חוק הרעש אושר: שוטר יוכל להיכנס לבית בלי צו
מדי שנה מתקבלות 286 אלף קריאות לאירועי רעש. הכנסת אישרה כי בסמכותו של שוטר להיכנס למקום מרעיש ולבקש מהנוכחים להפסיק את העבירה. ומה דעתכם?
הקץ לרעש? מליאת הכנסת אישרה הערב (יום ב') בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק למניעת מפגעים שהגישה יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת, ח"כ מירי רגב (הליכוד ביתנו).
דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:
אושרה הארכת שעון הקיץ: "יותר אור, יותר שמחה"
נטישה בכנסת: "תישארו עם האנטי-דמוקרטיה"
בהצעת החוק תמכו 47 חברי כנסת וארבעה התנגדו. ההצעה קובעת כי בסמכותו של שוטר להיכנס למקום שבו יש חשש סביר לכך שמתבצעת עבירה של גרימת רעש, לצורך הפסקתו. על פי הצעת החוק, השוטר יבקש להפסיק את העבירה ויהיה רשאי לנקוט אמצעים לשם כך. על השוטר להזדהות בפני השוהים במקום בשמו ולהציג תעודת שוטר.
מדובר בהצעת חוק שניסח לאחרונה היועץ המשפטי של ועדת הפנים, ואליה הוכנסו הסתייגויות של חברי האופוזיציה תמר זנדברג (מרצ) ודב חנין (חדש) שביקשו כי הפעלת סמכות השוטר תתבצע רק כאשר קיימת ידיעה ברורה על ביצוע העבירה.
נציגי המשטרה והיועץ המשפטי של המשרד לביטחון פנים הסבירו בדיונים כי קיים צורך מוחשי בהצעת חוק שכזו, שכן מדי שנה מתקבלות 286 אלף קריאות לאירועי רעש שמוגדרות כ"עוון" ולא כ"פשע", אך לרוב השוהים במקומות שמהם בוקע הרעש מונעים מהשוטרים להיכנס אליהם ולטפל בבעיה. עוד הסבירו בדיוני הוועדה כי המשטרה אינה יכולה לתת מענה יעיל לפתרון בעיות הרעש שמעסיקות אותה באופן משמעותי.
נציגת האגודה לזכויות האזרח, עו"ד לילה מרגלית, ציינה במהלך הדיונים כי כניסה לביתו של אדם עלולה להיות בעייתית מבחינה חוקתית, וטענה כי המשטרה לא הניחה תשתית עובדתית מספקת להצעת החוק.
Read this article in English