שתף קטע נבחר
 

מ' הכלכלה מתקן: רופא שיניים לא מרוויח 39 אלף

נתוני השכר והביקוש לרופאי שיניים, לפיהם השכר ההתחלתי במקצוע עומד על 39 אלף שקל - הוסרו מהאתר החדש של משרד הכלכלה. במכתב שנשלח ליו"ר הסתדרות רופאי השניים מודה המשרד כי מדובר בנתונים שגויים

נתוני השכר והביקושים של רופאי שיניים  כפי שפורסמו באתר החדש שהשיק לאחרונה משרד הכלכלה, אינם נכונים. כך כותב מנהל מינהל מחקר וכלכלה במשרד, בני פפרמן, במכתב ששלח ליו"ר הסתדרות רופאי השיניים, ד"ר יצחק חן. הנתונים אודות שכרם של רופאי השיניים הוסרו בהוראתו מהאתר.

 

 

בחודש החולף השיק משרד הכלכלה אתר שמטרתו לסייע למחפשי עבודה ולמי שתר אחר מקצוע ללמוד. האתר מפרט את נתוני השכר והביקושים בכ-200 משרות במשק. ואולם מבדיקה שערך ynet לפני כשבועיים, נמצאו חוסר דיוקים בנתוני השכר והביקושים בחלק לא מבוטל מהמקצועות המופיעים בו.

 

אחד המקצועות הבולטים באתר היה רפואת השיניים, לגביו נטען כי השכר ההתחלתי עומד על כ-39 אלף שקל בחודש וכי היצע העובדים בתחום עומד על 2,500 בלבד. הסתדרות רופאי השיניים הביעו תדהמה נוכח הסכום ואמר כי השכר בתחום נמוך משמעותית וכי מספר העובדים במקצוע גדול בהרבה.

 

בתוך כך הציגו בהסתדרות לרפואת השיניים שני תלושי משכורת של רופאי שיניים שכירים בקופת חולים ומועסקים במשרה מלאה. האחד, בעל ותק של 3 שנים, מרוויח 4,886 שקל נטו בחודש, ואילו השני, בעל ותק של 20 שנה, מקבל 9,765.5 שקל בחודש. היו"ר ד"ר חן סיפר, כי המשכורת ההתחלתית לרופא שיניים, נעה סביב 8,000-7,000 שקל.

 

ואכן, במכתב מציין פפרמן כי בבדיקה נוספת של המספרים נמצא, כי "השכר ההתחלתי של רופאי השיניים כפי שפרסמנו, לא היה צריך להתפרסם הואיל והוא מתבסס על מספר תצפיות קטן. למרות שקבעו כללים מאוד קשיחים להכללתם של נתונים, בטעות השתרבב משלח יד זה ועל כך אני מצר במיוחד ובמיוחד אני מיצר אם נגרם לכם נזק".

 

רופאי השיניים דורשים התנצלות

פפרמן מוסיף ומבהיר, כי הכוונה ב"שכר התחלתי" היא ל"שכר ברוטו לחודש עבודה שמציע המעסיק בגין משרה מלאה עבור אדם המקיים את הכישורים המוגדרים בהגדרת תפקידו. מכאן שהשכר ההתחלתי הוא אינו בהכרח השכר של אנשים המתחילים את הקריירה התעסוקתית שלהם אלא שכר של אנשים שפעילים כבר בשוק העבודה ולעתים מנוסים מאוד ואף ברשות בכירות. מובן שלמאפיינים הללו יש השפעה על השכר ההתחלתי שהמעסיק מציע למועמד. בעקבות כך ביקשתי להסיר את הנתונים הקשורים למשלח יד זה מהפרסום באתר".

 

באשר לנתוני הביקושים בתחום הוא מציין כי "הנתונים שפרסמנו מתייחסים לעובדים שהם שכירים במגזר העסקי אשר על כן מספר השכירים מקרב רופאי השיניים עומד על 2,500 וסך כל מספר העובדים עומד על קרוב ל-7,000 על פי הלמ"ס".

 

הנתונים הוסרו כאמור מהאתר, אולם זה לא מספק את חברי הסתדרות רופאי השיניים, שם קובלים על נזק רב שנגרם להם עקב פרסום הנתונים השגויים. בתשובה שכתב חן הוא דורש מהמשרד לפרסם כי מדובר בנתונים שגויים ולהתנצל על כך. "היותו של הפרסום ממקור ממשלתי ועל כן מוחזק כאמין ואובייקטיבי, הגדילה את הנזק עשרות מונים", הוא טוען.

 

"ברור שמדובר במלאכה רשלנית ושלומיאלית מאין כמוה", הוא הוסיף במכתב. "זאת ועוד, מתגובות רבות שמתקבלות ומתפרסמות לגבי הנתונים שנכללו בפרסום ביחס למשלחי יד ומקצועות אחרים עולה, כי מדובר בליקויים רוחביים שאינם מיוחדים רק לרופאי השיניים".

 

במשרד הכלכלה טוענים, כי בשאר המקצועות לא נפלו טעויות וקוראים לציבור להגיש את הערותיו. "לאחר פניית ארגון רופאי השיניים, הוחלט להסיר משלח יד זה מן האתר, מאחר שנמצא כי המידע התבסס על מספר מצומצם של תצפיות ולא היה אמור להיכנס לאתר מלכתחילה.

 

"בעקבות כך, נעשתה בדיקה לגבי יתר משלחי היד המפורסמים באתר, ולא נמצא צורך בתיקון או בהסרה של מקצועות נוספים. כמו כן הובהרה בחזית האתר, באופן בולט וברור יותר שיטת המתודולוגיה, בכדי לסייע לציבור בקריאת הנתונים. נשמח לקבל מהציבור הערות ותובנות נוספות על האתר, אשר עדין נמצא בתקופת הרצה ונתון לשינויים והתאמות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רופא שיניים אישה
צילום: Index Open
מומלצים