למרות מצרים: וול סטריט ננעלה בעליות
דאו ג'ונס ונאסד"ק עלו בעד 0.4%, S&P טיפס ב-0.1%. לפי סקר התעסוקה במגזר הפרטי נוספו למשק האמריקאי 188 אלף משרות - מעל הצפי, הגירעון של הכלכלה האמריקאית טיפס ב-12.1% במאי ל-45 מיליארד דולר - יותר מהצפוי
יום המסחר המקוצר בוול סטריט ננעל היום (ד') בעליות לאחר פרסום נתוני מאקרו מעורבים. ברקע: המאבק על השלטון במצרים ונתוני מאקרו חלשים בסין. היום המסחר ננעל בשעה 20:00 (שעון ישראל). מחר (ה-4 ביולי) השווקים בארה"ב יהיו סגורים לרגל יום העצמאות האמריקאי. עיני המשקיעים נשואות לדו"ח התעסוקה שיפורסם בשישי.
מדדי מניות
מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.38% ל-14,988.55 נקודות, מדד נאסד"ק עלה ב-0.3% ל-3,443.67 נקודות ומדד S&P 500 עלה ב-0.08% ל-1,615.41 נקודות.
ברקע המסחר
החוזה העתידי על הנפט הגולמי מסוג קרוד עולה היום ב-2% ל-102 דולר וחוצה לראשונה מזה 15 חודשים את רף ה-100 דולר לחבית, וזאת בעיקר על רקע המהומות במצרים. היום שומר הזהב על יציבות ונסחר ללא שינוי מהותי. קהיר נערכת בדריכות רבה ליום שעשוי להפוך לאחד הימים הגורליים ביותר מאז תחילתה של המהפכה. נאומו הלוחמני מהלילה של הנשיא מוחמד מורסי רק שפך שמן על מדורת המתיחות הגואה בין שני המחנות.
"בשלב הזה הייתי אומר שמורסי חייב ללכת הביתה, אתה לא יכול לשלוט אם אין לך את רוב האנשים בצד שלך", כך אמר היום מוחמד אל עריאן, מנכ"ל פימקו שמנהלת את קרן האג"ח הגדולה בעולם. "מצרים מוכחה להמשיך הלאה. למורסי אין מנדט להמשיך אך לאנשים קשה מאד לשנות זאת".
משבר החובות האירופי צץ לביקור: ראש המפלגה הקטנה בפורטוגל בהרכב הקואליציוני התפטר מתפקידו כשר בממשלה, במחאה על מינויו של שר אוצר חדש שעתיד, לפי השר המתפטר, להמשיך בתוכנית הקיצוצים החריפה. בעקבות ההתפטרות, המסכנת את יציבות הממשלה, הבורסה בפורטוגל איבדה 5.2% והתשואות על אג"ח המדינה ל-10 שנים עלו ביותר מ-7.4%, לעומת תשואה של 6.5% בסגירה אתמול - מה שמשקף עלייה בחששות המשקיעים בדבר החזר החוב.
בסין מדד מנהלי הרכש ירד ל-53.9 נקודות ביוני, לעומת קריאה של 54.3 נקודות במאי. אף שעדיין מדובר בקריאה שמעל 50 נקודות, המורה על התרחבות הפעילות הכלכלית, מדובר בירידה בשיעור ההתרחבות שאכזבה את המשקיעים. הבורסה בסין איבדה הבוקר 2.4% ובורסת שנגחאי איבדה 0.6%. ניקיי ביפן השיל 0.3% בלבד.
מאקרו
לפי סקר התעסוקה (ADP) למשק האמריקאי נוספו 188 אלף משרות למגזר הפרטי בחודש יוני - זאת מעל לצפי הכלכלנים לעלייה של 160 אלף.
הגירעון של הכלכלה האמריקאית טיפס ב-12.1% במאי ל-45 מיליארד דולר - מעל לצפי הכלכלנים לעלייה ל-40.8 מיליארד דולר בלבד, ולעומת גירעון של 40.3 מיליארד דולר באפריל. על רקע הנתונים, בנק השקעות ברקליס הוריד את תחזית הצמיחה של ארה"ב לרבעון השני ל-1% בלבד, לעומת תחזית קודמת לצמיחה של 1.6%.
דרישות האבטלה לשבוע שהסתיים ב-29 ביוני ירדו ב-5,000 דרישות ל-343 אלף - יותר מהצפי שסימן ירידה ל-345 אלף דרישות.
מניות במרכז
סוכנות דירוג האשראי S&P הורידה את הדירוג של הבנקים ברקליס, קרדיט סוויס ודויטשה בנק, על רקע החלת חוקים חדשים ו"חוסר הוודאות בשוק", המאיימים על העסקים שלהם. הדירוג של הבנקים הופחת לרמה של A מ A+, כשבמקביל אופק הדירוג נותר יציב.
מנכ"ל בית האופנה היוקרתי איב סן לורן, פול דנב, יצטרף לאפל כסגן נשיא לפרויקטים מיוחדים ויהיה כפוף ישירות למנכ"ל החברה, טים קוק. דנב חוזר לאפל אחרי שכבר עבד בחטיבה האירופית של החברה, כמנהל שיווק ומכירות בין השנים 1990 ל-1997.
סיסקו הקימה חטיבה חדשה של 500 עובדים שתנהל מוצרים קיימים כמו גרסאות תעשייתית לרשתות האלחוטיות של סיסקו, נתבים ואבטחה פיסית. בשלב זה לחטיבה תקציב של 200 מיליון דולר שיופנה, בין היתר, למחקר ופיתוח ולמוצרים.
התובעים הכלליים של נברסקה ואוקלהומה פתחו במאבק נגד גוגל, בטענה שענקית החיפוש מפיקה רווחים מפרסומות שמוצגות ביוטיוב לצד סרטונים שמקדמים פעילויות בלתי חוקיות. השניים מצטרפים לתובע הכללי של מיסיסיפי, שמתח ביקורת על החברה בנושא זה לפני כחודש.
יצרנית האלומיניות אלקואה, שצפויה לפתוח את עונת הדו"חות ביום שני הקרוב, ספגה היום הורדת המלצה מבנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן ל"נייטרלי" לעומת "תשואת יתר", וזאת על רקע חולשה של מחיר האלומיניום.
ישראליות בוול סטריט
אלומיי קפיטל, חברת ההשקעות בתחום התשתיות והאנרגיה, דיווחה היום על השלמת רכישת שני אתרי ייצור אנרגיה פוטו וולטאית באיטליה בהיקף 112 מיליון שקל. המתקנים מחוברים לרשת החשמל האיטלקית מאוגוסט 2011 וזכאים לתעריף סובסידיה של 23.8 יורו-סנט לקוט"ש עד לאוגוסט 2031, בנוסף לתמורה ממכירת החשמל לרשת. המתקנים צפויים לייצר הכנסות של 4.7 מיליון יורו ותזרים מזומנים חופשי, לפני מינוף, של 3 מיליון יורו, בממוצע לשנה.