שתף קטע נבחר
 

הקלאסי, הטרי והאקזוטי: 3 מתכוני קומפוט

עבור יוצאי מזרח אירופה זאת הדרך הכי מתוקה לסיים כמעט כל ארוחה, ובצאת כיפור על אחת כמה וכמה. זמי שרייבר ("סנדר") מגיש 3 מתכוני קומפוט צבעוניים שכיף לשבור איתם את הצום: קלאסי עם תפוחים, טרופי בטעם וניל וגם אחד בתוספת רום

קומפוט הוא מרק קר וצונן של פירות שמקורו בפולין וברוסיה. את הקומפוט הקלאסי מכינים ממגוון פירות יבשים והרבה סוכר, וכדי לקצר את תהליך הבישול מומלץ להשרות את הפירות היבשים רבע שעה לפחות לפני ההכנה. את הקומפוט, לעומת זאת, מומלץ להכין לפחות יום מראש על מנת שהטעמים יתחזקו, הרוטב יסמיך והנוזל יהיה צונן ככל האפשר. רצוי לאכלו עד חמישה ימים מיום הכנתו.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

לאורך השנים קיבל הקומפוט הקלאסי טוויסטים של טעמים וניחוחות שונים עם עשבי תבלין, אלכוהול ופירות טריים. הנה 3 גרסאות מהקלאסי ועד האקזוטי.

 

לפתן תפוחים וצימוקים קלאסי

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

הצעות לגיוון:

ניתן להוסיף 100 גרם משמש יבש אם אוהבים. 

 

המרכיבים:

100 גרם תפוח עץ יבש

100 גרם צימוקים לבנים

150 גרם שזיפים גדולים, מיובשים ושחורים

50 גרם אבקת ג'לי בזק בטעם תות

200 גרם סוכר

מיץ סחוט משני לימונים

3 ליטר מים

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הפירות היבשים ומשרים במים פושרים כרבע שעה.בסיר עמוק מביאים לרתיחה את המים.
  2. מוסיפים את הפירות ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את אבקת הגלי וממיסים. מוסיפים סוכר ואת מיץ הלימון ומבשלים למשך כ-10 דקות על אש נמוכה.
  3. מצננים ומעבירים למקרר. מגישים קר בכוסות הגשה.

 

 

מרק פירות טריים עם טוויסט של רום

את הלפתן שלפניכם ניתן להכין מכל פירות העונה שאוהבים - עם הקליפה או בלעדיה. חשוב מאד שהפירות יהיו טריים, שכן פירות לא טריים עלולים להרוס את הטעם. פירות גדולים כמו תפוחים רצוי לפרוס, ואילו ענבים ומשמשים אפשר להכניס בשלמותם. 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

הצעות לשדרוג:

למי שאוהב טעמים חזקים - מומלץ להגיש כקוקטייל פירות קר עם כמה טיפות רום, קורט ג'ינג'ר קצוץ וכוכב אניס. 

 

המרכיבים:

2 תפוחים

2 אגסים

2 שזיפים מגולענים

1 אשכול ענבים

5 משמשים טריים, מגולענים

50 גרם אבקת ג'לי בזק בטעם תות

200 גרם סוכר

מיץ סחוט משני לימונים

1 מקל קינמון חצוי

3 ליטר מים

 

לקוקטייל קר:

2 כפיות רום

1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ

1 כוכב אניס

 

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר עמוק ומניחים בו את הפירות בשלמותם. מוסיפים אבקת ג'לי וממיסים את הגושים.
  2. מוסיפים סוכר, מקל קינמון ומיץ לימון ומבשלים למשך רבע שעה על אש נמוכה. מצננים ומעבירים למקרר. מגישים קר בכוסות הגשה.

 

פירות טרופיים מבושלים עם מקל וניל

הגרסה הקלאסית בטעמים אקזוטיים ומתוקים בניחוח וניל מתקתק. ניתן לשלב פרי טרי כמו דובדבנים, קיווי או מנגו על פי הטעם והחשק.

 

המרכיבים:

100 גרם אננס יבש

100 גרם פאפיה יבשה

100 גרם קיווי יבש

50 גרם דובדבנים טריים בעונה, ללא חרצנים

50 גרם מיקס פירות יער - ניתן גם להשיג קפוא לא בעונה.

200 גרם סוכר

50 גרם סירופ פירות יער

1 מקל וניל חצוי

מיץ סחוט משני לימונים

3 ליטר מים.

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הפירות היבשים ומשרים במים פושרים כרבע שעה.
  2. מרתיחים מים בסיר עמוק, מוסיפים את הפירות ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את סירופ פירות היער, את הסוכר ואת מיץ הלימון ומבשלים למשך כ-10 דקות על אש נמוכה. מצננים ומעבירים למקרר. מגישים קר בכוסות הגשה.

 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 

  • מתכוני הקומפוט באדיבות זמי שרייבר ממסעדת סנדר. 
  • "מסעדת סנדר", לוינסקי 54, תל אביב. 03-5371872. א'-ו' 12:00-17:00

 

 

 


פורסם לראשונה 14/09/2013 19:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים