הבורסה ננעלה בעליות; ת"א 25 הוסיף 0.5%
מדד תל-אביב 100 הוסיף 0.4%. מניית פז ירדה ב-1.2% במחזור הגבוה בבורסה לאחר שצדיק בינו מכר מניות החברה ב-150 מיליון שקל. מחזור המסחר הסתכם ב-1.1 מיליארד שקל
המסחר בבורסה של תל-אביב ננעל היום (א') בעליות בניגוד למגמה שנרשמה הבוקר באסיה ובמקביל לעליות באירופה ובוול סטריט. איגרות החוב הממשלתיות נסחרות ביציבות לאחר הירידות אתמול בצל החשש שהפד יצמצם את התמיכה בשווקים מוקדם מהצפוי לאור נתוני התעסוקה החיוביים בארה"ב. מחזור המסחר הסתכם ב-1.1 מיליארד שקל.
מדדי מניות
מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.46% ל-1,207.71 נקודות. מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.44% ל-1,088.01 נקודות. מדד בלוטק 50 עלה ב-0.25% ל-305.18 נקודות. מדד נדל"ן עלה ב-0.38% ל-353.44 נקודות.
ברקע המסחר
בנק ישראל רכש בחודש שעבר 1.44 מיליארד דולר. סכום זה מצטרף ל- 1.05 מיליארד הדולרים שרכש הבנק בחודשיים הקודמים. כתוצאה מכך, מסתכמות כבר רכישות הדולרים שביצע בנק ישראל בשלושת החודשים האחרונים בסכום כולל גדול במיוחד של כ- 2.5 מיליארד דולר. "במהלך החודש נדרש בנק ישראל לרכוש דולרים על פי תוכנית הרכישות שנועדה לקזז את ההשפעה שמהפקת גז בישראל על שער החליפין והבנק רכש 240 מיליון דולר, כ-10% מתוכניתו השנתית. בנוסף, רכש בנק ישראל כ-1.2 מיליארד דולר פעולות אלה תרמו, בין היתר, לבלימת ייסוף השקל", אמר יוסי פריימן מנכ"ל פריקו.
שוק האג"ח
"סוף השבוע הדגיש את הסיכון הקיים באחזקה של אג"ח מדינה לטווח ארוך, ובעיקר באג"ח בארה"ב", כך לפי הלמן אלדובי שהסביר את הירידות באג"ח הממשלתיות אתמול. "לאחר פרסום נתוני התעסוקה הטובים, ירדו מחירי האג"ח של ממשלת ארה"ב בצורה חדה והתשואות טיפסו לרמה של מעל 2.7%. החששות מהפסקת ההרחבות הכמותיות גורם למשקיעים להקטין את האחזקות באג"ח והדבר משפיע בצורה ישירה על אגרות החוב הממשלתיות גם בישראל".
משפחות מנור ולבנת יחזירו לקופת אי.די.בי אחזקות 90 מיליון שקל מתוך הדיבידנדים שקיבלו, כשמתוך זה 40 מיליון שקל יהיו במזומן והיתר במנגנון שקשור בשווי מניות החברה. מדובר בתקדים היסטורי שבו לראשונה בארץ שבעלי מניות מחזירים דיבידנד בעקבות מהלך כזה.
אחרי שאתמול הגיש דנקנר את המתווה שלו להסדר חוב בחברת אי.די.בי פתוח, הגישה אתמול נציגות האג"ח המשותפת של אי.די.בי פתוח והחברה האם אי.די.בי אחזקות, את המתווה שלה להסדר לבית המשפט. לפי המתווה המשותף יומרו אג"ח בשווי 1.75 מיליארד שקל (מתוך חוב של כ-6 מיליארד שקל) למלוא הון המניות (100%) של אי.די.בי פתוח, ומייד לאחר מכן ידוללו מניות נושי אי.די.בי פיתוח ויועברו לנושי אי.די.בי אחזקות לפי שיעור של 90% ו-10% בהתאמה.
איגרות החוב של חבס ימשיכו לרכז עניין לאחר שאספן משכה את ההצעה למחזיקים. עם זאת, אספן לא פוצצה את המו"מ ומתכוונת לנהל משא ומתן במתווה אחר.
מניות במרכז
שי עזר, אנליסט הנדל"ן של בית ההשקעות אי.בי.אי השיק היום סיקור על מניית עזריאלי: "מדובר במניית עוגן. אנחנו ממליצים לכל משקיע או גוף מוסדי להחזיק בה במשקל שוק לפחות. במידה ואכן תחול האטה במשק, עזריאלי תפגע הכי פחות בהשוואה לחברות נדל"ן אחרות. בגלל החוזק הפיננסי עזריאלי יכולה לנצל הזדמנויות אשר נוצרות ברגעי משבר ולרכוש נכסים איכותיים במחירים נמוכים, דבר אשר יתרום לצמיחה והצפת הערך בטווח הארוך", נכתב בסקירה.
בעל השליטה בחברת פז-נפט, צדיק בינו, מכר מניות פז בהיקף 150 מיליון שקל. מדובר במכירה של 267 אלף מניות כאשר בינו נותר כעת עם אחזקה של 30% בחברת פז-נפט באמצעות החברה הפרטית שבשליטתו המלאה - בינו אחזקות.
אברות, העוסקת בצביעה וציפוי של צנרת לתשתיות, חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם חברת ארד במסגרתו תהיה אחראית חברת הבת של אברות, חצם, על כל פעילות הצביעה של ארד. היקף העסקה הוא 2.5 מיליון שקל בשנה. ההסכם הוא לתקופה של 10 שנים.
מיקרומדיק חתמה על הסכם עם רשת בתי חולים הודית מובילה לאיתור וזיהוי של סרטן צוואר הרחם. החברות זטיק ו-HCG קבעו לקדם תוכנית עסקית למסחור המוצר בהודו ולקבוע את התנאים המסחריים בין הצדדים.
אורית לוין, אנליסטית בנקים וטכנולוגיה במחלקת השקעות ואסטרטגיה בבנק מזרחי טפחות, השיקה המלצת "קנייה" למניית גילת ( 2,015.0 0.45% ) רשתות לוויין, עם מחיר יעד של 6.65 דולרים.
"תוצאותיה של גילת תתחלנה לצמוח בשנת 2014, לנוכח פרויקטים במגזר המסחרי (מול ממשלת אוסטרליה ובאירופה) וכן תחילת פרויקטים במגזר הביטחוני, בתום עצירה של התקציב הביטחוני האמריקאי בשנה וחצי האחרונות", כתבה לוין.
"הסנדיי טיימס" דיווח בסוף השבוע כי עידן עופר, בעל השליטה בחברה לישראל, מתכנן להנפיק בבורסת לונדון את החלק שהחברה לישראל בוחנת לפצל. מדובר בחברות אי.סי פאואר, קורוס, צים, טאואר ואי.סי גרין אותן בוחן עפר להנפיק לפי שווי של 2 מיליארד ליש"ט.