טען שקלטת מות א-דורה בוימה - והורשע בדיבה
הפוליטיקאי היהודי-צרפתי פיליפ קרסנטי טען שהערוץ הצרפתי "פראנס 2" שידר קלטת מזויפת על אודות נסיבות מות הילד מוחמד א-דורה בעיצומה של האינתיפאדה השנייה. בית משפט בצרפת קבע כי מדובר בדיבה וקנס את קרסנטי ב-7,000 אירו
בית משפט בצרפת הרשיע היום (ד') את הפוליטיקאי היהודי-צרפתי פיליפ קרסנטי בהוצאת דיבה, לאחר שטען כי כתבה ששידר ערוץ הטלוויזיה "פראנס 2" בנוגע למותו של הילד הפלסטיני מוחמד א-דורה, בעיצומה של האינתיפאדה השנייה, הייתה מבוימת. בית המשפט גם קנס את קרסנטי ב-7,000 אירו. לאחר החלטת השופטים אמר הפוליטיקאי כי מדובר ב"החלטה שערורייתית" ואילו עורך דין של ערוץ הטלוויזיה אמר כי זה "ניצחון לעיתונות".
עוד חדשות מהעולם ב-ynet:
'ממציא הרשת' תוקף: המערב צבוע, אזרחים יהססו
ההוצאה להורג ה-500 בטקסס: זריקת רעל לבת 52
בחודש פברואר 2012 קיבל בית המשפט הגבוה לערעורים בפריז את ערעורו של ערוץ "פראנס 2" על ההחלטה לדחות את תביעת הדיבה שלו נגד קרסנטי. הערוץ הצרפתי תבע את קרסנטי בשנת 2004, לאחר שזה טען כי צילומי וידאו שנכללו בכתבה של הכתב שארל אנדרלן ששודרה ב-30 בספטמבר 2000, בוימו לצורך הכתבה. בצילומים של צלם הערוץ טלאל אבו רחמה נראה מוחמד א-דורה נפגע מקליעים בעוד אביו מנסה לגונן עליו בגופו.
התמונות הקשות זעזעו את העולם ועוררו זעם רב על חיילי צה"ל, שנתפשו כאחראים למות הילד. צה"ל קיבל בתחילה אחריות להרג הילד ופציעת האב, אך בהמשך קבעה ועדת חקירה בראשות אלוף פיקוד הדרום דאז, יום טוב סמיה, כי סביר יותר להניח שהשניים נפגעו דווקא מכדורים שירו פלסטינים.
קרסנטי טען באתר האינטרנט שלו כי הכתבה כולה בוימה מראשיתה ועד סופה, ומהווה מניפולציה תקשורתית של הפלסטינים. לדבריו היא נועדה להכפיש את ישראל ולהציג את הפלסטינים כקורבנות. הוא לא חשש לצאת בגלוי נגד תחנת הטלוויזיה, והאשים אותה בפברוק אירועי מותו של א-דורה. בעקבות זאת הגישה התחנה תביעת דיבה נגדו. בית המשפט דחה את הטענות שהצילומים מבוימים, אבל קרסנטי לא ויתר - וערער על החלטת השופטים.
התיק נפתח מחדש ב-2007
בספטמבר 2007 הורה בית המשפט הצרפתי לתחנת הטלוויזיה להעביר אליו את התצלומים הלא ערוכים להקרנה בבית המשפט, והתיק נפתח מחדש. בסרט הווידיאו המלא נראה מוחמד א-דורה מרים את ידו ורגלו וזז לאחר שהכתב הכריז כי הוא מת, ולא נראו סימני דם על בגדיו.
לבית המשפט הוגשה גם חוות דעת של מומחה צרפתי לזיהוי פלילי,
שלפיה אין אפשרות בליסטית שהילד נהרג מאש צה"ל, אין הוכחות חד משמעיות שהילד נפצע או נהרג כלל וסביר להניח שאכן מדובר בסרט מבוים. לאחר משפט ארוך ומייגע זוכה קרסנטי מאשמה. לאחר הערעור פנתה רשת הטלוויזיה לבית המשפט הגבוה לערעורים והוא החזיר את הגלגל אחורה.
שבועיים קודם לכן הפך בית המשפט העליון בצרפת החלטה של ערכאה נמוכה יותר שקבעה כי ד"ר יהודה דוד מתל השומר הוציא את דיבתו של ג'מאל א-דורה, לגביו טען כי הוא משקר בכל הקשור לצלקות על גופו.
Read this article in English