שתף קטע נבחר

הייטקיסטים ואמן טלפתיה אחד. 8200 מתכנסת

בוגרי יחידת המודיעין המובחרת של צה"ל התאספו למפגש שנתי, שכלל בעיקר העלאת זיכרונות והמון נטוורקינג. "השם מדבר בעד עצמו", הם סיפרו בהפסקה שבין תחרות הסטארט-אפים למופע סטנד-אפ. אמן הטלפתיה דווקא לא נכלל בתוכנית האמנותית

"לך חפש את החברים שלך". משפט כזה בשלט הכניסה לכל אירוע אחר היה גורם לרוב האנשים להסתובב וללכת, אבל כשמדובר בכנס השנתי של בוגרי יחידת המודיעין 8200, המילים האלו מקבלות משמעות אחרת לגמרי. חודשים ואף שנים לאחר שסיימו את שירותם הצבאי, שבו הבוגרים והתאספו אמש (יום ב') בחלל אחד, כדי לטפח את הקשרים החברתיים והמקצועיים - ואף לרתום אחד את השני למען הקהילה.

 

עוד בערוץ החדשות:

קרי חוזר לישראל לקדם פגישה בין נתניהו לעבאס

האביר (שוב) נפל מהסוס. הצרות של ברלוסקוני

 

"כל שנה ושנה אנחנו מתפתחים במישור העסקי ובמישור של הסיוע לקהילה, אבל מעבר לכך אנחנו לא מוותרים על הממד הנוסטלגי", הסביר ל-ynet ניר למפרט, מנכ"ל עמותת בוגרי 8200, שארגן את המפגש החמישי במספר בהאנגר 11 בתל אביב. לדבריו, דווקא הרצון להתרפק על זיכרונות הביא השנה ליוזמה חדשה: "מעבר לתג המסורתי שבו רשום השם והמקצוע, כל בוגר שבא 'להתערבב' באירוע קיבל גם עיגול בצבע שמעיד על השנים שבהן שירת בצבא, כדי להתאחד עם חבריו ליחידה משכבר הימים".

 

הדוכן של רפאל בכנס. מנסים לגייס את מיטב המוחות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
הדוכן של רפאל בכנס. מנסים לגייס את מיטב המוחות(צילום: ירון ברנר)

 

לצד החידושים, שמרו בעמותה על המסורות שהשתרשו במפגשים הקודמים, כמו תחרות הסטארט-אפים ו"השולחנות העגולים" של הבוגרים, שבהם דנו בסוגיות אקטואליות וניסו להבין כיצד הם יכולים לסייע לחברה הישראלית. את המשתתפים הקיפו גם דוכנים של החברות הבולטות במשק בתחומים שונים, כמו רפאל, ניס, התעשייה האווירית, אקסלנס ומגוון משרדי ממשלה, שניסו כמדי שנה לגייס לשורותיהם את מיטב המוחות. במקביל, הם גם נהנו מאוכל טוב, משתייה וממופע סטנד-אפ.

 

"יחידת 8200 לא רק מקבצת ומקבלת לשורותיה את הטובים שבבני הנוער, אלא היא גם נותנת לנו את הכלים להשתלב יותר טוב בתעשייה", הצהירה יוליה קוגן (27) שהשתחררה מהצבא רק לפני שבועיים, ועבורה זה היה הכנס הראשון. "כיף לראות חברים מהעבר שאתה לא בקשרים יומיומיים

איתם. אתה רואה אנשים מתקדמים ומתפתחים, ובסך רואים שאנחנו רוצים לתרום בחזרה לקהילה". היא הודתה גם כי אמנם סיכוייה למצוא עבודה לא בהכרח גבוהים יותר מאלו של לוחם שסיים שירות צבאי מלא, "אבל אין ספק שיש משהו בשם של 8200 שמדבר בעד עצמו".

 

גיל ברנדס, שותף במשרד עורכי הדין נשיץ ברנדס, היה בין שופטי תחרות הסטארט-אפ: "השנה היתה לנו ההזדמנות לשתף פעולה עם עמותת בוגרי 8200 במסגרת כנס הנטוורקינג ולא היה לנו שום היסוס. אנחנו ממקימי ותומכי תוכנית היזמות של העמותה, שבמסגרתה נפגשים 20 יזמים כל מחזור עם מיטב המוחות בתעשייה, והעמותה מעוררת התפעלות בהישגים שלה".

 

המשתתפים הרבים באירוע ייצגו מגוון רחב של מקצועות ותחומי עיסוק באזרחות, אולם בוגר אחד הוכיח יותר מכולם כי את הניסיון הצבאי ניתן ליישם בהמשך הדרך גם בדרכים שונות ומשונות: דניאל הראל, שבתג השם שלו נכתב כי הוא "אמן טלפתיה", סיפר כי "התחלתי בעיסוק הזה לפני השירות. כששירתתי ביחידה הפסקתי בעיקרון, אבל גם שם עשיתי הופעות, והיום אני ממשיך בזה". הוא לא מתיימר להיות בעל יכולות על-טבעיות, אך לדבריו, "באיזשהו מקום השירות ביחידה חידד את החושים הטלפתיים שלי. אפשר לומר שעברתי ממקצוע סודי אחד למקצוע סודי אחר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחת האטרקציות בכנס
צילום: ירון ברנר
מומלצים