שתף קטע נבחר
 

לא תאמינו: יש מטמון בתחנה המרכזית החדשה!

במסגרת אירועי לילה לבן בתל אביב, תיערך תחרות "מצא את המטמון" במסדרונותיה המסתוריים והאקזוטיים של מפלצת הבטון מהדרום - כולל למשל בשמורת הטבע של מנהרת העטלפים בקומה השלישית. לא מאמינים? צפו

התחנה המרכזית החדשה, ללא ספק אחד האתרים הידועים לשמצה בדרום תל אביב, פותחת את שעריה במסגרת אירועי הלילה הלבן. מחר (ה') יוחבא מטמון במעמקי התחנה, וזוהי ההזדמנות שלכם להכיר את הפינות החשוכות, המסתוריות והמרתקות של מפלצת הבטון מהדרום.

 

צפו: מחפשים את המטמון בתחנה המרכזית החדשה (צילום: הילה ספאק, עריכה: אסף קוזין, משחק: מנדי כהנא, יונג יידיש)    (צילום: הילה ספאק עריכה: אסף קוזין)

צפו: מחפשים את המטמון בתחנה המרכזית החדשה (צילום: הילה ספאק, עריכה: אסף קוזין, משחק: מנדי כהנא, יונג יידיש)    (צילום: הילה ספאק עריכה: אסף קוזין)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"יהיו קבוצות, אנשים יקבלו משימות לבצע, יהיו רמזים לאסוף ברחבי התחנה", סיפרה הילה הראל, ממארגני התחרות. "יש פה הרבה מאוד פינות שאנשים פשוט לא מכירים ולא מודעים להן. אנחנו רוצים שאנשים יכירו את הצדדים האלה". האירוע הוא תוצר של שיתוף פעולה בין "CTLV תל אביב דרום" המפעילה סיורים אלטרנטיביים בדרום תל אביב, לבין הצמד "סטודיוטא" - האדריכלים אלעד הורן וטליה דוידי שהופקדו על סידור הארכיון הפרטי של האדריכל רם כרמי, מתכנן התחנה.

 

המבנה העצום והמפותל נבנה בסוף שנות ה-60 על ידי היזם אריה פילץ ובתכנונו של כרמי, זוכה פרס ישראל שהלך לעולמו השנה. התחנה שנבנתה בסגנון הברוטליסטי עתיר הבטון החשוף, משתרעת על פני שטח של 42 דונם - שטח שווה גודל לשישה מגרשי כדורגל.

 

כל שטחי המסחר הפנימיים בתחנה עומדים על כ-240,000 מ"ר, יותר משטח מגדלי עזריאלי והקניון שתחתם ביחד. בניית התחנה לקחה כ-26 שנים, מתוכן 16 האתר היה נטוש לחלוטין, עד לפתיחתה לקהל בשנת 1993. קרוב ל-45 אחוזים משטחי המסחר במבנה אינם פעילים היום, ולמעשה עומדים נטושים ומוזנחים.

 

זנות ופליטים, גלריות ואמנים. התחנה המרכזית בתל אביב (צילום: מתי עלה) (צילום: מתי עלה)
זנות ופליטים, גלריות ואמנים. התחנה המרכזית בתל אביב(צילום: מתי עלה)

 

הדימוי השלילי של התחנה התעצם עם השנים, כשמשכה אליה אוכלוסיה גדולה של עובדים זרים, מהגרים ופליטים - ובמקביל הפכה למוקד של זנות וסחר בסמים. כעת, יוזמי האירוע מבקשים להתגבר על הדעה הקדומה על התחנה, ולחשוף את צדדיה המעניינים והבלתי מוכרים. "המקום הזה הוא בית", סיפר יהונתן משעל, מיוזמי התחרות. "הוא בית לאנשים שלא מוצאים את מקומם בשום מקום אחר. בלילה הלבן אנחנו ניתן גם לאנשים שלא היו רוצים להגיע לכאן באופן יום יומי את ההזדמנות לחוות את המקום גם כסוג של בית".

 

המבקרים בתחנה במהלך הלילה הלבן יזכו להכיר מגוון אתרים אקזוטיים בעומקי התחנה, ויבקרו בין היתר בקומות התחתונות ורציפי האוטובוסים הנטושים, את מערך בתי הקולנוע הנטוש, את מקלטי החירום שנועדו להכיל כ-16,500 איש בשעת חירום, ואפילו את "מנהרת העטלפים": חלל צר, ארוך וחשוך (שאפילו הוכרז כשמורת טבע!) עליו השתלטו היונקים המעופפים.

 

רם כרמי, אדריכל התחנה המרכזית החדשה (צילום: באדיבות ערוץ 8 ) (צילום: באדיבות ערוץ 8 )
רם כרמי, אדריכל התחנה המרכזית החדשה(צילום: באדיבות ערוץ 8 )

 

"השאיפה שלנו היא למשוך אוכלוסייה חדשה וסקרנית", סיפר ל-ynet מנכ"ל התחנה מיקי זיו. "לא מדובר רק במרכז מסחרי ובתחנת אוטובוסים. לצד אלה פועלים עשרות גלריות, תיאטרונים ומיזמי אמנות. התחנה הופכת למרכז תרבותי אמיתי".

 

פרט לתחרות מצא את המטמון, התחנה המרכזית החדשה תארח במהלך הלילה הלבן את תערוכת אמנות הרחוב "הקומה השביעית", קבוצת "תיאטרון מסתורין" תעלה במופע החוצות "רחוב האחיות 3", וההצגה "להיות ביתו" תעלה ב"תיאטרון קרוב" בקומה הרביעית.

 

עוד הפתעות מחכות לכם בלילה לבן, התעדכנו בעמוד לילה לבן ב-ynet ובעמוד הפייסבוק של לילה לבן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יונתן גת
התחנה המרכזית החדשה בתל אביב. נכנסים למעמקים
צילום: יונתן גת
לאתר ההטבות
מומלצים