שתף קטע נבחר
 

עובדי קבלן לא קיבלו שכר - ויפוצו ב-160 אלף ש'

60 עובדי קבלן שהועסקו בחברה למתן שירותי ניקיון, לא קיבלו שכר כחוק ואת הזכויות סוציאליות המגיעות להם. בהתערבות משרד הכלכלה, הם יקבלו פיצוי כולל של 160 אלף שקל

בהתערבות מינהל הסדרה ואכיפה במשרד הכלכלה, כ-60 עובדי קבלן שהועסקו בחברת מתן שירותי ניקיון, יפוצו בסכום של 160 אלף שקל על אי קבלת שכר כחוק וזכויות סוציאליות המגיעות להם. כך מסר היום (ד') משרד הכלכלה.

 

כתבות נוספות על עובדי קבלן בערוץ הקריירה :

 

מדובר בעובדים שהועסקו על ידי חברת גילי זוהר בע"מ, שהחזיקה ברישיון לעסוק כקבלן שירות בתחום ניקיון. במשרד מסבירים כי כתנאי לקבלת הרישיון, נדרשה החברה להפקיד ערבות בנקאית בגובה של כ-160 אלף שקל, כנגזרת של מספר העובדים והוצאות שכרם.

 

עוד מציינים, כי כאשר ביקשה החברה לחדש את רשיונה בשנת 2012, התברר שהיא החלה החברה בהליכי פירוק, על רקע תביעות חוב של עובדיה שלא קיבלו את שכרם וזכויותיהם הסוציאליות. ב-1 במרס השנה הוציא בית המשפט המחוזי צו פירוק לחברה ומינה עו"ד מטעמו לבירור תביעות החוב של העובדים. לאחרונה החליט משרד הכלכלה לחלט את הערבות (כלומר לעקל אותה) ולהשתמש בכסף לשם תשלום זכויות העובדים.

 

"תקנות הערובה קובעות את הליך החילוט, במקרה שהשר או מי מטעמו השתכנע כי המעסיק נמנע מלקיים חובה מהותית שלו כלפי עובדיו", מסבירים במשרד. "לאחר היוועצות הוחלט במשרד הכלכלה כי קיימת עילה לחילוט מגן של הערובה הבנקאית וזאת לאחר שנעשה ניסיון לערוך לחברה שימוע בעניין הכוונה לפתוח בהליכי חילוט אך היא לא הגיבה".

 

רבקה מקובר, מנהלת אגף ההסדרה במשרד, מסבירה שכל חברת קבלן שעוסקת בשמירה וניקיון, נדרשת להפקיד ערבות בנקאית כתנאי לקבלת רישיון ולחידוש שלו. ערבות זו מתחילה בסכום של כ-30 אלף שקל ויכולה להגיע למיליונים, כתלות במספר העובדים ובשכרם.

 

"הדרישה להמצאת ערובה נקבעה בחוק לצורך הבטחת מילוי התחייבויותיהם של קבלני כוח אדם וקבלני שירותים לעובדיהם", מפרטת מקובר. "במקרה זה הקבלן השאיר את העובדים חסרי כל ועל כן אנו פועלים נמרצות לתיקון המצב באמצעות חילוט כספי הערבות. עם סיום הבירור ולאחר קיום היוועצות עם הוועדה המייעצת, בכוונתו להעביר את כספי הערבות לקופת הפירוק, תוך קביעת חלוקת הכספים בהתאם".

 

במשרד הכלכלה מציינים כי יש כיום 976 חברות כח אדם ושירותים בתחום האבטחה והניקיון המחזיקות ברישיון. מתחילת שנת 2012 ועד היום סירבו לבקשות של 22 חברות לקבל רישיון מאחר שהן לא עמדו בתנאי הסף הקבועים בחוק, ורישיונן של 27 חברות בוטל עקב הפרת תנאי הרישיון. מאגר הקבלנים המורשים מופיע כאן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים