שתף קטע נבחר
 

חחח אימוש את מה זה חשה :)

"אימוש, מה יש לאכול חוץ מטון הלחמניות שבמקרר?"; "איף, הוא מה זה חיב"ס!"; וכמובן "חחחחח". אם גם אתם כבר מזמן הפסקתם להבין מה המתבגרים שלכם רוצים כשהם כותבים לכם SMS - נירית צוק כאן לעזרה. 10 הביטויים שאתם חייבים להכיר

החופש הגדול כבר לגמרי כאן, ואחרי שרשמתם אותם לקייטנות (לפחות את אלו שעדיין לא יודעים שאפשר לסרב) או עזרתם להם למצוא עבודה, התווכחתם על דמי הכיס וקבעתם את שעות השינה (אם זה אפשרי בכלל), הגיע הזמן שתעשו את הדבר החשוב ביותר לשיפור התקשורת ביניכם: תבינו מה לעזאזל הם כותבים לכם בסמסים שלהם. הכנו עבורכם מורה נבוכים מיוחד, לשעות הקשות.

 

עוד כתבות של נירית צוק בערוץ הורים:

זה נשף הסיום. מה רציתם, שהן ילכו בג'ינס?

המצעד: 8 התחפושות שלא תקנו למתבגרים שלכם

כך תהפכי לנערה הכי מקובלת בכיתה ב-10 צעדים

לרגל אחרי הילד בפייסבוק: זה בכלל עוזר?

 

1. אמא/אימוש

אם אתם מקבלים הודעה שבה כתובה מילה אחת בלבד,  "אמא" או "אבא", או בכינויי החיבה בני זמננו "אימוש" או "אבוש", אל תתבלבלו. לא מדובר בהודעה קטועה שלא הגיעה אליכם במלואה בגלל איזושהי בעיה ברשת הסלולרית שלכם. הקריאה אמא/אבא פשוט מחליפה את הסמס המוּכר של פעם: "ער/ערה?" וזה שבא במקומו: "פה?". אז פשוט תכתבו "כן" או שתהיו ממש קולים ותשלחו סמיילי.

 

2. כה או כע

אם לא הצלחתם לקרוא את ה"כה" הזה כ"כן", סימן שאתם ממש, אבל ממש לא בעניינים. כה זה הכן החדש, והילדים גם אומרים אותו בקול רם כמענה לשאלה. כל שאלה.

 

הם, אגב, טוענים שזה יותר חמוד ככה וגם יותר קל להיגוי (ולא, לא ניכנס עכשיו לניתוח

אנטומי של סגירת הלשון). אוי, מאז ששמעתי את הנימוק שלהם ה"כה" הזה מעצבן אותי עוד יותר. כי לא רק שזה לא נשמע יותר חמוד בעיניי, אלא שזה גם ממחיש היטב את העצלות של בני הדור הדיגיטלי. אפילו לסגור את הפה קשה להם.

 

3. חחחח

ואיך אפשר לכתוב טור על סמסים בלי לכלול בתוכו את ה"חחחח" המפורסם? אין כמעט התכתבות בנייד (וגם בפייסבוק, אגב) שבה לא מככבים אותם "חתים" - וכל המרבה הרי זה משובח. אז שימו לב שאם אתם מקבלים מהצאצא סמס שיש בו חחחח אתם חייבים להיות סוּפּר מרוכזים. כי לחחחח הזה יש כמה משמעויות, וחסר לכם שתטעו בהבנת המשמעות הספציפית.

 

הוא יכול להיות סימן לכך שהילד ממש צוחק או סימן לכך שהוא רק מגחך קלות. זה יכול להראות שהוא הבין את הבדיחה שסיפרתם או לחילופין שהוא מלגלג עליכם שהבדיחה שלכם ממש לא מוצלחת. והכי עצוב זה אם בכלל לא הייתה לכם כוונה לספר בדיחה.

 

4. חיב"ס

כאן מדובר בעצם בראשי תיבות, שהפירוש שלהם הוא: "חי בסרט". בואו נאמר שזה לא סמס מחמיא במיוחד, כל שכן אם אתם מקבלים אותו בתור הורים. הכוונה היא לקרוא לכם להתעורר ולשים את הרגליים על הקרקע, משהו כמו האמירה שהייתה מקובלת בזמננו בנוסח: "צלצלו מספריית הווידיאו, רצו שתחזיר את הסרט שאתה חי בו". אז נכון שהיום אין ספריית וידאו, אבל סרטים עדיין יש ולפעמים באמת נראה כאילו כולנו חיים בהם.

 

5. חש

אם הילד כותב לכם על מישהו שהוא "חש" (או חלילה כותב את זה בהתייחסו אליכם) אל

תטעו לחשוב שהוא עבר להשתמש בשפה משלבית גבוהה יותר והוא מספר על תחושותיו. גם כאן מדובר בראשי תיבות, והפעם של הביטוי "חושב את עצמו" - שזה ביטוי ממש, אבל ממש, שלילי.

 

6. אני ידבר איתו

אם אתם עדיין מצפים מהילדים שלכם לכתוב את הפועל בגוף ראשון עתיד באופן תקני, סימן שאתם לא בעניינים. תראו לי ילד שיכתוב לכם בסמס: אני אדבר/ אעשה/ אברר - ואי אראה לכם שהוא יצא לפני חמש דקות מאולפן לעברית. בשיח השולט של היום ה-א' מחליפה את ה-ה' בצורת הפועל הזו - בעיקר בסמסים, אבל גם בדיבור. וזה נשמע כך: "אני ילך/ יכתוב/ יביא, מה את דואגת?". נשאר רק לסמס לאקדמיה ללשון העברית, שישקלו להחליף בין האותיות כדי שנסיים כבר עם המלחמה הזאת.

 

7. באלי

מילים מחוברות הן עניין בשגרה. אבל עכשיו, כשהחופש הגדול בעיצומו, יש סיכוי טוב שהמתבגרים יעשו הפסקה מהסמס התדיר: "באלי הביתה".

 

8. אייקונים

בטח שמתם לב לכך שלפחות חצי מהתכתובת של הילדים שלכם בנויה מסימנים גרפיים מסוג סמיילי מחייך/עצוב/חושף שיניים וכו'. בדרך כלל האייקונים הללו מותאמים למצב הרוח של הכותב (להלן הילד שלכם) או לתוכן הכתוב. כלומר, אם הוא רוצה שתגיעו הביתה ואתם מאחרים הוא ישלח סמיילי עצוב, אם הוא מאחל לכם בהצלחה בדבר מה הוא ישלח סימן של אצבעות ואם הוא ממש רוצה להביע את אהבתו הוא ישלח לכם סמיילי של לב או נשיקה. או את שניהם ביחד. ואם קיבלתם סמס נדיר כמו האחרון כדאי שתשמרו אותו, הוא בהחלט ישמח אתכם בימים קשים יותר.

 

9. סימני פיסוק

בניגוד לריבוי באייקונים, הילדים שלנו ממעטים להשתמש בסימני פיסוק, אם בכלל. ואני

ממש לא מדברת על סימנים מתחכמים כמו נקודתיים או מרכאות כפולות חלילה, אלא בעיקר על נקודות ופסיקים, שלא לומר סימני שאלה. עבורכם אמור להיות לכם ברור לגמרי אם הם שואלים או קובעים עובדה.

 

אגב, הפיסוק היחידי שהם כן משתמשים בו, ובשפע, אלו סימני הקריאה להדגשת הכתוב בכל דרך אפשרית. וזו הסיבה לכך שתוכלו לראות סמס עם שורה שלמה של סימני קריאה (!!!!!). ויש גם שימוש בשתי נקודות בסוף משפט ("המשך יבוא") ולפעמים מתפלקת להם גם הצורה התקנית של שלוש נקודות. עם או בלי קשר לנכתב. סתם, שתהיו מעודכנים...

  

10. ואיך אפשר בלי תמונות?

רוצים לדעת איזו שמלה הילדה ראתה, שהיא כל כך מתלהבת ממנה? רוצים לדעת אילו נעלי התעמלות חדשות יצאו לחנויות? נו, בשביל מה להכביר במילים אם אפשר פשוט לשלוח לכם תמונה? ובמקרה הזה לא נשאר אלא להודות שתמונה שווה יותר מאלף מילים, ושום סמס לא יוכל לדייק יותר ממראה עיניים.

 

חופשה נעימה!

 

הכותבת היא מייסדת ומנהלת פורטל "עשר פלוס", מגזין אינטרנט חדש וייחודי שעוסק בגיל ההתבגרות




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
באלי שהחופש ייגמר!
צילום: shutterstock
מומלצים