד, כפית שמן שומשום, כף רוטב סויה, 1/2 כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ (או כפית ג’ינג’ר כבוש קצוץ) וכפית רוטב צ’ילי מתוק. מבשלים 200 גרם אטריות סובה, מסננים ושוטפים במים לצינון. מערבבים את האטריות עם רוטב הספייסי טונה. מגישים עם בצל ירוק קצוץ וכף זרעי שומשום ווסאבי (ירוקים) ו/או שומשום צ’ילי (אדומים) מעל.

 

10. קנלוני טונה ברוטב עגבניות ולימון כבוש

שמים בסיר קופסה (800 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות עם שן שום כתושה, 3 גבעולי בזיליקום, 2 כפות לימון כבוש, מלח, פלפל שחור גרוס ומעט סוכר. מבשלים מכוסה כ-20 דקות עד שמתקבל רוטב טעים. מסננים ומפוררים 2 קופסאות טונה ומערבבים עם 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים, צרור פטרוזיליה קצוצה וגביע שמנת חמוצה.

 

ממלאים גלילי קנלוני בתערובת הטונה בעדינות ובלי לדחוס ומניחים בתבנית פיירקס. יוצקים מרוטב העגבניות, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-30 דקות ב-180 מעלות. מורידים את הכיסוי, מפזרים 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת ומשחימים 10 דקות. מגישים חם.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניה ויינר
קציצות טונה
צילום: דניה ויינר
מומלצים