שתף קטע נבחר

מאות צעדו בגאווה בחיפה ולראשונה גם באשדוד

"זה רגע מכונן בעיר", אמרה אחת ממארגנות המצעד הראשון באשדוד, אף שהצועדים נתקלו במפגינים חרדים. בחיפה צעדו 1,000 איש ומחו על תקצוב נמוך של העירייה

כ-1,000 צועדים השתתפו בצהריים (יום ו') במצעד הגאווה בחיפה, ומעט מוקדם יותר נרשמה היסטוריה באשדוד, שם נערך המצעד לראשונה, בהשתתפות 400 צועדים. מולם הפגינו כמה עשרות חרדים שקראו לעברם קריאות.

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

מיליון בני אדם הפגינו בברזיל: "יצאנו מהפייסבוק"

הרג האזרח בכותל: "למה ירו בו 10 פעמים?"

 

באשדוד, העיר החמישית בגודלה בישראל, צעדו חברי הקהילה הגאה ותומכיהם ברחובות הגדוד העברי ומשה דיין והמשיכו למסיבה בחוף הים. ורוניקה וירטובצ'יק ממארגנות המצעד סיפרה: "זה יום של התרגשות מלא אנרגיה טובה, זה רגע מכונן בעיר והתושבים והמשטרה מקבלים את המצעד שלנו בחום ואהבה. כיף גדול להיות פה היום".

דגלי גאווה - לראשונה גם מצעד באשדוד (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
דגלי גאווה - לראשונה גם מצעד באשדוד(צילום: אבי רוקח)

 (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
(צילום: אבי רוקח)

מתנגדים למצעד באשדוד (צילום: אבי רוקח) (צילום: אבי רוקח)
מתנגדים למצעד באשדוד(צילום: אבי רוקח)

 

כ-30 מתנגדים לקיום המצעד התקבצו מול בניין העירייה, רובם ככולם חרדים. כשאלו חלפו על פני אלו, נקראו קריאות משני הצדדים אך האירוע לא גלש לאלימות.

 

אסף, שהגיע לתמוך במצעד ולקח בו חלק התייחס לעימות וגם לפרשת הברנוער: "זו פעם ראשונה שאירוע כזה מתקיים באשדוד, זה חשוב. אנחנו מברכים אירועים מסוג כזה. חשוב שתהיה סינרגיה בין הקהילה הגאה בעיר לקהילת הסטרייטים, כי חשוב לזכור שכולנו מקשה אחת. הרבה אנשים הרימו גבה, למה אנחנו משתפים פעולה עם האירוע, אבל בסופו של דבר אנשים מבינים שהמטרה חשובה - לקדם ולשנות את החברה ולהפוך אותה לחברה שוויונית וסובלנית ולנסות להפוך את אשדוד לאחרת, וכמובן גם את חברה כולה".  

 

"על חיפה לא נוותר"

ברחובות חיפה נשא המצעד בעיקר אופי פוליטי-מחאתי. את הצבע סיפקו מאות דגלי הגאווה וצעירים שהיו מקושטים בכל צבעי הקשת. שלישיית רקדנים בלבוש מינמלי ונצנצים "יובאו" במיוחד מתל אביב. 

 

 (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
(צילום: אבישג שאר-ישוב)

צועדים בחיפה (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
צועדים בחיפה(צילום: אבישג שאר-ישוב)
 

 (צילום: אבישג שאר-ישוב) (צילום: אבישג שאר-ישוב)
(צילום: אבישג שאר-ישוב)

 

האירוע החל בהתכנסות והפנינג במרכז שכונת הדר, שם נשא דברים כל מי שחפץ בכך מעל במה פתוחה. במרכז הרחבה נפרס דגל גאווה ענק שאותו ניצלו רבים מהבאים לצילום למזכרת.

 

בין הדוברים היו גם פוליטיקאים מקומיים שמתמודדים לראשות העירייה או למועצת העיר. היו מי שמתחו ביקורת על העירייה, שמתקצבת את האגודה בסכום מינימלי של כ-10,000 שקל בשנה. גם במצעד עצמו הופנו חיצי ביקורת אל ראש העיר, יונה יהב. בין הקריאות שהושמעו "יונה יהב תתעורר, על חיפה לא נוותר", וגם "ההומופוביה מתחילה במסדרונות העירייה".

 

הצועדים, ובהם גם חברי הכנסת דב חנין (חדש) מיכל רוזין (מרצ) ויצחק הרצוג (העבודה), עברו ברחוב הרצל וברחובות נוספים בשכונת הדר. רבים מעוברי האורח הביטו בצועדים בתמיהה מחויכת. בעל חנות לכלי בית הביע התרשמות: "צריך הרבה כוח להפגין ולצעוד בחום הזה", אמר, אך התקשה להבין את המטרה, "הרי יש להם זכויות, לא?!", תהה.

 

אורי שמילוביץ', פעיל מרכזי בקהילה בחיפה שבעבר נמנה עם מארגני המצעדים, אמר כי יש חשיבות לעריכתו במרכז הפוליטי של חיפה: "המצב בעיר נשאר אותו דבר והעירייה עדיין אינה מתייחסת לצרכים של הקהילה", אמר. "אז מצד אחד יש פה רוח עליזה, כמו שצריך להיות במצעד, ומצד שני סיסמאות פוליטיות וענייניות". המצעד הסתיים בבניין העירייה שם נערכו עצרת והופעות.

 

דובר העירייה עידו מינקובסקי אמר כי חלק מטענות הקהילה מוצדקות, "ועל כן נערכו פגישות על מנת לקדם את הנושא". לדבריו, הציעה העירייה לאנשי הקהילה כמה מבנים שישמשו לפעילויותיהם אולם "בשל סכסוכים פנימיים בקהילה נתקלנו בסירוב, כל פעם מכיוון אחר". עוד מסר: "בקהילה הגאה של חיפה ישנם אנשים מופלאים אך לצדם ישנם אנשים המנסים לייצר על גבם ועל גב העירייה הון פוליטי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גאווה בחיפה
צילום: אבישג שאר-ישוב
צועדים באשדוד
צילום: אבי רוקח
מומלצים