שתף קטע נבחר

 

לפני פינוי משפחה: "מחסלים את הדיור הציבורי"

בני זוג מגבעת שמואל שלהם ילד בן 4 מסרבים להתפנות מביתם למרות החלטת בית המשפט, ומתחננים: "שלא יזרקו אותנו לרחוב". פעילים הגיעו לתמוך והבטיחו: "הפינוי לא יתבצע". משרד השיכון: "לדירה ממתינה משפחה רב מצוקתית"

בדירת משפחת מנשה בגבעת שמואל שהו בשעות הצהריים בני הזוג לילי (33) ואיציק (36) וכעשרה פעילים חברתיים השותפים למאבק על הדיור הציבורי. לפני כחודש הוצא נגד המשפחה צו פינוי גמיש, לפיו עד מחר (ג') יצטרכו בני הזוג ובנם בן הארבע לפנות את ביתם, ולא - יפונו בכוח, זאת על פי החלטת בית המשפט שהתקבלה בשתי ערכאות, לאחר שפינויים נדחה בעבר.

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

הדירות הציבוריות יימכרו - עוברים לשכ"ד מסובסד

הממשלה מצפצפת על הדיור הציבורי

  

גבעת שמואל: מוחים נגד פינוי משפחת מנשה    (צילום: אמיר לוי)

גבעת שמואל: מוחים נגד פינוי משפחת מנשה    (צילום: אמיר לוי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לילי ואיציק נישאו לפני עשור ועברו להתגורר בדירת אמו. משלא הצליחה לילי להרות, החליטו השניים, בעצת הרופאים, "לשנות אווירה" ולעזוב את דירת האם השייכת לחברת עמידר. "לאחר שנכנסתי להריון חזרנו לדירה של חמותי", מספרת לילי, "זו דירה שבה התגורר בעלי כל חייו ושילם עליה שכירות במשך יותר מ-11 שנה. בשנת 2009, עם פטירתה של האם, קיבלנו צו לפינו שסותר את זכותו כבן ממשיך, מפני שעזבנו את הדירה בתקופת טיפולי ההפריה". בני הזוג טוענים כי הם זכאים לדירה בדיור הציבורי, בעוד חברת עמידר ומשרד השיכון טוענים כי אינם עומדים בקריטריונים.

 

מחר כאמור יסתיים תוקפו של הצו, והשניים חרדים מהאפשרות שיגיעו לפנותם. "הגשנו בג"ץ נגד הפינוי ואנחנו מקווים שלא יזרקו אותנו לרחוב, כי אין לנו לאן ללכת", אומרת לילי, "זה הבית שלי, אני לא מבקשת נדבה. שר השיכון לשעבר אריאל אטיאס הבטיח שיבחן את המקרה שלנו ויקים ועדה בנושא, ודבר לא קרה.

 

"כל מה שאנחנו מבקשים זה שיבחנו ויבדקו את הדברים מחדש, הם רוצים להעביר את הדירה למשפחה אחרת? אין בעיה, אבל שיתנו לנו דירה קטנה יותר במקום, שלא יזרקו אותנו לרחוב. הם יושבים בכיסאות שלהם והאזרחים לא מעניינים אותם. זה מתסכל ומאכזב, אבל אני אמשיך להילחם על הבית שלי".

 

גובה משכורותיהם של בני הזוג מנשה ירד באופן ניכר לאחר טיפולי ההפריה הקשים שעברו ונוכח סכומי הכסף הרבים שהשקיעו במאבקם. בחודש האחרון, מאז קיבלו את הצו, איציק לא עובד ולילי עובדת לסירוגין. בנם בן ה-4 נמצא בתקופה זו בבית הוריה של לילי. "אני רואה אותו, אבל איציק לא", היא משתפת, "זה הדבר הכי קשה בעולם, אין התעללות יותר גדולה מזו. אני רק רוצה שיקשיבו לי, שיבדקו את הדברים ויעצרו את הסיוט המטורף הזה שאנחנו חיים בו".

 

בחודש האחרון פוקדים מדי יום את הדירה פעילים במאבק על הדיור הציבורי. הם מקפידים לא להשאיר את בני הזוג לבדם ומבקשים לתמוך בהם כמה שאפשר. "ממשלת ישראל רוצה לחסל את הדיור הציבורי אבל אנחנו לא ניתן לזה לקרות", הבהירה ויקי וענונו, פעילה חברתית מירושלים. "מדובר במדיניות מכוונת לפגוע באנשים החלשים, במעמד הנמוך, ואני רוצה להעביר מסר לשר השיכון ושר האוצר - לא נוותר על הדיור הציבורי, הוא משמש את האוכלוסייה החלשה, ואנחנו לא השוליים של מדינת ישראל. הפינוי הזה לא יתבצע".

 

"המשפחה פלשה לדירה שלא כדין"

ממשרד השיכון נמסר בתגובה: "בתי המשפט קבעו יותר מפעם אחת, ולאחר שמיעת כל טענות בני המשפחה, כי בני משפחת מנשה אינם זכאים להתגורר בדירה ברחוב הפלמ"ח בגבעת שמואל (בשטח של 102 מ"ר). לדירה גדולה זו ממתינה משפחה רב מצוקתית לרבות נכות. הפינוי נדחה מספר פעמים וטענותיה של משפחת מנשה נבחנו כולן". עוד הוסיפו: "לאחרונה, לאור פניית המשפחה, בדקנו שוב את הבקשה והמסמכים שהוצגו וההחלטה שלא לאשר המשך מגוריהם בדירה, בעינה עומדת. בית המשפט הכיר בכך שמדובר במשפחה שאינה זכאית לדירה ופלשה אליה שלא כדין, ועל כן יש לפנותה".

 

במשרד אמרו כי פלישות לדירות הדיור הציבורי "מנעו אכלוס של משפחות רב מצוקתיות שהחזיקו בזכאות לדיור ציבורי כדין וכל חטאם הוא שלא הפרו את החוק ורק המתינו בסבלנות. בהתאם להחלטת בית המשפט, יש לפעול נגד הפולשים כדי לאפשר למשפחות זכאיות אלו וחסרות דירה, שאינן פורעות חוק, לממש את זכאותם". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לילי מנשה. "רק שיקשיבו לי"
צילום: אמיר לוי
מוחים עם בני הזוג
צילום: אמיר לוי
מומלצים