המודיעין הגרמני הורשה להסתיר מידע על אייכמן
עיתונאים דרשו מסוכנות הביון במדינה לחשוף מסמכים בטענה שהם מוכיחים שמערב-גרמניה ידעה היכן נמצא אייכמן שנים לפני שנחטף לישראל. בית המשפט מנע את הפרסום
אילו עוד סודות מסתתרים בארכיון של שירות הביון הגרמני? אולי לא נדע. בית משפט בגרמניה מנע פרסום מסמכים סודיים של סוכנות הביון הנוגעים לבכיר הנאצי אדולף אייכמן. לפי ההערכות, התיקים מוכיחים שמערב-גרמניה ידעה היכן מסתתר אייכמן ולא עשתה דבר – אולי מחשש שיחשוף מידע מביך על בכיריה.
העיתון "דיילי מייל" דיווח כי בית המשפט הפדרלי בגרמניה דחה אתמול (יום ה') בקשה שהגישו עיתונאים מטעם העיתון "בילד" שדרשו לקבל את התיקים המלאים על מנת להוכיח שגורמי המודיעין המערב-גרמניים ידעו כבר ב-1952 כי אייכמן נמצא בארגנטינה. הם טענו גם במסמכים ישנו מידע על הסיוע שהגישו הרשויות של מערב גרמניה למבצע החטיפה של המוסד.
אייכמן, מבכירי המנגנון הנאצי, היה מהאחראים הראשיים לביצוע "הפתרון הסופי"
להשמדת יהודי אירופה בתקופת השואה. בשנת 1960 הוא נחטף על ידי אנשי המוסד ממקום מחבואו בבואנוס איירס והובא למשפט בישראל. עם זאת, ב-2006 סוכנות הביון המרכזית (CIA) בארה"ב פרסמה מסמכים שהעידו כי עוד ב-1958 אנשיה יצרו קשר עם סוכנים מערב-גרמנים ודיווחו על מקום הימצאו של אייכמן.
הם טענו שהוא שוהה בארגנטינה בשש השנים האחרונות תחת השם "קלמנס", ובדיעבד התברר כי אכן הוא השתמש בשם דומה - ריקרדו קלמנט. בעבר גם פורסמו טענות כי הממשלה במערב גרמניה רצתה למנוע את תפיסתו של אייכמן, מחשש שהוא יחשוף פרטים מביכים על עברם הנאצי של בכירים בשורותיה.
בתגובה לפניית העיתונאים טען שירות הביון הגרמני כי רוב התיקים על אייכמן כבר חשופים,
ורק חלק קטן מהמסמכים נותר מסווג. "הצורך להשחיר קטעים מסוימים נובע מחוקים שנועדו להגן על אינטרסים על ביטחון לאומי", ציינו אנשיו. בית המשפט הסכים ואפשר לסוכנות לא לפרסם את מהמסמכים המלאים.
זאת, יש לציין, בניגוד להחלטתו אשתקד אז הורה בית המשפט לסוכנות המודיעין לחשוף מספר פרטים. עורך דין מטעם ה"בילד" הצהיר בתגובה כי הם עוד שוקלים אם לערער לערכאה גבוהה יותר, והוסיף: "האינטרסים הגרמניים ייפגעו מהסתרת המסמכים, לא מפרסומם".
Read this article in English