שתף קטע נבחר

 

מת עוזי משולם, שדרש לחקור "חטיפת ילדי תימן"

משולם, שב-1994 התבצר עם חסידיו בביתו ביהוד ותבע הקמת ועדת חקירה בעניין היעלמות ילדים שעלו מתימן, הלך לעולמו בגיל 60 בבית החולים. "זו אבידה לכל עם ישראל", אמר מקורבו

עוזי משולם, שעמד בראש עדת חסידים קנאית בשנות ה-90 ודרש לחקור את "חטיפת ילדי תימן", הלך לעולמו בגיל 60 בבית החולים מאיר בכפר סבא. "זאת אבידה לכל עם ישראל, כי עוזי לא נלחם מלחמה אישית אלא נלחם למען כל ישראל", אמר מקורבו עם היוודע דבר מותו. "מי שלא מזדהה עם המאבק שלו הוא לא יהודי".

 

מסע ההלוויה של משולם יצא אחר הצהריים היום (ו') מביתו ביהוד. למרות שחסידיו פנו אליו בתואר "רב", ראוי לציין כי מעולם לא הוסמך לרבנות. הוא החל בפעילותו הציבורית עוד בשלהי שנות ה-70, ותבע לחקור את "האמת" אודות פרשת היעלמותם המסתורית של ילדים, בני עולי תימן, בין השנים 1948-1954. עם השנים קיבץ סביבו עדת נאמנים והקים את ישיבת "משכן אוהלים" בפתח תקווה.

 

משולם וחסידיו עוזבים את ביתו ביהוד, 1994  (צילום: אורן אגמון) (צילום: אורן אגמון)
משולם וחסידיו עוזבים את ביתו ביהוד, 1994 (צילום: אורן אגמון)

 

עד 1994 לא היו הדים לפעילותו מחוץ לגבולות העדה התימנית, אולם בפסח אותה שנה התבצר משולם עם עשרות מחסידיו בביתו, כשברשותם מצבור נשק רב ותביעתם: הקמת ועדת חקירה ממלכתית בעניין ילדי תימן. ההתבצרות עצמה התחילה מסכסוך שכנים פעוט. משולם, עד אז לא מוכר למשטרה, בדיוק הוציא את החוברת הראשונה בנושא ילדי תימן וביתו ביהוד הפך אתר עלייה לרגל לאנשים שבאו למסור את עדויותיהם האישיות, ולתלמידים שהגיעו לשיעורי תורה.

 

באחד הימים פרץ ויכוח עם קבלן שבנה בית בסמוך, והלה הזעיק את המשטרה. מה שהחל כתקרית קטנה ושולית הפך עד מהרה לעימות מסוכן בו מעורבים עשרות חסידים חמושים מחד, ועשרות שוטרים מאידך. במהלך חודש וחצי נמשכה התבצרותם של החסידים בבית, כשהם מוקפים בצלפים ובלוחמי משטרה. הפרשה סוקרה בהרחבה בכלי התקשורת וניצבה בראש סדר היום הציבורי. בסופו של דבר, ב-10 במאי 1994, הוצא משולם בעורמה מביתו לפגישה עם מפכ"ל המשטרה דאז אסף חפץ, והשוטרים הצליחו להשתלט על המקום. במהלך האירוע התקיימו חילופי אש, ואחד מחסידי משולם נהרג.

 

משולם הואשם בקשירת קשר לביצוע פשע, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, ניסיון לחבלה בכוונה

מחמירה (ירי על שוטרים), איומים, סיכון חיי אדם במזיד וייצור נשק ואחזקתו שלא כדין. כמה מחסידיו נעצרו גם הם והוגשו נגדם כתבי אישום. הוא נידון ל-8 שנות מאסר וחסידיו נידונו לפרקי מאסר שנעו בין חודשים ספורים לחמש שנים.

 

משולם שוחרר לבסוף כעבור חמש שנים, לאחר שהנשיא אז עזר ויצמן קיצר את עונשו, ועקב מצבו הבריאותי הרעוע ועקב התנאים המגבילים של שחרורו - לא חזר לפעילותו הציבורית. "הוא נכנס לכלא בריא ושלם ויצא משם גמור על אלונקה", סיפר היום מקורבו, שציין כי מאז השחרור הוא הלך ודעך. "זה לא מצב שאליו הוא היה צריך להגיע. הוא יצא מהכלא מאוד פגוע בריאותית".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוזי משולם
צילום: מיכאל קרמר
מומלצים