שתף קטע נבחר

חלוצי האינטרנט יקבלו פרס ממלכת אנגליה

חמישה מחלוצי הרשת שפיתחו את הטכנולוגיה שבעזרתה אנחנו צופים בסרטים, מורידים אפליקציות וקוראים את הכתבה הזו יקבלו פרס ממלכת אנגליה על המהפכה שחוללו בתחום התקשורת

המלכה אליזבת' השניה תעניק היום (ג') פרס להנדסה שקרוי על שמה לחמישה מחלוצי האינטרנט, שהיו אחראים על פיתוח הטכנולוגיות והתשתיות הראשונות לרשת שאנחנו גולשים בה יום - רוברט קאן, וינטון סרף, לואיס פוזין, טים ברנרס לי ומארק אנדרסן.

 

"האינטרנט והרשת (WWW) הם הישג הנדסי ששינה את כיוונו של העולם", נכתב באתר הפרס, "שהובילו למהפכה חסרת תקדים בהשפעתה בתחום התקשורת". כשליש מאוכלוסית העולם מחובר לרשת, ואחד הפריוקטים השאפתניים בתחום, של חברת גוגל, רוצה להרחיב את הכיסוי של הרשת לשאר העולם.

 

ההסטוריה המקוצרת של הרשת

על האינטרנט שאנחנו רואים היום, אחראים הרבה יותר מאותם חמישה, והיסטורית הרשת ארוכה וסבוכה. אולם החמישיה הוכתרה כפורצת דרך ומובילת האינטרנט והרשת על ידי ועדת הפרס. בתוך כל הסבך הזה, ב-2 לספטמבר, 1969, ישבו פרופ' לן קליינרוק (Len Kleinrock) וצוותו במעבדה באוניברסיטת קליפורניה (UCLA) והחלו לבחון את ההמצאה החדשה שלהם, זו שתקבל לבסוף את השם "אינטרנט".

 

הם ניסו לחבר שני מחשבים בכבל נחושת באורך שלושה מטרים ולהעביר ביניהם נתונים.  לניסוי היה שותף סטודנט צעיר בשם וינטון סרף (Vinton G. Cerf). אותו סרף, שהיה שותף לפיתוח הראשוני של האינטרנט והיה אחראי מאוחר יותר (יחד עם רוברט קאהן) לפיתוחו של פרוטוקול TCP/IP, שהוא "השפה" שמבוססת בחלקה גם על פיתוחיו של לואיס פוזן הצרפתי ורשת ה-CYCLAEDS שפיתח. הפרוטוקול הזה הוא השפה בה מדברים ביניהם מחשבים ברשת, עד ימינו. 

 

בראיון ל-ynet לפני ארבע שנים סרף סיפר כי הפרויקט התחיל כשרוברט קאהן ממשרד ההגנה, חיפש מערכות מחשב עמידות לצורכי שליטה ובקרה, כאשר הרעיון היה לספק רשת תקשורת אלחוטית, כך שהיו שלוש רשתות, שלובות זו בזו שיצרו את הרשת הגדולה - ומכאן גם שמה: Inter-Nets.

 

 

הרשת שבתוך האינטרנט

האינטרנט היא רשת רחבה וזהו שם כולל לכל מה שאנחנו עושים מהטלפון, המחשב בבית ומכשירים אחרים שמתחברים אליה - שיחות סקייפ או וידאו, הורדות ב-Torrent, אימיילים, מסירת מידע על המיקום שלנו בזמן הניווט ועוד. אחד החלקים המרכזיים באינטרנט הוא הרשת, ה-WWW שאליה אנחנו גלשים באמצעות הדפדפן שלנו.

 

אותה רשת החלה כפיתוח של טים ברנרס לי בסוף שנות ה-80 - מדובר ברשת של דפי HTML שהתאחסנו במחשבים שונים ברחבי העולם שקישרו זה לזה. עד אז, הגולשים הסתפקו בפרוטוקולים פחות ידידותיים לגישה לאתרים כמו FTP או Gopher. מארק אנדרסון, הזוכה החמישי היה ממפתחי דפדפן מוזייאק שבעזרתו גלשו באותו אינטרנט ושהקים את חברת נטסקייפ שעל חורבותיה הוקם דפדפן פיירפוקס.

 

טים ברנרס לי (צילום: איי פי) (צילום: איי פי)
טים ברנרס לי(צילום: איי פי)

 

חמשת החלוצים יחלקו פרס של מליון לירות שטרלינג, שאותו יקבלו בטקס בארמון באקינגהאם, וזו הפעם הראשונה שהפרס הזה מוענק. על פי ההודעה באתר הפרס, הזוכים גם יחגג במהלך היום עם ראש העיר, הנסיכים וקהילת המהנדסים.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
תענק פרס לחלוצים. המלכה אליזבת'
צילום: EPA
מומלצים