ביאנקו איטליאנו: אפוגטו וניל וריזוטו לבן
מחווה לכל הטוב והצחור האיטלקי עם מתכון לריזוטו לבן עם לימון ופרמזן של דיוויד פרנקל (פרונטו) ואפוגטו קליל ואלגנטי של רוני ונציה
ריזוטו ביאנקו - ריזוטו לבן עם פרמזן ולימון
מתכון של דיוויד פרנקל ריזוטו עדין בטעמו, שמתבסס על חומרי גלם מעולים, בלי תוספות ועם הרבה סטייל. את הריזוטו אפשר להגיש עם הדג, לצד סאן בנדטו.
המרכיבים:
250 גרם אורז עגול לריזוטו
480 גרם ציר עוף
50 גרם חמאה
50 גרם פרמזן מגורר
4 גרם פלפל שחור טחון באיכות גבוהה
גרידה מחצי לימון
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1 שאלוטס קצוץ דק
1 שן שום קלוף
1/4 כוס יין לבן יבש
אופן ההכנה:
- מחממים את ציר העוף בסיר נפרד, בסיר רחב מאדים את השאלוטס עם השום מוסיפים היין הלבן ומערבבים עד שהיין מצטמצם.
- מוסיפים 1/3 מציר העוף ומבשלים עד שכל הציר נספג באורז. מוסיפים עוד 1/3 מציר העוף ומבשלים עד שכל הציר נספג שוב.
- כשהאורז רך אך עדין נגיס מוסיפים את החמאה, הפרמזן וגרדת הלימון. מגישים מיד.
אפוגטו – Affogato
מתכון של רוני ונציה. אפוגטו, שפירושו באיטלקית "טובע", הוא קינוח שמורכב מ-2 הדברים הכי טובים ואהובים באיטליה וידועים כטובים ביותר בעולם: אספרסו וג'לטו. יחד הם משתלבים במנת פינוק מקסימה וקטנה, שמכינים בדקה ממש.
הגלידה "טובעת" בתוך הקפה שמצדו מתקרר מהר וניחן בטעם שונה לגמרי מהאספרסו חם שלוגמים על הבר בלגימה אחת בארץ המגף.
המרכיבים ל-4 מנות:
200 גרם גלידת וניל איכותית
160 מ"ל אספרסו חזק (ניתן להכין במקינטה או במכונת אספרסו)
אופן ההכנה:
- מסדרים ב-4 כוסות שקופות כדורי גלידה. מכינים אספרסו ויוצקים אותו חם ומייד על הגלידה. מגישים מייד, לצד סאן בנדטו מוגז עדין
פופ אפ סאן בנדטו
דיויד פרנקל (פרונטו) ונדב כהן, הסו שף של גורדון רמזי (מסעדת מייז, לונדון) יארחו לשני לילות (17-18.7) את הקהל במסעדת פופ אפ אינטימית בדירת גג מרהיבה ביפו.
הקהל שיזכה לפקוד את הגג בשני הלילות יתענג על תפריט שיירינג (Sharing) מיוחד שיבשלו עבורו השפים הבכירים.
מסעדת הפופ אפ של סאן בנדטו תפעל רק שני לילות ותציג תפריט מגוון במיוחד. המנות יתחלקו לשניים: כאלה המתאימות למים מינרלים רגילים וכאלה המתאימות למים מינרלים מוגזים עדין.
צלמו את מנת הדגל של אמא שלכם ותוכלו לזכות בארוחה בלתי נשכחת!
סאן בנדטו פופ אפ ילווה בתחרות גולשים, שבה יתבקשו המשתתפים לצלם את אמא שלהם עם המנה שהיא הכי אוהבת לבשל ולהגיש לאורחים, מנת הדגל שלה, רצוי ביחד עם הבקבוק המתאים למנה – סאן בנדטו רגיל או סאן בנדטו מוגז עדין.
את התמונה יש להעלות לאינסטגרם ולתייג תחת התגית SBdining# . האמהות והמתכונים המצטיינים יוכרזו כמארחים האולטימטיביים ויחד עם שולחי התמונות (כרטיס זוגי) יזכו להתארח באחד הערבים במסעדת הפופ אפ.
כמות מוגבלת של מקומות תהיה שמורה לקהל הרחב (במחיר של 250 ₪ לאדם). את המקומות ניתן להזמין במייל info@allenby.co.il