יונס: "הקטר לצמיחה - הצריכה הפרטית"
לדברי מנכ"ל מזרחי-טפחות, שדיבר בכנס לשכת רואי החשבון, העלאת המע"מ מקטינה את הצריכה הפרטית, ואילו העלאת מדרגות המס גם היא פוגעת בצריכה הפרטית ובפעילות המשקית. "לא מספיק לסגור טכנית את הגירעון - צריך גם עידוד הפעולות במשק כדי לחולל צמיחה"
לדבריו, "העלאת המע"מ מקטינה את הצריכה הפרטית. העלאת מדרגות המס גם היא פוגעת בצריכה הפרטית ופוגעת בפעילות המשקית. לא מספיק לסגור טכנית את הגירעון - אלא צריך גם עידוד הפעולות במשק כדי לחולל צמיחה".
יונס, שדיבר בכנס השנתי של לשכת רואי החשבון, הדגיש שוב את הצורך בהעלאת שיעור התעסוקה במגזר החרדי והערבי, אך ציין עם זאת כי בניגוד לעבר, במקרים דומים כמו העלייה הגדולה ממדינות חבר העמים - בהם היה צורך גם בהשקעת משאבים בהקמת תשתיות חינוך וקירוב לתרבות הישראלית - האוכלוסיות הללו הן חלק מישראל ולכן תהליך השילוב שלהן דווקא קל יותר.
"כל גל עלייה לישראל הביא לקפיצה בתוצר, תוספת כוח עבודה תמיד מביא לעליה בתוצר. אם נעשה 'עלייה פנימית' לערבים ולחרדים נקבל פוטנציאל צמיחה עצום", אמר .
הלוואות לתשתיות ולנדל"ן מניב
יהודה בן אסייג, מנכ"ל מנורה מבטחים פנסיה, הציג את המורכבות עמה מתמודדים כיום הגופים המוסדיים בכל הנוגע להשקעת כספי החוסכים בהתחשב בריביות הנמוכות בעולם ובתשואה הנמוכה.
לדבריו, "כמשחשבים את התשואה בחברות הביטוח, מניחים תשואה של 3.74% לפי הוראות הפיקוח. אין לנו ברירה - אנחנו חייבים למצוא השקעות שיקרבו אותנו לחישוב של הפנסיה הצפויה. בכל האפיקים הסולידיים הריבית היא בין 0%-1%. הברירה שיש לי היא לחפש השקעות ישירות בנדל"ן, קרנות השקעות והלוואות פרטיות-מיועדות ולטווח ארוך".
הוא הוסיף כי "האפיק המנייתי הולך ועולה כדי לתת את התשואה שמצפים לה. ההיסטוריה מנווטת אותנו להיות יותר ויותר במניות ופחות באגרות חוב. זה מעלה את הסיכון ברמה הכללית. כדי להפחית את הסיכון, אנחנו נותנים הלוואות לתשתיות ולנדל"ן מניב".
בן אסייג ציין עם זאת, כי למרות כניסת הגופים המוסדיים לתחום מתן האשראי לחברות, בשנים האחרונות, התשתיות של הגופים המוסדיים אינן מאפשרות כיום מתן אשראי לעסקים וחברות קטנות. עם זאת ייתכן כי בעתיד הקרוב גם בתחום הזה יחול שינוי.