בצמות קלועות: חלה טרייה ומתוקה
אין ארוחת שבת שלמה ללא חלה טרייה. מתכון ומדריך להכנה ביתית של של חלה וגם לחמניות מתוקות עם צימוקים שכיף לנשנש - ולא רק בסוף השבוע. לגזור ולשמור
חלה ולחמניות מתוקות (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)
חלה מתוקה
שימו לב: ביום חם הבצק זקוק להתפחה של כשעה וחצי ואילו ביום קר יש לתת לבצק לתפוח במשך כשלוש שעות.
כמו כן, בצק מלא הוא מעט "כבד" יותר ועל כן לוקח לו קצת יותר זמן לתפוח.
המרכיבים:
160 מל"ל מים קרים
1 כף שמרים תפוחה (10 גרם)
1 ביצה
2 חלמונים
3 כפות שמן "אפיולה" בטעם אגוזים (40 גרם)
2 כוסות קמח לבן (210 גרם)1.5 כוסות קמח מלא (190 גרם)
1/3 כוס סוכר
1/2 כף מלח (8 גרם)100 גרם צימוקים שחורים או אוכמניות
1 ביצה קטנה - למריחה
לקישוט:
מעט שומשום או פרג
אופן ההכנה:
- מוסיפים מים, שמרים וביצים לקערת המיקסר עם וו לישה. מוסיפים בהדרגה את הקמחים והסוכר ומתחילים ללוש עד שהבצק הופך למגובש יותר אך עדיין חסרה לו לחות.
- מוסיפים מלח, שמן אגוזים ואת הצימוקים ולשים במשך עוד מספר דקות בקערה. מניחים את הבצק על השיש וממשיכים ללוש ביד.
- משמנים קערה גדולה ומניחים בה את הבצק להתפחה במשך כשעה וחצי או עד שהבצק הכפיל את נפחו.
- לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מחלקים אותו ל-5 חלקים שווים, בצורת גליל על מנת לקלוע צמה לחלה או ל-20-30 כדורים ללחמניות.
- לחלה: קולעים צמה מ-5 חלקי הבצק (כפי שמודגם בווידאו הנ"ל). חשוב לקלוע לחלה הדוקה ולא רופפת. מניחים את החלה הקלועה על נייר אפייה.
- מניחים לחלה לתפוח במשך כשעה נוספת במקום חמים.
- מורחים את החלה בביצה ומפזרים תבלינים, שומשום ו/או פרג - לפי הטעם. ואופים בתנור שחומם מראש לכ-220 מעלות. לאחר שמכניסים את החלה לתנור - מורידים את הטמפרטורה ל-190 מעלות. אופים במשך כ-30 דקות.
שימו לב: החלה מוכנה כאשר החלקים הפנימיים של הצמה ו/או הכדורים מוכנים. מוציאים ומצננים על גבי רשת.
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
- המתכון באדיבות הבעלים והקונדיטורית הראשית של "מתוקה", מירי ארזי.
בחלה מתוקה ושתי צמות
חגי דקל
מומלצים