שתף קטע נבחר

 

סגן ר"מ טורקיה: היהודים אחראים להפגנות

לראשונה מאשים חבר ממשלה טורקי את "יהודי התפוצות" באופן ישיר ופומבי בהפגנות נגד שלטונו של ארדואן. הקהילה היהודית בטורקיה: עלולים להפוך למטרה, חוששים מההשלכות

סגן ראש ממשלת טורקיה קושר בין "יהודי התפוצות" במדינה לבין גל ההפגנות נגד השלטון. הקהילה היהודית בטורקיה הביעה היום (יום ג') חשש שדבריו של הסגן, בסיר אטליי, יהפכו אותם למטרה לזעם ההמונים התומכים בממשלתו של רג'פ טאיפ ארדואן.

 

תיאוריית הקשר החדשה של ארדואן - הכסף היהודי

 

עוד במהלך ההפגנות והעימותים בחודש שעבר האשים ארדואן "מעגלים זרים" וכלי תקשורת זרים בתכנון המהומות נגד שלטונו במטרה לפגוע בכלכלתה המתעצמת של טורקיה. אך אחד מארבעת סגניו הגדיל לעשות והאשים ישירות את היהודים אזרחי המדינה.

 

"ישנם כאלה בתוך המדינה ומחוץ לה שמקנאים וחושבים שטורקיה צומחת יותר מדי", אמר אתמול אטליי, אחד מארבעת סגניו של ארדואן. דבריו שודרו באתר סוכנות ג'יהן.

 

"הם מאחדים כוחות. בצד אחד יש את יהודי התפוצות. ראיתם את הגישה של התקשורת הזרה באירועים סביב פארק גזי, כמה מהר הם קנו את העניין ובאיזו מהירות והרחבה הם התחילו לשדר לפני שנעשתה כל הערכה", אמר אטליי.

 

ארדואן בעצרת תמיכה בו לאחר הפינוי. רק רמז לכסף יהודי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ארדואן בעצרת תמיכה בו לאחר הפינוי. רק רמז לכסף יהודי(צילום: AFP)


המחאה החדשה - האדם העומד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המחאה החדשה - האדם העומד(צילום: AFP)

עצרת תמיכה בארדואן לאחר פינוי טקסים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עצרת תמיכה בארדואן לאחר פינוי טקסים(צילום: EPA)
 

אנשי הקהילה היהודית אמרו היום כי דבריו של אטליי עלולים להוביל לפעולות נגד הקהילה, המונה 23 אלף יהודים. "אנחנו מנסים להשיג מידע בנוגע למשמעות, להיקף ולפרטי דבריו של סגן ראש הממשלה על כך שיהודי התפוצות עומדים מאחורי הפגנות גזי", נכתב בהצהרה משותפת של ההנהגה והרבנות הראשית באתר האינטרנט של הקהילה.

 

"מכיוון שאזרחים יהודים טורקים, כמו יהודים אחרים שחיים בכל העולם, עלולים להפוך למטרה בשל הכללה שכזו, אנחנו מבקשים להביע את דאגתנו ולחלוק את חששותינו מפני ההשלכות של השקפות כאלה".

 

דבריו הקשים של אטליי הם הראשונים מסוגם מצד גורם בכיר בממשלה, אך אינם הפעם הראשונה שאישומים כאלה נשמעים בפומבי. בחודש שעבר צייץ ראש עיריית אנקרה, גם כן חבר במפלגת השלטון, כי ההפגנות בפארק גזי הן "משחק של הלובי היהודי".

 

מפגינים מנסים לחזור לטקסים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מפגינים מנסים לחזור לטקסים(צילום: AFP)

כוחות משטרה נגד מפגינים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
כוחות משטרה נגד מפגינים(צילום: EPA)

גז מדמיע בכיכר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גז מדמיע בכיכר(צילום: AFP)

אוהלים בפארק גזיף לפני הפינוי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
אוהלים בפארק גזיף לפני הפינוי(צילום: AFP)

 

המהומות נגד ארדואן החלו ב-31 במאי, כשמפגינים התבצרו בכיכר טקסים כדי למנוע הריסת השטח

הירוק בפארק גזי לטובת בניית מרכז מסחרי חדש ומסגד. הם פוזרו בכוח על-ידי המשטרה. מאז התפשטו המהומות ל-78 ערים ברחבי המדינה, והפגנה מקומית נגד הרס תשתיות הפכה להפגנה אנטי-ממשלתית המבטאת את זעם החילונים על הקו האיסלאמי ההדוק שנוקטת ממשלת ארדואן וחוסר ההתחשבות שלה לטעמם ברחשי העם. בסופו של דבר פונו המפגינים מטקסים באמצע יוני, לאחר שכמה מנציגיהם נפגשו עם גורמי ממשל בכירים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מפגין נפגע מסילון מים בכיכר טקסים
צילום: רויטרס
מומלצים