פיצה, מדריך ומתכונים
משתעממים בבית וחם בחוצות? לושו מבצק ומים פיצות בסטייל בקלות. אוראל קמחי (מסעדת "פופינה") מגיש: המתכון המושלם לפיצה דקה ופריכה ולרוטב עגבניות סמיך. יש גם 5 מתכונים מגוונים של תוספות מושקעות - שמנת וגבינת עיזים, אנטיפסטי ועוד
בצק פיצה בסיסי - פיצה, המתכון הקלאסי
במסעדת פופינה אנו מחלקים את הפיצות למנות אישיות של 70 גרם. 200 גרם בצק ינפק פיצה משפחתית. לצורך ההכנה, מומלץ להשתמש באבן שמוט, שמתחממת בתנור 2- דקות לפחות לפני האפפיה
טיפ: אם רוצים התפחה מהירה משתמשים באותו מתכון ומוסיפים 25 גרם שמרים יבשים. מתפיחים את הבצק כשעה במקום חמים עד להכפלת הנפח.
עוד סאמר סקול בערוץ האוכל:
המרכיבים ל-12 מנות אישיות :
לבצק:
1 ק"ג קמח פיצה
1.5 כפיות (5 גרם) שמרים יבשים
25 גרם מלח
30 גרם סוכר
80 מ"ל שמן זית
600 מ"ל מים קרים
לרוטב העגבניות:
5 עגבניות אדומות גדולות בשלות חתוכות לקוביות בינוניות
1 בצל לבן קצוץ
2 שיני שום
4 כפות שמן זית
6 עלי בזיליקום
1 כוס מים פושרים
מלח ופלפל
למעטה:
400 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
זיתים - לא חובה
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומים. לשים 5 דקות.
- מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים ללוש עוד רבע שעה לפחות. מעבירים לקערה ומכסים בנייר נצמד. מתפיחים במקרר למשך 48 שעות.
- מוציאים ומחלקים למנות בגודל הרצוי.
- לרוטב העגבניות: מטגנים בסיר רחב את הבצל עד השחמה קלה יחד עם שמן הזית.
- מוסיפים את השום ואחרי כדקה את העגבניות. מטגנים כ5 דקות ומוסיפים כוס מים פושרים ואת עלי הבזיליקום.
- ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מבשלים כרבע שעה או עד צמצום נוזלים.
- טוחנים את הרוטב עד לקבלת מסה אחידה ומסננים לקבלת רוטב חלק.
- מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ ומחממים תנור לחום מקסימלי (250-300 מעלות). מניחים את האבן בתחתית התנור ומכוונים את התנור לחום הגבוה ביותר. מחממים לפחות חצי שעה.
- יוצקים 2 כפות מרוטב העגבניות על הבצק המרודד, מפזרים גבינה ואופים בתנור 6-7 דקות או עד שהבצק פריך.
פיצה גבינת עיזים
המרכיבים:
בצק פיצה (ר' מתכון)
לרוטב גבינת העיזים:
500 מ"ל ליטר שמנת מתוקה
180 גרם גבינת עיזים
כפית שטוחה עלי טימין
מלח פלפל
אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק על פי המתכון הבסיסי שלעיל.
- מכינים את רוטב גבינת העיזים: מחממים את השמנת בסיר רחב. כאשר השמנת חמה, מוסיפים את גבינת העזים והטימין. מתבלים לפי הטעם ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך. מצננים מעט את הרוטב.
- מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ ומחממים תנור לחום מקסימלי (250-300 מעלות). מניחים את האבן בתחתית התנור ומכוונים את התנור לחום הגבוה ביותר. מחממים לפחות חצי שעה.
- יוצקים 3-2 כפות מרוטב הגבינה על הבצק המרודד, מפזרים גבינה ואופים בתנור 6-7 דקות או עד שהבצק פריך.
פיצה מוצרלה ואנשובי
המרכיבים:
בצק פיצה + רוטב עגבניות (ר' לעיל מתכון ואופן הכנה ב-"פיצה – מתכון בסיסי")
200 גרם מוצרלה טרייה ופרוסה
אנשובי כבוש – ניתן להשתמש באנשובי מקופסת שימורים - לפי הטעם
ברוקמיני (ברוקולי קטן) - לפי הטעם, אפשר להחליף בברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק ואת רוטב העגבניות על פי המתכון הבסיסי (ר' מתכון).
- מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ ומחממים תנור לחום מקסימלי (250-300 מעלות). מניחים את האבן בתחתית התנור ומכוונים את התנור לחום הגבוה ביותר. מחממים לפחות חצי שעה.
- מורחים את רוטב העגבניות על הבצק המרודד ומסדרים בצורה שווה מוצרלה ואנשובי. אופים בתנור 5-6 דקות או עד שהבצק פריך. אופים בחום מקסימלי בתנור (250-300 מעלות) במשך 10 דקות או עד שהבצק פריך.
פיצת פרושוטו רוקט ופרמזן
המרכיבים:
בצק פיצה + רוטב עגבניות (ר' לעיל מתכון ואופן הכנה ב-"פיצה – מתכון בסיסי")
פרושוטו פרוס דק – לפי הטעם
רוקט – לפי הטעם
100 גרם פרמזן, קצוץ גס
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק על פי המתכון הבסיסי שלעיל.
- מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ ומחממים תנור לחום מקסימלי (250-300 מעלות). מניחים את האבן בתחתית התנור ומכוונים את התנור לחום הגבוה ביותר. מחממים לפחות חצי שעה.
- מורחים את רוטב העגבניות על הבצק המרודד ומסדרים בצורה שווה פרושוטו, מניחים מעל רוקט ומפזרים רצועות פרמזן. ומסדרים בצורה שווה מוצרלה ואנשובי. אופים בתנור 6-7 דקות או עד שהבצק פריך.
פיצת אנטיפסטי
ניתן לגוון עם ירקות נוספים כמו כרובית, בצל וכו' על פי טעמכם האישי
המרכיבים:
בצק פיצה + רוטב עגבניות (ר' לעיל מתכון ואופן הכנה ב-"פיצה – מתכון בסיסי")
120-200 גרם מוצרלה טרייה ופרוסה
1 בטטה
1חציל
1 זוקיני
שמן זית – לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק ואת רוטב העגבניות על פי המתכון הבסיסי (ר' מתכון).
- חתוכים לרצועות בטטה, חציל וזוקיני, מורחים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות על תוכנית טורבו עד להשחמה.
- מורחים את רוטב העגבניות על הבצק המרודד המרודד ומפזרים את האנטיפסטי ומוצרלה טרייה פרוסה. אופים בחום מקסימלי בתנור (250-300 מעלות) במשך 10 דקות או עד שהבצק פריך.
פיצת פירות ים
המרכיבים:
בצק פיצה ורוטב גבינת עיזים (ר' לעיל מתכון ואופן הכנה ב-"פיצת גבינת עיזים")
3-4 שרימפס קלופים וקצוצים
3-4 סקלופס
פלפל צ'ילי פרוס – לא חובה
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק ואת רוטב העיזים על פי מתכון פיצת גבינת העיזים (ר' מתכון).
- פורסים את הסקלופס וקוצצים את השרימפס, מורחים את רוטב גבינת העיזים על הבצק המרודד, ומסדרים מעל את פירות הים
- אופים בחום מקסימלי בתנור (250-300 מעלות) במשך 10 דקות או עד שהבצק פריך.
- אוראל קמחי הוא השף מסעדת "פופינה" שבנווה צדק, תל אביב