שתף קטע נבחר
 

חוצה ישראל: אוכלים טוב קרוב לבית

כמעט בכל עיר יש את המקום המיתולוגי הזה בו מגישים את השניצל הכי טוב או את הסנדוויץ' הכי מושקע. מדן ועד אילת - מסעדות מומלצות קרוב לבית

הבוקרים | מרום-גולן

עוד מסעדה המתמחה בבשר הגדל ברמת הגולן, אבל - לשמחת קוראינו שומרי המצוות - היא גם כשרה למשעי. הבוקרים בקיבוץ מרום-גולן החלה את דרכה כקרון רכבת ישן, ששימש מקום מפגש לבוקרי האזור בסוף יום עבודה עם העדרים. זה התחיל מארוחות בשר מלוות ביין ובירה, ואחרי שפורום הסועדים רק הלך וגדל, הפך המקום למסעדה. היא מצויה סמוך לאורוות הסוסים בקיבוץ, וקירותיה עשויים עץ ואבני בזלת.

בשר ברמת הגולן (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בשר ברמת הגולן(צילום: shutterstock)
 

 

בתפריט תמצאו צלעות טלה וספייריבס טלה, קבב כבש עם טחינה, המבורגר קצוץ גס, נזיד בקר עם ירקות שורש, פטריות ויין, וכמובן, סינטה ואנטרקוט, חביבי הקהל, מ‭300-‬ גרם ומעלה, בקפיצות של 100 גרם. מי שרוצה לטעום מהכל, יכול לבחור באיקסמיקס גריל - מנת הדגל של המקום. יש בה אנטרקוט, צלעות טלה, סטייק פרגית, חזה עוף במרינדה וקבב הבית, והכל מוגש עם פלחי תפוחי אדמה ובטטה בתנור, וסלט ירוק.

 

פטנט ייחודי: נכון שהמסעדה כשרה, אבל בשישי בערב היא בהחלט פועלת, רק במתכונת של בופה, עם תבשילי בשר וקדירות בחימום איטי על פלטות. בין המנות שתלקטו בבופה יהיו סלטי פתיחה, קדירות בשר, צלי בקר, דגים, עוגיות ופירות. (שרית סרדס-טרוטינו) 

 

  • קיבוץ מרום-גולן, טל' ‭,04-6960205‬ כשר. 

 

בדר חאן | עכו

אם דאגתם לגבי הפסקת קפה - אל תדאגו. היא ממש כאן בבזאר הטורקי, ליד הגבינות. בדר, בעל בית קלייה ידוע בעכו, פתח בבזאר בית קפה בסגנון טורקי (שרפרפים, מושבי אבן מרופדים, תרבושים לקישוט וקלייה מסורתית במקום‭.(‬ את פולי הקפה הוא מייבא מקולומביה, קוסטה-ריקה, הודו, פרו, ברזיל וגואטמלה. מי שבכל זאת לא מרגיש שהוא איש של קפה - שינסה תה רגיל או תה צמחים (ורדים, לואיזה, זוטא, קינמון‭.(‬ ויש גם בקלאוות.

 

 (צילום: דלית שחם) (צילום: דלית שחם)
(צילום: דלית שחם)

 

צמוד לבית הקלייה מוכר באדר צמחי מרפא ותוספי תזונה, ובהם הקפה הירוק הטחון שלו, ששמו הולך לפניו כמקדם הרזיה - כפית ליום על האוכל או בתוך יוגורט, במשך שישה חודשים, מבטיחה כ-8 קילוגרם פחות בממוצע (פעילות גופנית מומלצת, אך אין צורך לשנות את התזונה, בהנחה שהיא סבירה, אם כי לא דיאטטית בהכרח‭.(‬ מדובר במחקרים רציניים (תעשו גוגל ותראו), ובדר מספק את פולי הקפה הירוק טחונים טרי, גם בשליחויות. (מרים קוץ, מוסף "מסלול") 

 

  • פתוח כל יום מ-‭9:00‬ בבוקר עד ‭19:00‬ בערב, ‭.052-5007185‬

 

דקס | טבריה

אל תתנו לחלל הרחב, שמזכיר מעט אולם אירועים, להטעות אתכם: דקס היא עדיין אחת המסעדות הטעימות באיזור. זוהי מסעדה ותיקה, שנודעה בעיתונות ככזו שנחשבת לחביבה על בני הזוג נתניהו. הם ציינו בה 20 שנות נישואים בארוחת ערב רומנטית לפני מספר שנים ואף חגגו כאן בר מצווה לבנם יאיר.

 

 (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

דקס ממוקמת בחוף לידו וחלק נרחב מחומרי הגלם - ירקות אורגניים, זיתים כבושים ושלל פירות - מביאים מהמטעים והחלקות החקלאיות של המשפחה. רבים מהלקוחות במקום תיירים מחו"ל והפרט מארה"ב.  

 

לב התפריט הוא טאבון הגריל הרחב שבמסעדה, שמנפק שלל מנות מצטיינות. בין הראשונות המומלצות - סלמון נורבגי בגריל, רך ונימוח (79 שקלים), קרפצ'יו פילה עגל (49 שקלים) וכבד אווז (59 שקלים).

 

 (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

בעיקריות מומלץ לנסות את מיקס הבשרים שמתומחר לפי סוג הבשר בהעדפה אישית או את האנטריקוט וצלעות הטלה מזן אסף - זן שפותח בחוות השקמים - וניחן בארומה יחסית מעודנת. בשורה התחתונה: מדובר באחד מהמוסדות הקולינארים השווים והוותיקים בעיר. (יניב אמר)

 

  • דקס. חוף לידו, טבריה. טלפון: 057-9440762

 

סנדוויץ' ברכה | חיפה

"הסנדוויץ' של ברכה" ממוקם בעיר התחתית שבחיפה. כשהגעתי לכאן ב-11:30 החלל הקטן היה מלא עד אפס מקום. כמעט כולם גברים, כולם שואלים לשלומה של ברכה וממתינים בסבלנות מפתיעה, ברחוב או בכביש גברים כאלה מפגינים הבה פחות סבלנות. זה מקום שנעים להיות בו.

 

 (לאה גולדה הולטרמן) (לאה גולדה הולטרמן)
(לאה גולדה הולטרמן)

 

"מי שאוכל כאן פעם אחת זהו, לא יכול להפסיק. אם תנסי - תדעי. מאז שביקרתי בפעם הראשונה, אני חייב להיכנס לכאן פעמיים בשבוע", מספר לי לקוח שרואה שעוד לא טרחתי להזמין.

 

ברכה מחליפה מילים עם הלקוחות, תוך כדי שהיא מכינה במיומנות מעוררת הערצה כריכים. "אני בלי חריף", אומר לקוח. "פחדן אשכנזי", עונה לו ברכה.  היא מורחת בנדיבות מכל ממרח, ממיסה את הגבינה, מחממת את הנקניקים, מחממת את הלחם, ותוך כדי מפטירה: "אם לא תדבר הרבה הכל יהיה יותר טוב".

 

ברכה, דקת גזרה, מעוטרת בשני תכשיטי זהב ואודם, גופייה לבנה ומכנסיים שחורים, ניחנה בעיניים חכמות ואדיבות. היא זוכרת כל לקוח ויודעת מה הוא אוכל. "המקום הזה הוא כמו מוסד. באים מכל הארץ, לא רק חיפאים. יש אנשים שמבקשים ממני להכין סנדוויץ ולקחת לאנשים בחו"ל!", היא מצהירה בגאווה.

 

למקום נכנסים ערבים ויהודים, כיאה לעיר ושכונה מעורבת, ויושבים יחד. ברכה מדברת עם אלו בשפתם ועם אלו בשפתם. היא נולדה וגדלה ברחוב גדעון, לא רחוק מהמקום. היא מזמינה אותי לסנדויץ', ענקי בגודלו, מהסוג שיכול להחזיק גם אדם עם תיאבון גדול יום שלם."זה לא סנדויץ', זו חוויה", היא אומרת לי.

 

 (לאה גולדה הולטרמן) (לאה גולדה הולטרמן)
(לאה גולדה הולטרמן)

 

"אנחנו הראשונים בארץ וכולם מזוייפים", קובעת ברכה. "אנחנו לא משתמשים באלף האיים ובבאגטים מגומי, מהסוג שמהם אנשים נחנקים והגוף הופך לחולה. כאן אנחנו לא עובדים בשיטה הזו. אנחנו עושים את הלחם לבד כמו גם את החריף ואת המיונז. הכל לבד ובעבודת יד. זה הקסם".

 

 (לאה גולדה הולטרמן) (לאה גולדה הולטרמן)
(לאה גולדה הולטרמן)

 

"אל תראי אותי כאילו אני לבד", היא מוסיפה ואומרת. "יש פה צוות שלם, כי יש שעות שקשה מאוד לקבל סנדויץ'. מחכים הרבה הרבה זמן לפעמים. אני עובדת עם הבת שלי ועם עוד עובדת".  (לאה גולדה-הולטרמן)

 

  • "סנדוויץ' בר ברכה". שבתאי לוי 12, חיפה.

 

שווארמת סמי | חדרה

צריך, כנראה, לאכול לפחות 200 שווארמות, כולל מסוגות החתול, החמור והגמל, עד שלומדים לזהות בטעימה אחת שווארמה מעולה. כשאתה מגיע סוף סוף להארה, אין דרך חזרה: או האחת והיחידה ההיא שאין עוד מלבדה, או כלום. 

 

בואו לבקר אותה בחדרה. שווארמה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בואו לבקר אותה בחדרה. שווארמה(צילום: רויטרס)

 

על שווארמיית סמי בכיכר בחדרה אני שומע כבר שנים. חבר אחד נשבע שאין עליה ביקום הידוע, ושיכנע אותי לבלום בשולי הכיכר הסואנת על כביש 4, המוכרת כשער המערבי של חדרה. מכינים כאן בעיקר שווארמה מתרנגולות הודו טריות עם הכינוי המשובש "הודו נקבה" (מישהו קורא לתרנגולת רגילה "תרנגול נקבה"?). בסמי מתהדרים גם בהקפדת יתר על עסיסיותו של סיח השווארמה, באמצעות חיתוך מתמיד שמאפשר למיצי הבשר לחלחל פנימה עד הלקוח האחרון.

 

עם רף ציפיות גבוה במיוחד לקחתי מנה בפיתה (30 שקל) עם הזלפה נאה של טחינה, והתיישבתי לנגוס בה בחרדת קודש. נו? לא, אל תבנו על קריאת אאורקה. אפשר להכין שווארמה נהדרת מבשרה של תרנגולת הודו, ספוג באגלי שומן כבש ובהרט שלא מקמץ בכורכום, אבל בסמי היא נעצרת מדרגה אחת לפני: העסיסיות לא הכי מורגשת ותערובת התבלינים לא מספקת את האפטר טייסט המצופה. מצד שני, כמות הבשר בפיתה הוגנת ויש גם שלל כבושים לבחירה חופשית. בתוספת כמה שקלים מקבלים שווארמה בבגט או בלאפה, ובתוספת 50 שקל לדלק ושעה על השעון אפשר גם להגיע לנצרת.

(יעקב מאור, "בלייזר")

 

  • סמי בכיכר, צומת המשטרה בחדרה, 6343022־04  

 

שניצל אימפריה | פתח תקווה

משפחת דיבה פתחה את "המסעדה שלנו" לפני 20 שנים, אבל מה שהפך אותה לאימפריית השניצל של פתח תקווה היה דווקא טעות קטנה בבלילה. אפילו מישל דור לא הצליח לגלות את הסוד. (מישל דור)

 

שניצל בפתח תקווה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  • המסעדה שלנו, בן ציון גליס 15, אזור התעשייה פתח-תקווה.

 

אנדיב | אשדוד

מסעדה חדשה באשדוד היא תמיד סיבה טובה לנסיעה קצרה דרומה. העיר הזו מתפתחת במהירות כה גבוהה, שגם אם אתה מבקר בה לעתים קרובות נדמה שבכל פעם אתה מגיע לעיר אחרת.

 

 (צילום: לירון אלמוג) (צילום: לירון אלמוג)
(צילום: לירון אלמוג)

 

הפעם הגענו ל-"אנדיב", המסעדה החדשה של השף גיא פרץ במלון ווסט, גם הוא חדש, השוכן בחלקו הצפוני של החוף. אחרי "גספאצ'ו" באשקלון ו-"קונפי" בחיפה, פרץ פיתח בשנים האחרונות התמחות בהרצת מסעדות כשרות במתחמי מלונות בפריפריה, תוך הימנעות מהתמודדות בשוק התל אביבי הצפוף.

 

 (צילום: לירון אלמוג) (צילום: לירון אלמוג)
(צילום: לירון אלמוג)

 

כיוון שהגענו בצהריים, בחרנו בשתי ארוחות עסקיות שמחירן נקבע על פי מחיר המנה העיקרית והן כוללות גם כוס יין או בירה. לארוחה הראשונה בחרנו סטייק אנגוס ‭129)‬ שקל) ולשנייה באסאדו ‭98)‬ שקל‭.(‬ מבין הראשונות בחרנו סביצ'ה ומנה שכונתה כאן "חציל אנדלוסי‭."‬ עוד לפני הראשונות הוגש לנו לחם הבית בליווי כמה מטבלים: טפאנד, רסק פלפלים, טחינה לבנה ושיני שום שנאפו בקליפתן.

 

על קינוחים ויתרנו, ולא רק מפני שמדובר במסעדה כשרה המחויבת לקינוחי פרווה. יחד עם עוד כוס קברנה של ברקן, שתומחרה ב-35 שקלים, שילמנו 300 שקל כולל שירות על ארוחה טובה שנתנה תמורה הולמת למחירה.

(יקיר אלקריב, ידיעות אחרונות")

 

  • אנדיב, מלון ווסט, הטיילת ‭,21‬ חוף לידו. ‭.073-2866866‬ המסעדה כשרה וסגורה בשבת.

 

המוציא | ירושלים

"המוציא‭,"‬ המקום של אבי לוי, זוכה העונה ה-2 של מאסטר שף, משקף באופן מדויק למדי את בעל הבית. מצד אחד נחבא אל הכלים, כלומר נמצא בסמטה פיצית שקל מאוד לפספס, אבל ככל שמתקרבים מבינים שהגעתם למקום הנכון: פתאום צלילי הדיסקו הערבי שממלאים את הרחוב, ואינספור אנשים בתור, והאוכל, הו האוכל. עם כל ביס אתה מרגיש יותר ויותר חיים כהן, ופשוט חייב להגיד ללוי משהו על איך לוקחים מעורב ירושלמי והופכים אותו לשירה צרופה.

 

דיסקו ערבי ואוכל לא נורמלי. "המוציא" (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
דיסקו ערבי ואוכל לא נורמלי. "המוציא"(צילום: בועז לביא)

 

לא נדיר לראות ב"המוציא" מחזות של אנשים מוחאים כפיים, שרים בקולי קולות או רוקדים ליד הבר, תלוי אחרי כמה צ'ייסרים של ערק. בעוד שבשעות האור מדובר במסעדה לכל דבר ועניין, בערב מקבל המקום טוויסט שהופך אותו למאורת בליינות. ובכל זאת, זה קודם כל מקום של אוכל.

 

האוכל של לוי משלב בין סגנון בישול צפון אפריקאי שורשי לבין מטבח ירושלמי, שהוא תוצר של קיבוץ גלויות. זה אומר הרבה קציצות, הרבה רסק עגבניות, הרבה שמן, תועפות של בצל. אוכל של מאמות, שאפשר לדמיין אותו מתבשל בתוך סירי ענק.

 

מתחילים עם חלה חמימה תוצרת הבית ולצידה שלל סלטים ברמות חריפות כאלה ואחרות, וממשיכים עם סיגר ממולא שקדי עגל ושפונדרה, רצועות חזה עוף עם עשבי תיבול לצד תבשיל ארטישוק ירושלמי, רצועות דגים פריכות ברוטב אלג'יראי - ולקינוח צילום עם השף הסלב. יאמי. אהבתי: לחלוק ללוי שבחים ולחוש כמו אייל שני. (תהל בלומנפלד, "מסלול")

 

  • רחוב משיח בורכוף ‭,02-6310050 ,4‬ א'-ב' ‭12:00‬-‭17:00‬ ג'-ה' ‭12:00‬-‭,22:00‬ ו'-‭12:00‬-‭16:00 ‬

 

הבית התימני | באר שבע 

מסעדת בית התימני ממוקמת בלב העיר העתיקה. למרות השם, הבית התימני הוא לא עוד מסעדה תימנית. זאת בעיקר בשל אופן ההכנה של שלל התבשילים והמאכלים, לדוגמא- שימוש בפתיליות, כלים עתיקים וטאבון אש שפועל על עצים, ממש כמו לפני מאה שנה.

 

 (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

כל המנות כוללות סלטים כמו שומר חמוץ, זיתי סנטה מתובלנים, ולאפות בנגיעות חילבה עשוי בטאבון האש שבחצר. כאן המרק התימני היה בוהק במיוחד ויחד עם זאת מאוד סמיך ועשיר (38 שקלים), מרק זנב דומיננטי בחוויג' (38 שקלים).

גם העוף מעושן ונצלה בטאבון העץ (45 שקלים), בשר ראש בבישול ארוך (45 שקלים) ומנת הדגל שנקראת בז'רגון המקומי "חרטה ברטה"(!)- מיקס הבית של מוח זנב וקציצות (45 שקלים). המקום פתוח עד השעה 19:00 בערב. (יניב אמר)

 

 (צילום: יניב אמר) (צילום: יניב אמר)
(צילום: יניב אמר)

 

  • הבית התימני, הרצל 25, באר שבע. טלפון: 057-9384369

 

יאקימונו | אילת

הסצנה הקולינרית באילת מקבלת חיזוק משמעותי בימים אלה: מסעדת יאקימונו הוותיקה מרחוב רוטשילד בתל-אביב תוקעת יתד גם בעיר הנופש הדרומית. הסניף האילתי נפתח בשותפות בעלי המסעדה ורשת מלונות ישרוטל, והוא נמצא בטיילת הרויאל ביץ'‬ סמוך למלון. הוא התמקם בתוך חלל מרווח שקירותיו מחופים עץ בהיר.

 

לא מעט מנות מוגשות על מצע קרח כתוש, כמו יוצרות אי של שפיות בגיהינום הטמפרטורות שבחוץ. כזו היא למשל המנה בעלת השם המסובך "יאקימונו אוסוזוקורי" ‭105)‬ שקל‭.(‬ אוסוזוקורי היא צורת חיתוך של סשימי, מעט יותר דק מקרפצ'יו, והמנה כולה היא מופת של דיוק יפני: מקלוני בייבי ג'ינג'ר עטופים בפרוסות דקות של דג נא, מונחים על מצע קרח בכוס מרטיני גבוהה.

 

גם סשימי מורי אווסה ‭82)‬ שקל) ממשיך את הקו הקריר. אלו הם מבחר סשימי, מדגים שממש לא מזמן עוד שחו בים, בהגשה צבעונית שמזכירה סלט פירות. גם כל הכבודה הזו מונחת על מצע קרח כתוש. סלט הסשימי ‭85)‬ שקל) נראה כמו יצירת אמנות קטנה, עם פרוסות סלמון, טונה וילוטייל מונחות בצורת חצי כדור ומסתירות מתחת סלט מרענן של אטריות שקופות ורצועות גזר ומלפפון.

 

ויש גם מנות חמימות יותר, כמו הורנסו מאקי סושי ‭45)‬ שקל‭,(‬ שהיא למעשה מעין דים סאם – אלא שבמקום בצק עבה מדובר בגלילי נייר אורז מאודים, דקים עד לכדי שקיפות, במילוי תרד. כמה עדין, ככה טעים. או סלט קאיסו ‭28)‬ שקל‭,(‬ עם אצות ווקאמה ומלפפונים, מנה צמחונית לגמרי שמגיעה חמימה וטעמה מעט בשרי באופן מפתיע. ויש גם נתחי ברבוניה ברוטב ווסאבי ‭70)‬ שקל‭,(‬ ומדליוני פילה בקר עם ירקות ‭115)‬ שקל‭,(‬ וכמובן רולים למיניהם. התפריט מגוון ונראה שכל סועד ימצא כאן את מקומו. כדי להתאים את אופי המקום לאילת, על משפחות נופשיה, הקפידו קברניטיו להציע בתפריט לא מעט מנות Sharing המוגשות למרכז השולחן. (תהל בלומנפלד "מסלול")

 

  • יאקימונו, מדי יום (מלבד שישי‭18:00 ,(‬ עד חצות, ‭08-6368989

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לירון אלמוג
סובב ישראל. איפה אוכלים היום?
צילום: לירון אלמוג
מומלצים