איך אנחנו משלמים בחו"ל: במזומן או אשראי?
סקר מצא שכ-60% מהישראלים בחופשה עדיין מעדיפים לשלם במזומן, בניגוד לאירופים שמשתמשים יותר בכרטיס אשראי. וגם: קבלו טיפים להתנהלות עם הקרדיט קארד בחו"ל
יותר ויותר ישראלים מעדיפים להשתמש בכרטיס האשראי שלהם בעת נסיעה לחופשה בחו"ל, ומקטינים את הסתמכותם על כסף מזומן בלבד, כך עולה מסקר שנערך לאחרונה עבור חברת מסטרקארד ,באמצעות באמצעות TRI מחקרים אסטרטגיים בקרב 500 נסקרים מהאוכלוסיה היהודית.
עם זאת, השימוש במזומן עדיין נחשב כאמצעי התשלום העיקרי - כ-59.5% מהנסקרים הצהירו כי בעת שהותם בחו"ל הם משתמשים בדרך כלל "בעיקר במזומן אך גם עם אמצעים אחרים" (35.2%) או "רק במזומן" (24.3%), בעוד 34.5% הצהירו כי הם עושים שימוש "בעיקר בכרטיס אשראי אך גם עם אמצעים אחרים (24.8%) או "רק בכרטיס אשראי" (9.7%).
עוד על כסף בחופשה שלכם:
- המחאות בלי כיסוי: הלך הכסף, חוזרים לארץ
- מי מבזבז יותר כסף בדיוטי-פרי: נשים או גברים?
- נופשים יקרים: למה נופש באילת יקר יותר מבפריז?
אולם השוואה לבדיקות קודמות מעלה כי אחוז הישראלים המעדיפים רק מזומן או בעיקר מזומן ירד מ-67% בשנת 2012 ל-59.5% בשנת 2013, בעוד אחוז הישראלים המעדיפים רק אשראי, או בעיקר אשראי, עלה מ-28% בשנת 2012 ל-34.5% בשנת 2013.
האירופים, לעומת זאת, מעדיפים שכרטיסי האשראי שלהם יהיו זמינים בחופשה, יותר מאשר בשאר ימי השנה: 91% מהם לוקחים את הכרטיסים איתם לחופשה, לעומת 60% העושים זאת שלא בחופשה. למעלה ממחצית מהנשאלים בסקר זהה באירופה, היו רוצים לשלם יותר באמצעות הכרטיס בעת שהם נופשים.
הסיבות העיקריות שבגינן האירופים מעדיפים לשלם במהלך החופשה באמצעות כרטיסים הינן נוחות (65% מהנשאלים), חשש מגניבת כסף מזומן (41%), ביטחון (38%), היעדר כסף מזומן (37%), מהירות (34%) ומעקב נוח יותר אחר ההוצאות (30%).
כמו כן, 44% מהנשאלים משוכנעים כי הודות לפיתוחים חדשניים בענף התשלומים, כסף מזומן יהפוך בקרוב למוצר שאבד עליו הכלח. מחצית מהצרכנים האירופים מאמינים שכסף מזומן הוא הדרך הזולה ביותר לשלם, אך בפועל משלם כל אחד מהם מבלי ידיעתו עבור עיבוד, הפצה והגנה על צורת תשלום זו. אזרח גרמני, למשל, משלם בעקיפין כ-150 אירו מדי שנה על הזכות להשתמש בכסף מזומן.
חיפוש אחר כספומט בחופשה - בזבוז זמן
זמנם של אירופים בחופשה יקר - 51% מהם סבורים שחיפוש אחרי כספומט למשיכת כסף מזומן במהלך החופשה הוא בזבוז זמן, שאותו יכלו לבלות בחוף הים או בהנאה מהעיר. 29% מרגישים לעיתים קרובות אבודים אם בעת החופשה אין ביכולתם לשלם בכרטיס.
עם זאת, ישנן הוצאות קטנות שהאירופים עדיין לא מרגישים מספיק בנוח לשלם עבורן באמצעות כרטיס אשראי, במיוחד רכישות קטנות, המשולמות בדרך כלל במזומן. כך, למשל, משלם האירופי בעיקר במזומן בעת קניית גלויות (85%), גלידה או חטיפים (84%), טיפים למלצרים (83%), מוניות (77%) ומזכרות (61%).
נוסעים לחו"ל עם כרטיס האשראי? קבלו טיפים
1. שמרו בזכרון הטלפון הנייד שלכם את מספר החירום של מנפיק כרטיס האשראי שלכם למקרה בו תבקשו לבטל את הכרטיס בעקבות גניבה או אובדן:
א. לאומי קארד 972-3-6178800
ב. ישראכרט 972-3-6364400
ג. כאל 972-3-5726333
2. כדאי לשמור רשימה של כרטיסי האשראי ומספריהם בכספת המלון, למקרה ויהיה צורך לבטלם.
אין לכתוב את הקוד הסודי על גבי פתק המצוי בארנק. באם אינכם זוכרים את הקוד, ניתן לשמור אותו בטלפון הנייד המוגן בססמה אותה אתם זוכרים.
3. האם הכרטיס שלכם מקנה לכם שירותים נוספים? ביטוח נסיעות או שירותי פנאי שימושיים רלוונטיים לחלק גדול מהכרטיסים - כדאי לבדוק עוד לפני הנסיעה מול מנפיק הכרטיס מהן ההטבות וכיצד ומתי מפעילים אותן.
4. חשוב לשמור קבלות של תשלומים בכרטיס אשראי בעת הנסיעה, ולבדוק את החיובים בכרטיס במועד המוקדם ביותר לאחר הנסיעה - זאת על מנת לאתר שימוש לא מורשה בכרטיס שבוצע גם באם הכרטיס עצמו לא נגנב או אבד.