אנג'לינה ג'ולי במועצת הביטחון: "טפלו באונס"
בהופעתה הראשונה מול הגוף הבכיר של האו"ם, סיפרה השחקנית על ביקוריה במחנות פליטים והפצירה במדינות להעלות את נושא האונס באזורי מלחמה לראש סדר היום. "ילדות נאנסות ונכנסות להריון לפני שגופן יכול לשאת ילד", אמרה למועצה
השחקנית אנג'לינה ג'ולי, המכהנת כשליחה מיוחדת של סוכנות האו"ם לפליטים, העידה אתמול (ב') בפני מועצת הביטחון של הארגון העולמי וקראה לנציגי המדינות החברות לעשות יותר כדי למנוע מקרי אונס באזורי מלחמה. ג'ולי חלקה עם המועצה, הגוף הבכיר ביותר של האו"ם, סיפורים על ניצולות וניצולים שפגשה במהלך מסעותיה: "נערים נאלצים לתקוף מינית את אמם כשאקדח מוצמד לראשם", היא חשפה, בין היתר.
עוד חדשות בעולם:
האביר (שוב) נפל מהסוס. הצרות של ברלוסקוני
הרצח באלפים: ירה באחיו כי נושל מירושת האב
פה קובר הכלב: צפו באשכבה ייחודית להולך על 4
ג'ולי, ששמה עלה לכותרות באחרונה בהקשר הניתוח שעברה לכריתת שדיה, קראה לחברות המועצה לגלות מנהיגות: "חייבים לקחת אחריות על הפשעים האלו לא רק מכיוון שהם מתרחשים בהכרח בכל אזור שבו
יש קונפליקט, אלא משום שהאקלים הגלובלי כיום מאפשר אותם. נערות וילדות נאנסות ונכנסות להריון לפני שגופן יכול לשאת ילד, וזה גורם להן לבעיות רפואיות קשות", סיפרה ג'ולי בדיון שאורגן על ידי בריטניה, המכהנת כנשיאת המועצה התורנית.
"כשאקדח מוצמד לראשם, נאלצים נערים לתקוף מינית את אמהותיהם ואחיותיהם. נשים נאנסות באמצעות בקבוקים, ענפים וסכינים, במטרה לגרום נזק מרבי. פעוטות ואף תינוקות נלקחים מבתיהם ומותקפים", אמרה. השחקנית, זוכת פרס האוסקר, ביקרה בשבוע שעבר במחנות הפליטים הסורים בירדן ושיתפה את המועצה ברשמיה מפגישתה עם אישה שמיאנה לספר על ההתעללות המינית שעברה מחשש לנקמה.
ג'ולי, שביקרה בכמה מחנות פליטים ברחבי העולם, אמרה כי למרות שיש מאות אלפי ניצולים של התעללות מינית, מעט מאוד עבריינים נענשים, משום שהעולם לא העלה את הנושא לראש מעייניו. "הקורבנות סובלים גם מידיהם של האנסים, אך גם מתרבות של חוסר ענישה. זוהי המציאות העצובה המדאיגה והמבישה", סיכמה ג'ולי.
"לא עוד התחמקות מעונש. לא עוד מלחמה"
לאחר דבריה של ג'ולי ונאומיהם של מזכ"ל האו"ם באן קי מון וזיינב האווה בנגורה, נציגת האו"ם האחראית על טיפול באלימות מינית באזורי קונפליקט, אימצה המועצה, שבה חברות 15 מדינות, החלטה שמכירה ביכולתם של פשעים בעלי אופי מיני להחריף סכסוכים ולסכל את שיקום תחושת הביטחון של האזרחים.
ההחלטה נועדה לעודד מדינות חברות להרחיב את החקיקה בתחומן כך שתכלול טווח רחב יותר של פשעים מיניים
ותאפשר העמדה לדין בגין עבירות אלו. שר החוץ הבריטי וויליאם הייג אמר בדיון כי בקונפליקטים ברחבי העולם "אונס נעשה באופן שיטתי ואכזרי, בידיעה שלא יהיו השלכות למעשים האלו".
מזכ"ל האו"ם באן סיפר על ביקורו בבית חולים בגומה שבקונגו בחודש שעבר, שם פגש נשים ונערות שנאנסו ושהוטלו בהן מומים על ידי קבוצות חמושים משני צדי הסכסוך. "הן פשוט נקרעו מבפנים", העיד. הוא סיפר עוד שהן העבירו לו מסר ברור: "לא עוד התחמקות מעונש. לא עוד מלחמה. תן לנו שלום".
Read this article in English