המסחר בבורסה ננעל בעליות במחזור נמוך
מדד ת"א 25 עלה ב-0.4%, ת"א 100 טיפס ב-0.5% ומדד הבנקים הוסיף 1.1%. ה-FDA הודיעה לחברה הבת של כלל ביוטכנולוגיה, גמידה סל כי הוא לא מסתפק בניסוי שביצעה. מחזור המסחר - 851 מיליון שקל
המסחר בבורסה של תל אביב ננעל היום (ב') בעליות על רקע העליות שנרשמות בפתיחת שבוע המסחר בעולם לאחר שמוקדם יותר הבוקר ננעל מדד ניקיי ביפן בשיא של חודש. מחזור המסחר היה נמוך - 851 מיליון שקל בלבד.
מדדי מניות
מדד ת"א 25 עלה ב-0.39% ל-1,195.14 נקודות, מדד ת"א 100 עלה ב-0.48% ל-1,076.63 נקודות, מדד בלוטק 50 עלה ב-0.79% ל-302.48 נקודות ומדד נדל"ן עלה ב-0.88% ל-349.14 נקודות. מדד הבנקים הוסיף 1.1%ץ
ברקע המסחר
בורסת תל אביב סיכמה את המחצית הראשונה של 2013 בתשואת חסר ביחס לעולם כאשר ת"א 25 עלה ב-0.4% בלבד ומדד ת"א 100 טיפס 2%, לעומת נאסד"ק ודאו ג'ונס שרשמו עלייה של 14%. עיקר האכזבה בבורסה התרכזה סביב מניות הטכנולוגיה והפיננסים. מתחילת השנה מדד הבנקים איבד 1.3% מערכו. הבנק המצטיין של השנה היה בנק אגוד שעלה ב-18%, לעומת בנק מזרחי-טפחות שאיבד 5% בחצי שנה.
המדד המצטיין של מחצית השנה היה ללא ספק מדד הנדל"ן שבלט בעיקר בזכות החברות שמתמקדות בנדל"ן מניב. המדד השלים עלייה של 13.3% בין היתר על רקע סביבת הריבית הנמוכה. אילן גיספן, מנכ"ל אספן שעלתה ב-יותר מ-20% מתחילת השנה, הסביר בשיחה עם "כלכליסט", את הסיבות לעלייה במדד הנדל"ן. "הסיבות לעלייה במדד קשורות בעיקר לרמות הריבית הנמוכות, הצפי להמשך המגמה במחירי הדיור והאופטימיות בשווקים כתוצאה מכך. הורדת הריבית גורמת לעלייה בביקושים ויש צפי לעליית ערך חברות הנדל"ן המניב שהנכס העיקרי שלהן זה נדל"ן להשקעה, ניתן לראות זאת בעלייה דרמטית מדד הנדל"ן לעומת מדדים אחרים".
שוק האג"ח
בדיון שנערך הבוקר באולמה של סגנית נשיאת בית המשפט המחוזי בתל אביב השופטת ורדה אלשיך בעניין בקשת הפירוק לאלביט הדמיה, אמרה אלשיך: "כשהחברה מנסה לצוף, אני לא אדחוף לה את הראש מתחת למים". אלשיך הביעה התנגדות לפירוקה של אלביט הדמיה היות שהיא נמצאת בעיצומו של הליך הסדר חוב. בעניין המשך ההליך והדיונים בתיק של אלביט הדמיה, אלשיך ציינ
האג"ח של אינטרנט זהב ימשיכו לרכז עניין על רקע מכירת 12% ממניות ביקומיוניקיישנס (בי קום) על ידי אינטרנט זהב שבשליטת אלוביץ', לאיל תוכנות ההימורים, טדי שגיא, תמורת 125 מיליון שקל. תמורת העסקה הועברה כבר ביום חמישי בצהריים לחשבון הבנק של אינטרנט זהב ובקופת החברה יש לאחר העסקה 292 מיליון שקל שפותרים את בעיית תשלום החוב לשנתיים הקרובות.
מניות במרכז
מודיעין אנרגיה שבשליטת אי.די.בי פתוח וצחי סולטן דיווחה כי השיגה הסכם פשרה עם המחזיקות ברישיון הקידוח גבריאלה החברות אדירה אנרגיה ו-Brownbarb. לפי הסכם הפשרה מודיעין תקבל 4.6 מיליון דולר מהשותפות בקידוח.
כלל ביוטכנולוגיה מסרה היום כי החברה הבת, גמידה סל, קיבלה מכתב מרשות המזון והתרופות בארה"ב (FDA) לגבי רישום התרופה StemEx כתרופה לטיפול בחולים בלוקמיה או בלימפומה. ה-FDA לא מסתפק בניסוי שלב 3 עם קבוצת ביקורת היסטורית אשר הושלם בחודש אפריל 2013, כניסוי יחיד עליו יתבסס רישום התרופה וממליץ לבצע ניסוי נוסף אקראי ומבוקר על מנת להגיש בקשת רישום.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", שאול אלוביץ', בעל השליטה בבי־קומיוניקיישנס, מקיים מגעים למיחזור החוב שנטל מקונסורציום בראשות בנק הפועלים לרכישת השליטה בבזק ב־2009. המגעים נערכים במקביל לניסיונות של אלוביץ' לגייס 500–600 מיליון דולר בהנפקת אג"ח בלונדון, להחלפת ההלוואה מהבנקים.
אפריקה נכסים תרשום ברבעון השני של השנה הפסד (נטו) בסך 15 מיליון שקל לאחר שמחצית היובל, חברה כלולה, חדלה מלהפעיל את המעונות של אוניברסיטת ירושלים.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", שותפות לווייתן הורתה לפני מספר ימים לחברת טקניפ (TECHNIP) הצרפתית לחדול מתכנון מתקן ייצוא יבשתי בשטח ישראל. חברת טקניפ נשכרה על ידי שותפות לוויתן נובל אנרג'י (39.66%), דלק אנרגיה (45.34%) בחלוקה שווה בין דלק קידוחים ואבנר) ורציו (15%) במטרה לתכנן אחת משתי החלופות: מתקן ייצוא גז ייבשתי או מתקן ייצוא גז ימי (FLNG). תכנון המתקן הימי ממשיכים כרגיל, אך כעת התכניות להקמת המתקן יבשתי הוקפאו עד להודעה חדשה.
חברת נסווקס המפתחת מוצרים בתחום האימונותרפיה (טיפול באמצעות מערכת החיסון) ובתחום פיתוח החיסונים, התקשרה במכתב כוונות עם חברת Acebright מסין המתמחה בייצור תרופות לסרטן ומחלות זיהומיות, לפיו תשקיע מיליון דולר כנגד הקצאת 10% ממניות נסווקס. מניית החברה זינקה אתמול ב-150% באחד העם.
ביו ויו, בהנהלת אלן שוויבל, חתמה עם על הסכם עם עם ענקית הציוד הרפואי אבוט (Abott), במסגרתו תפיץ אבוט את מערכות הדואט של ביו ויו ברחבי העולם. בעקבות ביו ויו על ההסכם, מזנקת מניית החברה היום (א') ביותא מ-18% בבורסת ת"א.