שתף קטע נבחר
 

ביזנס ופלז'ר: 10 טיפים לזוגות שעובדים יחד

אם לנהל מערכת יחסים זאת עבודה לכל דבר, מה תגידו על כל אותם זוגות שחולקים יחד משרד משותף בין אם כחלק מעסק עצמאי או בעבודתם כשכירים? ד"ר דריי מסכים שהאתגר לא מתאים לכל זוג, אבל אם מקפידים על כמה כללי התנהגות, אין סיבה שזה לא יצליח

אנו חיים בעידן בו העבודה תופסת את החלק העיקרי בחיינו, בייחוד בישראל בה המציאות הכלכלית לא מאפשרת אחרת. השעות הרבות שאנחנו מבלים במקום העבודה מגדילות את הסיכוי להכיר אנשים מעניינים לשיתופי פעולה עסקיים מחד, וליצירת קשרים רומנטיים או מיניים מאידך. אין פלא אם כן שלפי סקרים עדכניים, 30% מהרומנים מתחילים במקום העבודה.

 

עוד בנושא:

רומן במשרד: האם זה שווה את הסיכון?

שווה לשכב עם הבוסית?

לא רק בני זוג: מהמיטה אל העסק המשותף

עוד על זוגיות בפייסבוק של ערוץ יחסים

 

אבל אני לא מדבר רק על שכירים. גם עצמאיים יכולים להכיר בן/בת זוג ואף להקים עסק עם בן/בת הזוג שלהם. כך, לא משנה אם אתם שכירים או עצמאיים, אם אתם עובדים יחד, שימור הזוגיות הופך למאתגר יותר אצלכם מאשר אצל זוגות שאינם עובדים ביחד, וחיוני לקיומה של השותפות הזוגית והעסקית כאחד.

 

 

הרי לשהות במחיצתו של בן הזוג 24 שעות ביממה, באופן טבעי יוצרת יותר נקודות מגע וכפועל יוצא, גם יותר אפשרויות לחיכוך - גם אם מדובר בחילוקי דעות "רק" על רקע מקצועי. המצב יכול להיות טעון ואף קשה עוד יותר במקומות עבודה בהם אחד מבני הזוג בכיר מרעהו.

 

קיבצתי כמה טיפים שיוכלו לעזור לכם לעבוד עם בן/בת הזוג, ועדיין להצליח לשמור על היחסים הזוגיים שלכם.

 

1. הפרדת כוחות: אתה לפה ואת לשם

אם הכרתם במקום העבודה ואתם מתכוונים למסד או מיסדתם כבר את הקשר, נסו לבדוק אם מתאפשר לאחד מכם לעבור לשלוחה/מחלקה אחרת. בחנו את האפשרות אפילו שמישהו מכם יחליף את מקום העבודה.

 

אני ממליץ שההחלטה בנוגע למי מביניכם יישאר במקום העבודה הנוכחי, תסתמך אך ורק על מניעים מקצועיים נטו – למשל, למי מביניכם סיכוי רב יותר להתקדם במקום העבודה הנוכחי. אם אתם עובדים בעסק משותף, חלקו את תחומי האחריות והתפקידים כך שכל אחד מכם יהיה עצמאי ובר סמכות/החלטה בתחומים בהם הוא הכי מצטיין.

 

אל תנצלו את התקשורת הבלתי אמצעית שלכם לפנות/להתערב/להפריע לבן הזוג בעבודה מתי שרק תחפצו. מן הראוי שתתנו לו להתנהל לבד, גם אם מדובר במשבר. עזרו רק במידה ופונים אליכם. אם אתם עובדים מהבית, הפרידו גם את מתחמי העבודה, כך שתתאפשר פרטיות לכל אחד ואחת מכם.

 

2. טוב בזוגיות זה לאו דווקא טוב בעסקים

לפני שאתם מתכוונים להקים יחד עסק משותף, בחנו היטב האם הפרטנר שלכם מתאים גם להיות הפרטנר המקצועי שלכם. המבחן הראשוני יכול להיות באמצעות בחינת השותפות בניהול משק הבית שלכם.

 

שאלו את עצמכם: האם אתם טובים ביחד? האם ההתנהלות שלכם טובה? האם אתם חשים שוויון? האם אתם סומכים על בן הזוג שלכם? האם עבודת הצוות שלכם טובה? מהי החלוקה ההורית שלכם – במידה שאתם הורים, ואיך מתקבלות ההחלטות?

רק תשובות כנות לשאלות הללו יעזרו לכם לשקול את המהלך בכובד ראש.

 

 

 

3. אל תערבבו בין המקצועי לרומנטי

מאד מפתה להמשיך לדון בענייני עבודה גם בשעות הפנאי שלכם. המלצתי היא שלא תעשו זאת למרות הפיתוי. הקפידו גם לא לדבר על נושאי הבית בעבודה, ובמידה והנכם עובדים מהבית, צרו הפרדה מלאה בין העבודה המקצועית לעבודות הבית. אל תתלו כביסה או תרחצו כלים בשעות העבודה, ודאגו גם את מטלות הבית לחלק ביניכם בצורה שווה.

 

למדו להפריד בין המריבות בבית לבין המחלוקות בעבודה. בכל מקרה אל תערבבו בין הויכוח המקצועי לפרטי, ואל תנצלו או תשתמשו במערכת היחסים שלכם כדי לפתור מחלוקות בעבודה. בקיצור - אל תביאו את הויכוחים מהבית לעבודה ואל תביאו את המחלוקות מהעבודה הביתה.

 

4. היו מקצועיים

אין ספק שזה נחמד שיש בן זוג שהוא גם עמית לעבודה, וכמה מהנה ומרגש זה להגניב ליטוף, נשיקה, מבט או לרצות לבלות עמו במהלך שעות העבודה (בעיקר אם אתם עובדים הרבה שעות שלא מותירות מקום לזמן איכות מאוחר יותר). עם זאת, מגע פיזי עלול להציב את שאר עמיתיכם לעבודה או גרוע מכך, את הכפופים לכם, במצב מאד לא נעים בלשון המעטה.

 

עצה נוספת היא שתקפידו לא לנהל שיחות אישיות או להעניק מחוות אישיות/אינטימיות לפרטנרים במקום העבודה, ובעיקר לא בישיבות צוות או כל דיון שנוכחים בו עובדים נוספים. כלל זה חשוב בעיקר אם אתם המעסיקים/הבוסים במקום ציבורי. זכרו שאתם הפנים והדוגמה של שאר העובדים בנוגע למה שמקובל יותר ומה שמקובל פחות.

 

5. שימו את הזוגיות שלכם בראש סדר העדיפויות

לעבודה/קריירה/הצלחה עסקית/מקצועית יש את היכולת "לשאוב" אתכם עמוק פנימה ומבלי לשים לב לדחוק את הבית הצידה. חוסר ההפרדה בין הזוגיות לבית יכול אפילו לגרום להזנחה של מה שחשוב באמת. חברים, האהבה שלכם היא זו שצריכה לשאוב אתכם! היא זו שצריכה לקבל את המקום הראשון.

 

6. עבדו על התקשורת ביניכם בכל עת

שקיפות מלאה בעבודה תחסוך מטענים וויכוחים בהמשך. מצאו זמן ראוי לשוחח בצורה נינוחה ובאינטימיות על כל דבר שמסב לכם אי נוחות בעבודה.

 

7. אל תשכחו לצאת קצת

דאגו להקצות זמן לזוגיות ובילויים שאינם קשורים לעבודה. הזכירו לעצמכם שבני הזוג שלכם הם חברים לחיים ולא רק לעבודה. צרו חוויות והטעינו מצברים. פגשו זה את זו במקום נינוח ללא לחצים או מחויבות (מסעדה זו אופציה נהדרת מאחר והיא משלבת חוויה קולינרית עם אפשרות לתקשורת). בנוסף, טפחו מרחב פרטי להתרעננות אישית. השקיעו בתחביבים, צאו לבלות ללא בן הזוג וגוונו בקשרים חברתיים מחוץ לעבודה, על מנת שתוכלו להרגיש שיש לכם זמן ומקום עבור עצמכם בלבד.

 

8. הקפידו על מחוות זוגיות

האהבה ניכרת בפרטים הקטנים, אז דאגו להזכיר לפרטנר שלכם שאתם כאן כל הזמן באמצעות מחוות קטנות של תשומת לב: כוס קפה בבוקר, נשיקת לילה טוב, התכרבלות משותפת לפני השינה, טיולי ערב רגליים, ועוד. זה שאתם עובדים ביחד לא אומר שעליכם לשכוח שאתם גם קודם כל זוג.

 

 

9. התקשורת בראש

היו כנים תמיד ואל תסתירו דבר מהפרטנר שלכם. דאגו לשתף אותו בכל מה שמפריע לכם, קושי או מכאוב. אל תתפרצו, עשו זאת בצורה נינוחה ומתואמת. בחרו מקום נקי מהפרעות מחוץ לעבודה והבית ושוחחו. הגדירו את הציפיות שלכם האחד מהשנייה בצורה מדויקת, ובמידת הצורך רשמו אותן לתזכורת/מעקב.

 

10. ולסיום, אל תשכחו מי אתם ולמה אתם כאן

המפתח להצלחה במערכת היחסים הזוגית והמקצועית ביחד הוא הזהירות שבה תשמרו את שתיהן. לאורך כל הדרך דאגו לבחון האם נשארתם זוג גם כאשר אינכם בעבודה. אם התשובה היא שלילית - גשו לייעוץ זוגי מקצועי.

 

 

 

ד"ר דניאל דריי, רופא סקסולוג, ייעוץ זוגי ומיני, מנהל פורטל "תורת היחסים" לחיי אהבה טובים יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
למרות שבבית אתה נורא מבולגן, האקסל שלך לא רע בכלל
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים