שתף קטע נבחר

המיקרו-קונסולות: משחקים שווים לכל נפש

בזמן שהחברות הגדולות נאבקות בעוז על ליבם של הגיימרים הכבדים, זן חדש של קונסולות קומפקטיות ומבוססות אנדרואיד חודר לאיטו לשוק. הכירו את המיקרו-קונסולות

תערוכת E3 מאחורינו, ואיתה גם יריית הפתיחה של מלחמת הקונסולות הגדולה, ואולי גם האחרונה. אולם מתחת לפני השטח, בזמן שסוני, מייקרוסופט ונינטנדו מתגוששות על נתחי השוק הגדולים (ויש היגידו שנותנות ל-Pc להמשיך לשלוט ללא עוררין), מתגנבות להן לפני השטח קונסולות אחרות וצנועות יותר, אולם לא פחות אטרקטיביות. פלטפורמות משחקים אלו, שכבר זכו בחלק ממגזיני הטכנולוגיה לשם "מיקרו-קונסולות", לא מציגות גרפיקה פורצת גבולות או חיישני תנועה מתקדמים, אולם הן קומפקטיות, מכילות מספר תכונות מגניבות למדי וחשוב מכל, זולות.

 

על רוב הקונסולות הללו, אל תצפו למשחקים בעלי גרפיקה כבדה כגון Halo או Crysis. המיקרו-קונסולות נועדו יותר מכל לגיימרי קז'ואל שמעוניינים להשקיע קצת יותר בתחביב שלהם, עם משחקים מבוססי אנדרואיד כגון אנגרי בירדס, משחקי Tower Defense וכד'. למרות זאת, חווית המשחקים לא תהיה מוגבלת רק למשחקים שקיימים על הסמארטפון, בזכות חומרה יותר מתקדמת ושירותים ייעודיים, כגון יישומי ענן. כרגע (ואולי בעתיד זה ישתנה) אף אחת מהקונסולות אינה זמינה לרכישה בארץ באופן ישיר וכרגע גם לא תזכה לתמיכה בשירותים מתקדמים. מנגד, גם הקונסולות הגדולות לא תמיד מגיעות לפה מיד עם היציאה בארצות הברית.

 

במימון הקהל - Ouya

קונסולה שעולה 99 דולר, ומבוססת אנדרואיד זו התחילה כפרויקט קיקסטרטר, אולם הפכה במהרה להצלחה ענקית לאחר שגייסה כ-8.5 מיליון דולר, מה שהפך אותה לפרויקט השני הכי מצליח בהיסטוריה של האתר (אחרי השעון החכם, Pebble). השבוע התבשרנו כי עם השקתה, הקונסולה נחטפה במהירות הבזק מהמדפים הווירטואלים, כאשר הביקוש עולה בהרבה על ההיצע, ורבים מהמזמינים באתר בקיקסטרטר נשארו לעת עתה ללא קונסולה וחלקם כועסים.

 

 

ה-Ouya (נהגה אוּיַה) דמוית הריבוע הינה קטנה וקומפקטית, אולם מכילה חומרה הגונה למדי: מעבד ארבע ליבות במהירות של 1.7 GHZ מתוצרת ARM, כרטיס מסך Tegra 3 מתוצרת NVIDIA, 1 GB של זכרון RAM ו-8 GB נפח של דיסק קשיח. ה-Ouya מגיעה מצוידת גם בבקר אלחוטי מבוסס בלוטות', שמאוד מזכיר בצורתו את שלט ה- Xbox 360. השלט גם מכיל משטח גרירת-עכבר לטובת גלישה בדפדפן המובנה של הקונסולה. מפתחי הקונסולה מצהירים כי הם מעודדים התעסקות ושדרוג של המוצר שלהם: המכשיר קל מאוד לפתיחה, ועל כן האקרים ומודרים מוזמנים לנסות לחולל בו פלאים, וזאת לללא פקיעת האחריות שלהם למוצר. המשמעות היא שיתכן בעתיד הקרוב ה- Ouya תהפוך אולי למרכז מולטימדיה ביתי וזול במיוחד.

 

תוכנת ההפעלה של ה-Ouya הינה אנדרואיד, ולכן תכיל משחקים מבוססים מערכת הפעלה זו בלבד. כיום הקונסולה מציעה 186 משחקים לרכישה, והמפתחים מבטיחים שהמספר הזה רק ילך ויגדל. אולם המערכת מכילה עוד מספר יתרונות על פני סמרטפונים מבוססי אנדרואיד, מלבד היכולת לשחק במשחקים על פני מסך גדול עם שלט. ראשית, המפתחים מבטיחים גישה למבחר של משחקים ייחודיים שלא יופיעו בשום מכשיר אנדרואיד אחר, וכן ניתן להתנסות בכל משחק לתקופה קצרה ללא תשלום.

 

שנית, ניתן להתקין על הקונסולה תוכנות אמולטור שיאפשרו להפוך את ה-Ouya לסופר-נינטנדו או גיים בוי קלאסי, אם יש ברשותכם את המשחקים עצמם כמובן. לבסוף, ניתן להתחבר עם הקונסולה לשירות משחקי הענן Onlive (שאינו עובד בישראל), שתיאורטית יאפשר הרצה של משחקים מתקדמים וכבדים בהרבה מאלו הקיימים כרגע, כגון Assassin's Creed ואפילו Witcher 2. לא ברור עד כמה החומרה הצנועה של ה-Ouya תצליח להריץ את מפלצות הגרפיקה הללו, אבל אם כן, יתכן ואנו עומדים בפני מהפכה של ממש. 

 

 

 

הקטנה - Gamestick

מי שחושב שה- Ouya מגושמת מדי עבורו, ימצא עניין רב ב- Gamestick שעולה 79 דולר בלבד. קונסולה זו, מורכבת מכונן USB בודד, אשר מתחבר למסך הטלוויזיה ומסוגל גם הוא להציג משחקי אנדרואיד. מלבד ה-USB, הקונסולה מגיעה עם בקר לבן, אלגנטי ויפיפיה, בעל חיבור אלחוטי. המכשיר גם יכיל חיבור WIfi, תצוגת HD, וכן אפשרות להתחבר לשירותי סרטים מקוונים כגון Netflix (אשר כמובן, טרם זמינים בארץ). ה-Gamestick יהיה זמין בחנויות בארה"ב החל מאוגוסט.

 

 

 

המתחברת - M.o.j.o

ה-M.O.J.O, של חברת Mad Catz נחשף בתערוכת E3, וגם הוא מכשיר קומפקטי מבוסס אנדרואיד, אך מחירו טרם פורסם. קונסולה זו ייחודית במספר מובנים: ראשית, היא אינה מכילה ממשק ייעודי למשחקים, ולכן כל משחק אנדרואיד שכבר רכשתם לסמארטפון בחנות של גוגל, יהיה זמין עבורכם היישר עם רכישת הקונסולה. כמו כן, הבקר מכיל טכנולוגית בלוטות' 4.0 מתקדמת, שתאפשר זמן סוללה ארוך יותר לשלט, ושליטה מדויקת יותר. לבסוף, הקונסולה מאפשרת חיבור לכל מוצר חיצוני שברשותכם, כגון עכבר, מקלדת או אזניות, כל עוד הם מצוידים בחיבור אלחוטי.

 

 

 

הניידת - Nvidia Shield

להבדיל מהמוצרים האחרים, ה- Shield אינו קונסולה ביתית, אלא מכשיר נייד, שמיוצר על ידי ענקית כרטיסי המסך Nvidia. המכשיר עצמו שעולה 299 דולר בהזמנה מוקדמת, מעוצב כבקר קונסולת קלאסי, אשר אליו מותאם מסך מגע קומפקטי בגודל של 5 אינץ'.

 

החומרה של הקונסולה היא החזקה ביותר מאלו שהצגנו עד כה: כרטיס מסך Tegra 4 Nvidia, 2 GB של זכרון RAM, מעבד ארבע ליבות 1.9 GHZ תוצרת ARM, וזכרון פלאש של 16 GB. המכשיר גם הוא מבוסס אנדרואיד, אולם היתרון הגדול שלו הינו האפשרות לשחק משחקים "כבדים", המותקנים על- Steam במחשב הביתי, באמצעות שירות ענן ניסיוני שNvidia משיקה. ה-Shield הינו היקר בחבורה, אולם מיועד לגיימרים כבדים יותר, אשר מעוניינים להמשיך בתחביב האהוב עליהם גם שהם יוצאים מהבית. השקת ה- Shield נדחתה לא מכבר לאמצע חודש יולי.

 

 

 

 


מיקרו-קונסולות

מיקרו-קונסולות
הקונסולה חומרה

תוכנה ושירותים

מחיר מיועד ל
Ouya כרטיס מסך Tegra 3

מעבד ארבע ליבות 1.7 GHZ

8 ג'יגה זכרון פלאש

1 ג'יגה בייט RAM

תצוגת 1080p

אנדרואיד ג'לי בין 4.1

Onlive

99 דולר גיימרי קז'ואל, מודרים, מי שמעוניין במרכז בידור ביתי (כרגע בגדר אופציה בלבד)
Gamestick 8 ג'יגה בייט זכרון פלאש

כרטיס גרפי Amlogic 8726-MX

תצוגת 1080p

אנדרואיד ג'לי בין 4.1

שירותי סרטים מקוונים

79 דולר גיימרי קז'ואל שמעוניינים להמיר את החוויה למסך גדול, ולא להיות תלויים בקונסולה נייחת.
Nvidia Shield מעבד ארבע ליבות 1.9 GHZ

16 ג'יגה של זכרון פלאש

2 ג'יגה בייט RAM

מסך 5 אינצ' ברזולוציה של 720p

אנדרואיד ג'לי בין 4.2

Nvidia TegraZone

Google Play

Steam

299 דולר גיימרי הארדקור שמעוניינים בקונסולה ניידת וחזקה
M.o.j.o כרטיס מסך Tegra 4

16 ג'יגה של זכרון פלאש

כניסת כרטיס SD

אנדרואיד ג'לי בין

שירותי סרטים מקוונים

לא ידוע עוד קשה לפסוק
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים