חתירה: הספורט שמחזק 95% מהשרירים בגוף
המכבייה ה-19 בפתח ובה יתחרו גם בענף שנמצא רחוק מאור הזרקורים - אבל עושה לגוף רק טוב. חתירה מתאימה למתאמנים בכל גיל, גם לנשים אחרי לידה, והיא עובדת על קבוצות שרירים רבות. יצאנו לבדוק איך מתחילים (רמז: לא בתוך המים)
אחד מענפי הספורט הוותיקים ביותר בעולם הוא מקצוע החתירה. בניגוד לישראל, במדינות רבות אחרות מדובר בענף ספורט פופולרי במיוחד ומאתגר הידוע בכך שהוא מפעיל כמעט את כל קבוצות השרירים בגוף.
לקראת תחרות המכבייה שתתקיים החודש ותכלול גם מקצה חתירה, הגענו למרכז דניאל בתל אביב ופגשנו את אלוף ישראל בחתירה, דני פרידמן, שסיפר לנו שכבר בהיותו בן 16 חלם לעסוק בתחום. השאר היסטוריה.
נכנסים לכושר במים:
- ספינינג בריכה, זומבה רטובה: כושר רטוב לקיץ
- איזה סגנון שחייה שורף הכי הרבה קלוריות?
- לא רק בבריכה: כך תשחו נכון במים הפתוחים
עו"ד אורלי ישראלי מגיעה כמעט בכל יום כדי לחתור בירקון. מה שהתחיל כתחביב הפך לעיסוק של ממש וזו הדרך שלה לפתוח את היום, רגע לפני שהיא מגיעה למירוץ במשרד. "לפני שנתיים לקחתי קורסים בחתירה אקדמית, והיום אני חותרת על בסיס יומי ואפילו משתתפת בתחרויות. התחברתי לזה ואני נהנית מכל רגע", היא אומרת.
מי שמתעניין בלימודי חתירה יתחיל את התהליך בסימולטור מיוחד שנועד לצורכי הדגמה יבשה, ובאמצעותו ניתן ללמוד ולתרגל את תנועות החתירה. בשלב הבא יוצאים למים בליווי צמוד של מאמן.
"תוך כדי תנועת החתירה ניתן להפעיל 95% מהשרירים", מסביר דימה מרגולין, מאמן חתירה במרכז. "היתרון הוא שכל הגוף עובד בנוסף לסבולת לב-ריאה. כל אחד יכול ללמוד, ואני אישית מכיר אנשים שעד גיל 90 ממשיכים לזוז על המים".
ישראלי, כאמא לשלושה ילדים, מחזקת את דבריו ומוסיפה כי החתירה מתאימה לנשים אחרי לידה, מאחר שהיא מחזקת מאוד את רצפת האגן ואת החלק התחתון של הגוף.
"התאהבתי בתחום הזה", אומר פרידמן. "לקחתי את עצמי בידיים ואמרתי שעד שאני לא אשיג את המטרה אני לא מוותר". לאחרונה התקיימה אליפות אירופה ופרידמן השתלב בגמר. "סיימתי במקום השישי עם הטובים בעולם. זה היה פשוט חלום שהתגשם".