כחול לבן באו"ם: איך 141 מדינות תמכו בישראל?
רוב מכריע נתן את הסכמתו לעריכת כנס ישראלי למתן כלים למדינות מתפתחות בתחומים שונים. מדינות ערב ניסו לטרפד - ונכשלו. שלוש מהן אף כיבדו בנוכחותן
מדינות ערב לא הצליחו למנוע מישראל להוביל כנס באו"ם להצגת כלים מתקדמים למדינות מתפתחות בתחומים שונים. אמנם החלטה על קיומו התקבלה ברוב של 141 מדינות כבר לפני כמה שבועות, אך המתנגדים ערכו הלילה (ד') ניסיון אחרון שנכשל, ובאולם אף נצפו גם נציגים של תוניסיה, בחריין וכוויית.
עוד בחדשות ynet:
ההצעה שכולה "כחול לבן" נועדה לאפשר לכל מדינה שחפצה בכך, כולל אלה שאין להן יחסים דיפלומטיים עם ישראל, כלים מודרניים תוך ניצול הידע הישראלי הרב בחקלאות מתקדמת, בטכנולוגיות רפואיות, במדעים ובתחומי החיים. בין התומכות, גם מדינות שאין להן קשר עם ישראל.
נציגי המתנגדים ניסו לבטל את הכנס, אך למרות קריאה להחרמתו הוא התקיים כמתוכנן בהשתתפות מזכ"ל האו"ם באן קי מון, נשיא העצרת ווק ירמיץ' ושגריר ישראל רון פרושאור - הרוח החיה מאחורי היוזמה הישראלית. "ישראל היא מדינה צעירה, דינמית ויצירתית", אמר השגריר הישראלי. "בחרנו לצאת הפעם להנפקה, לא בוול סטריט, אלא בשדרה הראשונה בבניין האו"ם. יש לה 141 חותמים וחשוב שהעולם כולו יוכל ליהנות מהידע, הטכנולוגיות והחשיבה
היצירתית הישראלית".
בכינוס דנו בהצלחות ישראליות בתחומי החקלאות, אנרגיה סולרית, מדע ורפואה ומוצרי קוסמטיקה. מומחים מכל רחבי העולם באו להקשיב למודל ההצלחה הישראלית בתחום היזמות, והאו"ם אמור להשתמש בשנת 2015 במודל הישראלי לתוכנית פיתוח של יזמות, בעיקר למדינות העולם השלישי.
באירוע השתתפו פאנליסטים מרחבי העולם, ואת ישראל ייצג חתן פרס נובל לכימיה, פרופסור דן שכטמן. בין המשתתפים האחרים, המהווים דוגמה ליזמות בתנאים קשים, היו רוהמה רייט שהקימה חברה המייצרת מוצרי טיפוח מחמאת השיאה המצויה במערב אפריקה, ונאילה צ'אדורי מבנגלדש, מפתחת בולטת של משאבי אנוש במדינתה הענייה.
Read this article in English