הרב הראשי מצגר נעצר: "לקח כספי תורמים לכיסו"
היחידה הארצית לחקירות הונאה פשטה על ביתו ומשרדו של הרב הראשי האשכנזי. מהבוקר הוא נחקר שעות בחשד לקבלת שוחד, מרמה והלבנת הון: "לקח מאות אלפי שקלים מכספי תרומות". החוקרים החרימו מסמכים ורכוש ועיקלו חשבונות של מצגר
פשיטה על בית הרב הראשי: היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) פשטה היום (ה') בצהריים על ביתו ומשרדו של הרב הראשי לישראל, יונה מצגר ועצרה אותו. הוא חשוד בעבירות של קבלת שוחד, מרמה והלבנת הון. החקירה הסמויה נגד הרב, שנוהלה בחודשים האחרונים, הפכה היום לגלויה וכחלק מאותה חקירה הובא הבוקר מצגר, הרב הראשי האשכנזי, למשרדי יאח"ה בלוד. בשעות האחרונות נחקר שם מצגר באזהרה.
עוד בחדשות ynet:
- פרקליט חשוד בברנוער: 'הבריחה עוזרת למשטרה'
מפרטי החקירה עולה כי מצגר חשוד בקבלת מאות אלפי שקלים מכספי תרומות שהתרים עבור עמותות שונות. לפי החשד, אותם כספים עשו את דרכם מהתורמים לכיסם הפרטי של הרב מצגר ומקורביו. המשטרה עצרה גם אדם שעבד עם מצגר ושני ראשי עמותות גדולות שלפי החשד סייעו לרב הראשי בקבלת השוחד.
החקירה, שנוהלה ביחידת 433 בפיקודו של ניצב מני יצחקי, הגיעה לשיאה היום בפשיטה שערכו בלשי היחידה על משרדו וביתו של מצגר. הם החרימו מסמכים רבים, תפסו מחשבים, בוצע עיקול על חשבונות של הרב ומקורביו, הוחרם רכוש רב ונעצרו כאמור עוד שלושה חשודים.
עורכי דינו של מצגר, פרופ' דוד ליבאי ועו"ד אלעד רט, מסרו בתגובה: "הרב הראשי זומן היום לחקירה, התייצב ונחקר במשך כמה שעות. הרב מצגר השיב לכל השאלות והוא מכחיש את החשדות המיוחסים לו".
במשפחתו של הרב הראשי יונה מצגר מסרבים להתייחס לחשדות. אחד מבני המשפחה הסכים להגיד: "זה נפל עליי כרעם ביום בהיר. שמעתי על זה מהתקשורת באמצע יום עבודה. אין לנו מושג במה מדובר וכולנו מקווים שהפרשה הזאת תסתיים בלא כלום".
גם מקורבים למצגר ברבנות הראשית אמרו שהופתעו מאוד מהודעת המשטרה, ומלבד העובדה שלא הגיע הבוקר ללשכתו כמתוכנן הם לא יודעים דבר על החקירה. אחד העצורים בפרשה הוא מעוזריו הקרובים ברבנות, והוא יובא בהמשך להארכת מעצר יחד עם שני חשודים נוספים.
הכול החל בעקבות מידע על כך שהרב מצגר מעורב, לכאורה, במעשים הקשורים לקבלת כספים אסורים יחד עם עוד מספר עובדים מלשכתו. לאחר התייעצות עם הצמרת המשפטית הוחלט על חקירה סמויה נגד הרב וסביבתו הקרובה, ובמהלכה עלה החשד כי מצגר קיבל לכאורה שוחד ונכסים בתמורה לפעולות שאותן ביצע.
היום אישרו היועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין, ופרקליט המדינה משה לדור, לעצור את הרב. מיד לאחר החיפושים הובא מצגר לחקירה במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה בלוד, ושם נחקר באזהרה בעבירות של קבלת שוחד, גניבה בידי מורשה, מרמה והפרת אמונים ועבירות על חוק איסור הלבנת הון.
חקירתו של הרב מצגר נמשכת וטרם הוחלט אם להביאו להארכת מעצר. במשטרה יבקשו להאריך את מעצרם של העצורים הנוספים היום בבית המשפט השלום בראשון לציון.
כבר ב-2005 נחקר מצגר במשרדי יאח"ה, בחשד שקיבל הטבות בסך עשרות אלפי שקלים מבית מלון "מצודת דוד" בירושלים, בעת שהתארח שם בפסח 2004. במקביל נחקרו מספר מעורבים נוספים בפרשה. אז דווח שהרב הראשי קיבל הטבות בסך עשרות אלפי שקלים מבית המלון לאחר שהתארח בחינם עם בני משפחתו בשני חדרים במלון בחג הפסח, והתבקש לשלם רק על הארוחות שאכלו בימי האירוח. באותה תקופה מימנה המדינה לרב מצגר דירה בשכונת רחביה בירושלים.
בסיום החקירה המליצה המשטרה להעמידו לדין בעבירות מרמה והפרת אמונים, ובעקבות זאת הודיע מצגר כי הוא משעה עצמו זמנית מבית הדין הרבני הגדול ומהוועדה לבחירת דיינים. שנה לאחר מכן הודיע היועץ המשפטי לממשלה כי לא ייפתח תיק פלילי נגד מצגר, אך ביקר בחריפות את מעשיו וקבע ששיקר בחקירותיו במשטרה.
בדצמבר האחרון הוגש כתב אישום נגד הרב הראשי לישראל לשעבר, הרב אליהו בקשי דורון, בגין קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. העבירה שיוחסה לרב בקשי דורון קשורה לחלקו בפרשה שנודעה כ"תיק הרבנים".
בכתב האישום נטען כי במסגרת הפרשה חולקו תעודת הסמכה כוזבות לרבנות למאות אנשי כוחות הביטחון, שבאמצעותן קיבלו במרמה מיליוני שקלים כתוספות שכר. הפרקליטות טוענת כי הרב בקשי דורון ידע על כך שאנשי משטרה וצבא אינם עומדים בקריטריונים לקבלת ההסמכה, אך הורה בכל זאת להנפיק להם תעודות.