שתף קטע נבחר

גלסטונברי 2013: בוץ, דיסטורשן ומיק ג'אגר

כמדי שנה התארחו על הבמות בפסטיבל גלסטונברי האנגלי שפע מוזיקאים, שגרמו לקהל מכל העולם להתבוסס בבוץ כדי לא לפספס אף רגע. ככה זה כשהרולינג סטונס, אלביס קוסטלו, שינייד אוקונור וריטה אורה נותנים את השואו. תראו תמונות

"אחרי 50 שנה, הם סוף סוף הזמינו אותנו", קרא מיק ג'אגר על בימת פסטיבל גלסטונברי בבריטניה, ואינספור זיקוקים נראו בשמיים. להקת "הרולינג סטונס" הותיקה והאהובה, ערכה אמש (שבת) את המופע המרכזי בפסטיבל הענק שנערך מדי שנה ונחשב למכה עבור אוהבי ההופעות החיות באירופה.

 

האירועים יצאו לדרך ביום רביעי האחרון, כאשר מאות מוזיקאים מרחבי העולם הגיעו לכבוש את הבמות - מהגדולים ביותר כמו "הרולינג סטונס", ועד אמנים אנונימיים לגמרי.

 

צפו ברגעי השיא: הדיווח על הופעתה של הרולינג סטונס בפסטיבל

 

לפסטיבל נמכרו לא פחות מ-135 אלף כרטיסים ועל פי סוכנויות הידיעות, רוב הצופים החוגגים הצטופפו אל מול הבמה ולא רצו לפספס אף רגע ממיק ג'אגר, קית' ריצ'ארדס, רוני ווד וצ'ארלי ווטס. בהופעה ביצעו חברי הלהקה את להיטיהם הרבים - ובין היתר חשפו שיר חדש בשם "Glastonbury Girl", שנכתב במיוחד לאירוע. מיק ג'אגר שבעוד כחודש יחגוג את יום הולדתו ב-70, "היה בשיאו" כותבים כלי התקשורת בממלכה הבריטית ולא הפסיק לרקוד כל הלילה.

 

getty images
"לא שומעים אתכם". מיק ג'אגר על הבמה (getty images)

 

 

getty images
חוגגים מחופשים בפסטיבל (getty images)

 

צילום: EPA
יש ערימה של חבר'ה על הדשא (צילום: EPA)

 

הפסטיבל האהוב נוסד ב-1970 על ידי מייקל אוויאס בחווה שלו הממוקמת ליד פילטון, 190 קילומטרים מדרום מערב לונדון. הפסטיבל הפך מפורסם בשל השמות הענקיים המגיעים להתארח ובו - וגם בשל הגשם והבוץ שמלכלך את עשרות אלפי הצופים המפוזרים באוהלים בשטח הענק.

 

צילום: AFP
הסתכלו טוב בתמונה. הזמרת אמנדה פלמר בהצהרה אופנתית (צילום: AFP)

 

צילום: EPA
תופסים צבע בשמש הבריטית (צילום: EPA)

 

צילום: AFP
גם השנה, הצופים שקעו בבוץ (צילום: AFP)

 

כאמור אמנים רבים פקדו גם השנה את השטח, ביניהם: אלביס קוסטלו, "פריימל סקרים", "Beady Eye" (להקתו של זמר "אואזיס" לשעבר, ליאם גלגאר), שינייד אוקונור, "פורטיסהד", "פאבליק אנמי", "ארקטיק מאנקיז", דיזי ראסקל, אזליה בנקס, דבנדרה בנהרט, ג'וני מאר ועוד.

 

היום (א'), בשעות האחרונות של הפסטיבל, עוד יופיעו: ניק קייב, להקת "Vampire Weekend", "סמשינג פמפקינס", רופוס וויינרייט, בובי וואמק, "אדיטורס", ולהקת "Mumford & Sons". ויש גם ייצוג ישראלי: הזמרת אסתר רדא צפויה לתפוס את הבמה היום (א') בשעות אחר הצהריים ובשישי כבר הופיעה שם להקת "הקולקטיב". ככה זה נראה.

 

צילום: MCT
עם ידיים על האוזניים. גם הקטנטנים הגיעו (צילום: MCT)

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיק ג'אגר. לא הפסיק לרקוד
מיק ג'אגר. לא הפסיק לרקוד
צילום: רויטרס
מומלצים