שתף קטע נבחר
 

סער: אין סיבה לפאניקה מהמאגר הביומטרי

לאחר אינספור דיונים, עיכובים והתנגדויות, מדינת ישראל השיקה בראשון לציון את המאגר המאפשר לאזרחים להנפיק תעודות זהות חכמות. שר הפנים אמר כי "המערכת עומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר של אבטחת מידע שמונעת גניבת זהות. אני ממליץ לכל אזרח בישראל להשתתף בפיילוט ולקחת תעודה חכמה". סגנית השר: "ההתנגדויות לפרויקט - מחוסר הבנה"

שר הפנים גדעון סער וסגנית השר פאינה קירשנבאום משיקים היום (ב') את פרויקט תעודות הזהות החכמות והמאגר הביומטרי בלשכת האוכלוסין בראשון לציון. "זה תהליך שישראל מחכה שני עשורים להיכנס אליו", אמר שר הפנים שהניף את תעודת הזהות הביומטרית שלו ואמר "זו תעודת הזהות החדשה שלי". הפיילוט בן השנתיים ימשיך מאשדוד וראשון לציון לכפר סבא והרצליה עד סוף החודש, ובהמשך בכל הלשכות במדינת ישראל.

  

אין סיבה לפאניקה?    ( צילום: רועי עידן)

אין סיבה לפאניקה?    ( צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בנאומו אמר שר הפנים כי הגיע הזמן שישראל תיכנס לעידן של תעודות חכמות שאינן ניתנות לזיוף". השר סיפר כי 160,000 תעודות נגנבות בשנה. וכי הדבר מהווה תשתית למרמה, התחזות, מעשים פליליים שונים ו"מעשים של פגיעה בבטחון המדינה". השר התייחס להתנגדויות לפרויקט ואמר כי "אין סיבה ליהכנס לפאניקה" וכי היא מגיעה מ-"אנשים שלא מכירים את הנושא באופן מספק". סער הסביר כי המידע הוא "פחות ממה שישראלי מתבקש לתת כשהוא נכנס לארצות הברית (טביעות 10 אצבעות - א.ק.)". עוד אמר סער כי "המערכת עומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר של אבטחת מידע שמונעת גניבת זהות. הוא חתם בהמלצה לכל אזרח בישראל "להשתתף בפיילוט ולקחת תעודה חכמה". 

 


 

 

 

סער סער סירב להתייחס לאפשרות של ביטול המאגר במקרה שהניסוי לא יצליח ואמר כי "הכנסת קבעה את ההסדר ועוד שנתיים נהיה במצב שנוכל להמליץ לכנסת לגבי ההמשך".

 

לדבריו של שר הפנים הוסיפה סגניתו פאינה קירשנבאום. "מאז שהכרזנו על הפרויקט הביומטרי שומעים הרבה התנגדויות ואני רוצה לציין שזה נעשה מחוסר הבנה וחוסר ידיעה", אמרה, "המאגר הוא עצמאי לגמרי וכל השאלות שמועלות, אין להם קשר למאגר".

 

מנכ"ל רשות האוכלוסין אמנון בן עמי אמר כי "אנשי המטה והלשכות עשו עבודה מאומצת תוך כדי העבודה השוטפת שלהם. נעמוד בפיילוט בצורה מיטבית בשרות לציבור. בעוד כשנתיים כל הויכוחים של היום ייראו מיותרים. אנחנו מקווים שהציבור יביע אמון במהלך".

 

"ההתנגדויות מחוסר הבנה". סגנית השר פאינה קירשנבאום (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
"ההתנגדויות מחוסר הבנה". סגנית השר פאינה קירשנבאום(צילום: רועי עידן)

 

לפני תחילת האירוע הפגינו כמה אזרחים ליד הלשכה נגד הקמת המאגר. אחד מהם, עו"ד יהונתן קלינגר, ממובילי המאבק נגד המאגר אמר כי "אנחנו קוראים לאזרחי המדינה לא להשתתף בניסוי ולא לתת למדינה אצבע. הניסוי הזה הוא מתכון בטוח לשימוש לרעה במידע האישי, ולדליפה בטוחה".

 

ראש הרשות לניהול המאגר הביומטרי גון קמני, מי שבסופו של דבר אחראי בפועל על חסינות המערכת אמר כי "אנחנו חשים ומבינים את מלוא האחריות שמוטלת עלינו בשמירה על הנתונים הביומטריים של אזרחי המדינה. בשנתיים הקרובות ניבחן במגוון דברים ומגוון תרחישים וחובת ההוכחה חלה עלינו מרגע זה ואילך".

 

במקום התעודה הכחולה

בלשכה בראשון לציון כבר מוצבות עמדות צילום וסריקת טביעות אצבע, וכן פוסטרים וחומרי הסברה הקוראים לתושבים לבקש "תיעוד חכם". על קיר הלשכה מוצב מסך שבו מוקרנת ללא שמע, פרסומת שמונה את היתרונות של תעודות ביומטריות, ומציינת כי קיימת בעית גניבת תעודות זהות שמשמשות לפשיעה.

 

חלק מעובדי רשות האוכלוסין כבר הוציאו תעודות ונרשמו למאגר, והרישום לציבור הרחב מתחיל ב-14:30 כאשר הלשכה תפתח שוב. אולם בלשכה מדווחים כי תושבים הגיעו כבר בבוקר בשביל להרשם ואמרו שיחזרו בשעות אחר הצהריים בשביל לקבל תעודה ביומטרית. מחוץ ללשכה התגודדו מפגינים בודדים שקראו נגד הקמת המאגר. 

 

יקשה על זיופים  (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
יקשה על זיופים (צילום: אהוד קינן)

 

התעודה החדשה היא בגודל של כרטיס אשראי והיא תכיל מידע ביומטרי - תמונה ממוחשבת של הפנים במקום תמונה מודפסת, וכן טביעות אצבע של שתי האצבעות המורות. במקביל, יהיה ניתן גם להנפיק דרכונים חכמים דומים. הנתונים שעל התעודות אלה יישמרו גם במאגר ביומטרי ארצי, וינוהלו על ידי הרשות לניהול המאגר הביומטרי. המטרה של המאגר היא למנוע זיופים ו"הרכשה כפולה", כלומר מצב שבו אדם אחד מוציא שתי תעודות זהות או שני דרכונים ומתחזה למישהו אחר.

 

בחודשים הקרובים לשכות נוספות יצטרפו לניסוי שימשך שנתיים. בתקופה הזו אין חובה על התושבים לבקש תעודה כזו, וכל אדם שמוציא תעודת זהות חדשה או מחדש את תעודת הזהות הקיימת יכול לבקש תעודת זהות או דרכון רגילים.

 

אפשר עדיין לקבל תעודה רגילה (צילום: אהוד קינן) (צילום: אהוד קינן)
אפשר עדיין לקבל תעודה רגילה(צילום: אהוד קינן)

 

חוק המאגר הביומטרי שנידון מאז 2008 עורר מחלוקת רבה סביב נושא המאגר. ישנה הסכמה כמעט גורפת על הצורך בתעודות חכמות יותר עם אמצעים אלקטרונים וביומטריים לזיהוי, אך מתנגדים למאגר ובהם מומחים בעלי שם טוענים כי המאגר מהווה סיכון-יתר וכי יש חלופות להגנה מפני זיופים.


פורסם לראשונה 08/07/2013 12:48

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אהוד קינן
היום שבו זה התחיל
צילום: אהוד קינן
מומלצים