לבנון: חיילים נהרגו בקרב עם מתנגדי חיזבאללה
ביומיים האחרונים צידון הפכה לזירת התנגשויות בין צבא לבנון לבין ארגון סוני קיצוני שמתנגד לחיזבאללה ולאסד. 16 חיילים נהרגו עד כה. הצבא: "זו התקפה בדם קר"
התסיסה בלבנון נמשכת. 16 חיילים נהרגו בעימותים המתנהלים ביומיים האחרונים בעיר צידון, בין צבא לבנון לבין תומכיו של המטיף הסלפי הסוני, אחמד אל-אסיר, אחד מהמתנגדים החריפים של המשטר הסורי וחיזבאללה. מניין הפצועים עומד על יותר ממאה. בשורות החמושים הסונים יש לפחות שני הרוגים, על פי דיווחים אחרים, מניין ההרוגים בקרב ארגונו של אל-אסיר עומד על 30. גם שני אזרחים נהרגו.
ההתנגשויות פרצו לאחר שאחד מאנשיו של אל-אסיר נעצר אתמול. אל-אסיר ואנשיו הגיעו למחסום צבאי בצידון בקרבת המסגד שבו מטיף אל-אסיר, מסגד בילאל בן רבאח באזור עברא. חילופי אש התפתחו לאחר שחייל ביקש מאחד מהם להציג תעודת זהות.
ברשת "אל-ערבייה" דווח כי בעימותים נוטלים חלק גם אנשי חיזבאללה ותנועת אמל השיעיות.
מנגד, הצבא נחוש להכריע את ארגונו של אל-אסיר, שאת פעולותיו הוא כינה "התקפה בדם קר'". הצבא הידק את הטבעת סביב מעוזו של אל-אסיר במסגד, שם נאספו כ-250 חמושים מארגונו.
העימותים בצידון הם עוד התפתחות קטלנית בסדרה של התנגשויות קשות במספר זירות בלבנון, על רקע מלחמת האזרחים בסוריה. בטריפולי נהרגו עד כה עשרות שני אדם בעימותים בין תומכיו העלוויים של הנשיא הסורי בשאר אסד, לבין מתנגדיו הסונים. הצבא מנסה לשלוט במצב ונלכד לעתים קרובות בין הנצים.
שיעים נרצחו במצרים
במקביל גובים מאבקים עדתיים קורבנות גם במצרים. אמש נרצחו ארבעה שיעים ושמונה נפצעו כשתושבים של כפר במחוז אל-ג'יזה בדרום קהיר תקפו אותם. גורם ביטחוני מצרי ייחס את ההתקפה לכך שמדובר בשיעים. לפי אותו גורם, מאות מתושבי הכפר אבו מוסלם ומהעיירה אבו אל-נמרס כיתרו בית ששייך לסוני שהפך לשיעי, חסן שחאתה. הם איימו כי ישרפו את הבית, ומשסירבו יושביו להתפנות, תקפו את שחאתה ואנשים נוספים שהיו עמו.
כלי תקשורת במצרים שידרו תמונות קשות שבהם נראים תושבי הכפר גוררים את גופות ההרוגים.
רובם של המצרים הם ואין אומדן מדויק של האוכלוסייה השיעית. מאז נפילת משטר מובארק
ועליית הסלפים והאחים המוסלמים לזירה הפוליטית יש יותר ויותר גילויים של קיצוניות עדתית כלפי השיעים. אותה קיצוניות באה לידי ביטוי גם בביקורו של נשיא איראן הקודם, מחמוד אחמדינג'אד, במצרים בפברואר האחרון, ולאחר שמשרד התיירות המצרי החליט לאפשר לאיראנים לתייר במצרים. זרמים סלפים האשימו אז כי זהו ניסיון מצד המשטר האיראני להפיץ את השיעה במצרים.