שתף קטע נבחר
 

פיתוח ישראלי: כיסא גלגלים שזז ע"י תנועת האישון

סטודנטים במכללת אורט הרמלין בנתניה פיתחו במסגרת עבודת הגמר שלהם כיסא גלגלים שהשימוש בו אינו מצריך תפקוד של שום שריר בגוף, פרט לאישון. מנחה הפרויקט, יהודה פליישמן: "הייחוד בפיתוח הוא בהתאמה האישית של הכיסא למשתמש"

פיתוח ישראלי מעורר תקווה: 3 סטודנטים פיתחו במסגרת פרויקט הגמר שלהם כיסא גלגלים מונחה תנועת אישון. השלושה, טל שפיר, איתי נדלר וברק סקופ, בהנחייתו של יהודה פליישמן, הלומדים במכללת אורט הרמלין בנתניה, זכו עם הפרויקט במקום הראשון.

 

 

תחרות הפרויקטים של תלמידי מגמת הנדסת אלקטרוניקה ומחשבים ומגמת מערכות בקרה ואנרגיה, שהתקיימה במתחם ההנדסה באוניברסיטת תל-אביב, נערכה בקטגורית פרויקטים של הנדסאים שמטרתם לסייע לאנשים בעלי מוגבלויות.

 

עוד כתבות

 

שלושת הסטודנטים הם עתודאים במגמת הנדסאים בתחומי אלקטרוניקה ומכטרוניקה במכללת אורט הרמלין. הרעיון לפרויקט נולד מהעובדה ששכנו של אחד מהנערים, חולה במחלה ניוונית. "הם חיפשו איך אפשר לעזור לו", מסביר יהודה פליישמן, מרצה במכללה ומנחה פרויקטים בתחום מערכות רובוטיות.

 

מימין לשמאל: נדלר איתי, שפיר טל, סקופ ברק ויעקוביאן אור בתחרות ארצית "מכטרוניקה למען האדם" שהתקיימה במכללת בראודה (צילום: בלייש מנטס) (צילום: בלייש מנטס)
מימין לשמאל: נדלר איתי, שפיר טל, סקופ ברק ויעקוביאן אור בתחרות ארצית "מכטרוניקה למען האדם" שהתקיימה במכללת בראודה(צילום: בלייש מנטס)

 

לדבריו, למרות שקיימת טכנולוגיית שימוש באישון, הייחוד של הפרויקט הזה הוא התאמה של הכיסא לצרכים האישיים של החולה. אגב, למרות המורכבות של הפרויקט, הסטודנטים עבדו עליו תשעה חודשים בלבד.

 

הוא מסביר: "על אף התקדמות הטכנולוגיה ישנן עדיין כמה מחלות חשוכות מרפא, אחת מהן היא מחלת ניוון שרירים. מחלה זו בעצם גורמת לאי תפקוד של שרירי הגוף, והיא לא מאפשרת לאדם שסובל ממנה לנוע בחופשיות. אנשים אלו אינם יכולים לנוע ממקום למקום בעצמם.

 

"המיוחד בפרויקט זה הוא שהשימוש בכיסא אינו מצריך תפקוד של שום שריר בגוף. בנינו מערכת אשר יכולה לנוע בעזרת האישון של העין. האדם יישב על כיסא, המחובר לפלטפורמה ממונעת. בנוסף, הוא יחבוש קסדה, שעליה מורכבת מצלמה אשר מצלמת את אחת העיניים שלו".

 

המחשב, אשר יפעיל את התוכנה לזיהוי תנועת האישון, יתחבר להתקן תקשורת (משדר מקלט) מסוג Zigbee, שעל ידיו יתקשרו המחשב והבקר שלנו (כמובן שגם אליו מחובר משדר-מקלט Zigbee). "ברגע שהתוכנה תזהה תזוזה של אישון העין, היא תשלח ערך מתאים דרך משדר הZigbee- אל המקלט. לפי הערך שיתקבל במקלט, נדע לאיזה כיוון להזיז את מנועי הפלטפורמה", מסביר פליישמן בסיפוק.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בלייש מנטס
הכיסא שיזוז באמצעות תנועת האישון
צילום: בלייש מנטס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים