שתף קטע נבחר
 

לבתי המלון בארץ דרושים 3,500 עובדים

מחפשים עבודה? על פי נתוני התאחדות המלונות, דרושים אלפי עובדים לעבודה בבתי מלון בכל הארץ, בהם 900 טבחים, 250 קונדיטורים, חדרנים, מלצרים, מצילים, עובדי קבלה, עובדי אחזקה ומאבטחים

לא פחות מ-3,500 עובדים דרושים בימים אלה לעבודה בבתי המלון בחודשי הקיץ, מתוכם 900 טבחים ו-250 קונדיטורים. כך מוסרת התאחדות מלונות ישראל. מקצועות נדרשים נוספים: חדרנים, מלצרים, מצילים, עובדי קבלה, עובדי אחזקה ומאבטחים.

 

 

בהתאחדות מציינים כי תעשיית המלונאות מעסיקה כ-35 אלף איש, כאשר ברוב המלונות משוועים לידיים עובדות, בעיקר ברשתות הגדולות. עוד נמסר, כי המסחור מורגש בעיקר באילת, שם חסרים 1,500 עובדים וכן בים המלח, שם דרושים 600 עובדים.

 

"בעיית כוח האדם במלונות חמורה כבר מזה תקופה ובקיץ אף מחמירה יותר", אומר יואב בכר, סמנכ"ל משאבי אנוש בהתאחדות המלונות בישראל. "הקיץ צפוי להיות מוצלח ולכן הגדלת כוח האדם היא חובה. הדרישה לעובדים היא בכל חלקי הארץ מהצפון ועד הדרום, בכל הדרגים והרמות".

 

בכר מדגיש כי עיקר המחסור בעובדים מורגש במיוחד במקצועות הטבחות והקולינריה, זאת לאחר שמשרד הכלכלה עצר את את העברת התקציבים לבתי הספר להכשרה מקצועית בתחומים אלה. "התסכול רב, כי מצד אחד יש מובטלים שישמחו לעבוד, ומצד שני הממשלה ייבשה את תקציבי ההכשרה המקצועית ומגדילה את המחסור בעובדים ואת האבטלה", אמר.

 

כמות עובדם דרושים בבתי מלון ברחבי הארץ ()
כמות עובדם דרושים בבתי מלון ברחבי הארץ

 

יתרון לדוברי אנגלית

מה הכישורים הנדרשים? בהתאחדות מציינים כי פקיד או פקידת קבלה למשל, צריכים אנגלית ברמה גבוהה, יכולת עבודה מול מחשב וייצוגיות, כאשר שפות נוספות מהוות יתרון. למלצרים נדרשת אנגליה ברמת ניהול שיחה, יכולת עבודה במשמרות, שירותיות, אדיבות, חריצות ויחסי אנוש מצוינים. טבחים וקונדיטורים צריכים להחזיק בתעודה המעידה על הכשרתם בתחום, כאשר יש יתרון לבעלי ניסיון.

 

תעודה ניתן להוציא בבתי הספר להכשרה מקצועית בטבריה, אילת, הרצליה וחיפה, בקורסים שאורכם כ-10 חודשים. עם זאת, בהתאחדות קובלים כאמור, כי לא מעבירים כרגע תקציבים לבתי הספר, למרות נתוני השמה גבוהים של הבוגרים. "הקורסים למקצועות הטבחות והקונדיטוריה הם מקור פרנסה חשוב בפריפריה", אומרים שם. "אם התקציבים לא יעברו, תלמידים רבים לא יוכלו להשתלב בתעשייה שמשוועת כרגע לעובדים וכמובן שכל עובדי בתי הספר יפוטרו".

 

בהתאחדות מוסיפים כי רוב בתי המלון מספקים הסעות לעובדים וכי על פי ההערכות, רוב העובדים יוכלו להמשיך בעבודה גם עם תום הקיץ. "בענף המלונאות חסרים בצורה תמידית עובדים", מציינים שם.  "מכיוון שבמדינת ישראל אין גופי שמכשירים את האזרחים למקצועות אלה, המלונות מכשירים את העובדים בצורה עצמאית ולכן חשוב למלונות אף לשמר את אותם עובדים.

 

כדי לברר היכן דרושים עובדים, יש לפנות ישירות לבתי המלון השונים. לנוחיותכם אספנו מספר אתרים של בתי מלון אליהם אפשר לשלוח קורות חיים: לרשת פתאל, לרשת ישראוטל, לקראון פלזה, לרשת טרמס ולרשת רימונים.

 

ממשרד הכלכלה נמסר בתגובה כי "לאור החשיבות הרבה שמייחס שר הכלכלה והממשלה לנושא ההכשרות בתחומי המלונאות, מתקיימים בימים אלה מגעים אינטנסיביים, בין נציגי משרד האוצר, הכלכלה, התיירות והמעסיקים למציאת פתרונות להמשך קיום ההכשרה המקצועית בענף המלונאות הן בטווח המיידי הן בטווח הארוך. המטרה היא לאפשר המשך קיומן של תשתיות ההכשרה באופן מהיר, במקביל, בטווח הארוך - להגביר את מעורבות המעסיקים בהכשרה. אנו עושים מאמץ לפתרון מהיר של הנושא.

 

"חשוב לציין כי כלל משרדי הממשלה הנוגעים בדבר, וכן המעסיקים, צריכים לתת כתף כדי להמשיך את קיום ההכשרה במלונאות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים