שתף קטע נבחר

 

גאים ישראלים תפסו אמריקה: "עכשיו נוכל לעזוב"

העליון בוושינגטון קבע כי מעתה נישואים אינם רק בין גבר לאישה, ומההחלטה ייהנו גם ישראלים שמחזיקים באזרחות אמריקנית. גיל: "בן זוגי ואני נוכל לנהל את חיינו בין ישראל לארה"ב". אבי: "עכשיו אולי נוכל לעבור לשם". איך יושפעו זוגות שיישארו בארץ?

אבי, המחזיק במקביל גם באזרחות ישראלית וגם בדרכון אמריקני, מתגורר בארץ כבר חמש שנים עם בן זוגו הישראלי. לפני כשנתיים הם התחתנו בניו יורק, אבל מכיוון שבן הזוג שלו לא היה זכאי לזכויות פדרליות, הם נאלצו לחזור ולהתגורר בישראל. לכן, ההחלטה של בית משפט העליון בוושינגטון אתמול (יום ד'), לפיה בוטל החוק האמריקני שהגדיר נישואים רק כברית בין גבר לאישה, היא בשורה משמחת לא רק עבור עשרות מיליוני גאים המתגוררים בארצות הברית, אלא גם עבור שניהם - וישראלים רבים אחרים.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

"אחרי שהתחתנו קיבלנו מעיריית ניו יורק תעודה מאוד יפה אבל לא היה מה לעשות איתה", אומר אבי. "מאוד רציתי לעזוב את כל הבלגן פה בישראל, אפילו שהצלחתי כאן יפה, אבל תמיד הפריע לנו שלבן זוגי אין אזרחות אמריקנית. עד היום, אם הוא היה מגיע לארה"ב, לא היו לו שום זכויות. הוא היה אזרח סוג ב'. אז אמרנו שנחכה בסבלנות ונראה מה יקרה. והנה, ארה"ב עשתה צעד מרחיק לכת. כבר לא צריך לעשות קומבינות".

 

החוק בוטל: פעילים גאים חוגגים ליד ביהמ"ש בוושינגטון    (רויטרס)

החוק בוטל: פעילים גאים חוגגים ליד ביהמ"ש בוושינגטון    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ברוב של חמישה שופטים מול ארבעה ביטל בית המשפט העליון את "החוק להגנת הנישואים" (DOMA) מ-1996, חוק פדרלי שמגדיר נישואים כברית בין גבר לאישה בלבד ומאפשר רק לעונים להגדרה זו ליהנות מההטבות המגיעות לזוגות נשואים. בפסיקת בית המשפט נכתב כי החוק הפדרלי שמונע הטבות פדרליות לזוגות הומואים ולסביות שנישאו במדינות שמאפשרות זאת איננו חוקתי. הפסיקה לא כופה על המדינות השונות לפסוק בעד או נגד נישואי גאים, אבל פותרת את הניגוד שקיים בין המדינות שכן עשו זאת לבין הממשל הפדרלי.

 

"מה שמצחיק זה שלקח לארה"ב כל כך הרבה זמן לעשות את זה", ממשיך אבי. "פעם לשחורים אסור היה להתחתן עם לבנים וגם אסור היה להם לשבת באוטובוס יחד עם לבנים. בסופו של דבר הייתה פה אפליה על רקע מיני וסוף סוף נפל למישהו אחד האסימון".

 

הקהילה חוגגת בארה"ב. "ניתן לכם לחיות את חייכם" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הקהילה חוגגת בארה"ב. "ניתן לכם לחיות את חייכם"(צילום: AFP)

 

נשיקת ניצחון (צילום: AP) (צילום: AP)
נשיקת ניצחון(צילום: AP)

דגל הגאווה מול בית המשפט העליון בוושינגטון (צילום: AP) (צילום: AP)
דגל הגאווה מול בית המשפט העליון בוושינגטון(צילום: AP)

 

כעת מתכננים בני הזוג לעבור לארה"ב ובמקביל מתכננים לגדל ילד. "אני כבר התעייפתי מישראל, מההתנהגות אחד כלפי השני ומהמערכות פה שמתעללות באנשים שמנסים לחיות חיים רגילים", אומר אבי. "כל הסיפור הזה עם הדת, מה אכפת למישהו מבני ברק מה קורה בתל אביב? זה מה שאמר בית המשפט העליון בארה"ב: ניתן לכם לחיות את חייכם, בדיוק כמו שהוריכם חיו את חייהם".

 

ממה אתם מפחדים? זאת רק אהבה

גיל דיאמנט נישא לבן זוגו לפני כשנתיים בתל אביב, אלא שהחתונה ביניהם מן הסתם לא מוכרת על ידי מדינת ישראל כפי שמוכרת חתונה בין גבר לאישה. לכן, באוקטובר האחרון הם נישאו ונרשמו בניו יורק. "אנחנו רשומים כנשואים במשרד הפנים בישראל אבל אין לנו את כל הזכויות בגלל חוקי הדת", אומר דיאמנט.

 

גיל דיאמנט ואלעד דויד. חתונתם לא מוכרת (צילום: לירון אראל) (צילום: לירון אראל)
גיל דיאמנט ואלעד דויד. חתונתם לא מוכרת(צילום: לירון אראל)

 

יום חג לקהילה הגאה (צילום: MCT) (צילום: MCT)
יום חג לקהילה הגאה(צילום: MCT)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 

בן זוגו אלעד דויד הוא אזרח אמריקני, וההחלטה של בית המשפט העליון עשויה להשפיע עליהם ישירות אם ירצו לעבור לארצות הברית. "אנחנו דנים בכך", מוסיף דיאמנט. "כאקדמאי וביולוג,

אני שמח שזה יאפשר לי להשיג אזרחות וכך אוכל לפתח את הקריירה שלי. אולי אפילו ננהל את חיינו בין ישראל לארה"ב. המשפחה שלו שם, וזה יקל עלינו".

 

על ההחלטה של בית המשפט האמריקני אמר דיאמנט: "בתור איש שמאל פעיל אני מאושר לראות שבמדינה מובילה בעולם - כזאת שכבר חששתי לצביון הפוליטי-חברתי שלה - נרשם ניצחון מובהק כזה. כאתאיסט, אני מאושר. הניסיונות למנוע נישואים מזוגות חד מיניים נובעים מראייה שמרנית דתית. האפשרות שכל מי שרוצה יוכל להתחתן היא ניצחון לשכל הישר על פני מסורות דתיות שאנחנו לא מצליחים להשיל מעל עצמנו. ממה אנשים מפחדים? זאת רק אהבה".

 

גם זוגות שמתכוונים להישאר בישראל בודקים את ההשלכות של ההחלטה. רותם שאנון-הברפלד נישא לפני כשנתיים בניו יורק לבן זוגו. הם עשו זאת חודשיים אחרי שאושרו במדינה נישואים חד מיניים. "אנחנו עדיין לא יודעים אם יהיה לחוק בארה"ב השפעה על המצב שלנו אם נמשיך לחיות בישראל", הוא אומר. "בעצם, אנחנו מצפים שיהיה איזשהו קושי מבחינת מדינת ישראל לא לכבד הסכם נישואים שנערך במדינה כמו ארה"ב. ייתכן שזה יקל בהליכים להבאת ילד וגם בדברים הכי פשוטים, כמו קבלת משכנתה או למלא טופס 101 בעבודה, שבו אני מצהיר שאני רווק למרות שאני לא".

 

Read this article in English


פורסם לראשונה 26/06/2013 23:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גיל דיאמנט ואלעד דויד בחתונתם
צילום: לירון אראל
חגיגות מחוץ לבית המשפט העליון בוושינגטון, היום
צילום: AFP
מומלצים