אני אעשה ממך שניצל!
חלוטה, מצופה ומטוגנת. 3 מתכונים פשוטים עם כרובית שיכולים לשמש כפתיח או תוספת לארוחה: שניצל כרובית, אפויה בצ'ילי מתוק וגם כרובית מטוגנת במיץ לימון
שניצל כרובית
מתכון פשוט וטעים שילדים אוהבים במיוחד ומומלץ לאמץ בימי החופש הגדול לארוחות ערב או צהריים.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
המרכיבים:
1 כרובית נקייה מעלים וגבעולים
1 ביצה טרופה
פירורי לחם
מלח
אופן הבכנה:
- חולטים את הכרובית בסיר עם מים רותחים עד שהיא רכה מאד כ-10-15 דקות.
- מסננים ופורסים אותה לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
- טובלים כל פרוסה בביצה, מצפים היטב ומכל צד בפירורי לחם ומטגנים במחבת עם שמן חם על להבה בינונית עד הזהבה כ-2 דקות מכל צד.
כרובית מטוגנת במיץ לימון
מנה קלאסית מהמטבח הבלאדי הישראלי, המעשירה כל שולחן באוריינטציה ים תיכונית. חשוב להגיש חם חם.
המרכיבים:
1 כרובית, מופרדת לפרחים
מיץ מלימון אחד שלם
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים (רק החלק הירוק)
מלח
אופן ההכנה:
- מטגנים את פרחי הכרובית חצי טיגון בשמן עמוק בצ'יפסר עד הזהבה (לא לטגן יותר מידי, כדי שהכרובית לא תתרכך יתר על המידה).
- מסננים מהשמן ומעבירים לצלחת הגשה. ממליחים, יוצקים מיץ מלימון שלם, מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים.
כרובית בצ'ילי מתוק
במתכון הזה חולטים את הכרובית כך שהיא צריכה להיות רכה בתפרחת ומעט קשה בגבעולים. המרקם שמתקבל נהדר והשילוב עם הצ'ילי נפלא. אפשר לשדרג את המתכון עם שומשום קלוי.
שימו לב: חשוב להשתמש בכרובית מוצקה בעלת תפרחת לבנה וצפופה.
המרכיבים:
1 כרובית בינונית, נקייה מעלים וגבעולים
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים (רק החלק הירוק)
מיץ מלימון שלם
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מלח
אופן ההכנה:
- חולטים את הכרובית במים רותחים כ-5-6 דקות, כך שהכרובית תהיה רכה בחלק העליון וחצי קשה בחלקה התחתון.
- מניחים את הכרובית בצלחת הגשה רחבה וחותכים אותה ל-4 רבעים. יוצקים מיץ מלימון שלם, ממליחים ומטפטפים רוטב צ'ילי מתוק.
- מפזרים על הכרובית כוסברה קצוצה ובצל ירוק קצוץ ומגישים.
- מסעדת השקד, חשמונאים 90, תל אביב. 03-5610546