שתף קטע נבחר
 

דג בהפתעה: 4 קציצות דגים

הם עשירים באומגה 3 ובערכים תזונתיים, אבל את הילדים זה לא משכנע. חיים שלו ("השקד") מציע: 4 מתכוני קציצות דגים שגם ילדים אוהבים, קציצות דגים במרק וגם שלל וריאציות צבעוניות, עם סויה דבש ועוד

קציצות דגים הן פתרון נהדר לבישול דג בבית. ניתן לשחק עם טעמים ועם רטבים שונים המוגשים לצד המנה או על הקציצה וליצור מנות שאוהבים גם סועדים שלא ייתפסו עם מנת פילה דג בחיים.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

תזכורת לפני שמתחילים: קציצות דגים טוחנים מדג טרי ולא קפוא.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

קציצות דגים מטוגנות

את הקציצה אפשר לטגן, לבשל או לאפות. היתרון במתכון הוא שאין צורך בפירורי לחם או ביצה כדי לשמור על תערובת הבשר דביקה, אלא במעט שמן זית שמונע ממנה להתפרק. הקציצה שמתקבלת אוורירית, בעלת מרקם נהדר ואינה מתפרקת בעת הבישול.  לצורך הכנת הקציצוצת מומלץ להשתמש במוסר או בלוקוס.

 

המרכיבים:

300 גרם פילה דג נקי מעצמות

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1/2 כוס כוסברה קצוצה / פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

מלח

 

אופן ההכנה:

טוחנים את נתח הדג או קוצצים בסכין. מוסיפים בצל קצוץ, כוסברה, שום קצוצה, מלח ושמן זית. לשים הכל יחד ויוצרים קציצות.

משטחים את הקציצות ומטגנים במחבת עם שמן חם כ-2-3 דקות מכל צד עד הזהבה.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

קציצות דגים במרק

מרק חמצמץ ונהדר. עשיר בטעמי הדגים. למי שאינו אוהב טעם חמצמץ מוזמן להוסיף כף רסק עגבניות מעט לפני סיום הבישול על מנת לשחרר את הטעמים החמצמצים.

 

המרכיבים:

300 גרם פילה דג נקי מעצמות

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1/2 כוס כוסברה קצוצה / פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

מלח

 

למרק:

1 בצל פרוס

1 קישוא חתוך לפרוסות

3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

צרור כוסברה קצוץ

1 גזר חתוך לפרוסות

חצי דלורית חתוכה לקוביות

4 עגבניות טחונות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את נתח הדג או קוצצים בסכין. מוסיפים בצל קצוץ, כוסברה, שום קצוצה, מלח ושמן זית. לשים הכל יחד ויוצרים קציצות.
  2. הכנת המרק: מביאים סיר עם מים לרתיחה. מוסיפים בצל, קישוא, גזר, דלורית, בצל ירוק, כוסברה, עגבניות ומתבלים במלח. מביאים שוב לרתיחה. יוצרים קציצות בגודל פינג פונג וזורקים לציר הרותח. מבשלים כעשר דקות.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

קציצות דגים צלויות ברוטב יוגורט וזעתר

במנה הזו מומלץ להשתמש במחבת סטייקים משוח במעט שמן.

 

המרכיבים:

300 גרם פילה דג נקי מעצמות

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1/2 כוס כוסברה קצוצה / פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

מלח

 

לרוטב:

150 cc יוגורט טבעי

כפית שמן זית

כפית זעתר

שן שום קצוצה

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את נתח הדג או קוצצים בסכין. מוסיפים בצל קצוץ, כוסברה, שום קצוצה, מלח ושמן זית. לשים הכל יחד ויוצרים קציצות שטוחות. מורחים מעט שמן במחבת סטייקים, מחממים את המחבת וצולים את הקציצות ל-2-3 מכל צד.
  2. מכינים את הרוטב: מעבירים לקערה יוגורט, שמן זית, זעתר, שום וקורט מלח. מערבבים היטב ומגישים לצד הקציצות.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

קציצות דגים מטוגנות עם רוטב אסיאתי

ורסיה מטוגנת של קציצת הדגים. לקראת סיום הטיגון מומלץ להוסיף מעט חמאה שמשבחת את הטעם. את המנה הזו מגישים לצד רוטב סויה ודבש ואם אתם מחובבי הכוסברה, הוסיפו גם חופן קצוץ.

 

המרכיבים:

300 גרם פילה דג נקי מעצמות

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

1/2 כוס כוסברה קצוצה / פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

מלח

1 קוביית חמאה צהובה איכותית

 

לרוטב:

2 כפות דבש

שתי כפות סויה

3 שיניים טחונות של שום

ארבע כפות מים מעט מים

 

אופן ההכנה:
  1. טוחנים את נתח הדג או קוצצים בסכין. מוסיפים בצל קצוץ, כוסברה, שום קצוצה, מלח ושמן זית. לשים הכל יחד ויוצרים קציצות.
  2. משטחים את הקציצות ומטגנים במחבת עם שמן חם כ-2-3 דקות מכל צד עד הזהבה. בסיום הטיגון מוסיפים חמאה. חלב החמאה מבעבע ומשחים ומוסיף טעם לקציצה.
  3. לרוטב- מערבבים במחבת על להבה בינונית את מרכיבי הרוטב, מבשלים מעט ומגישים לצד הקציצות.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

  • חיים שלו הוא הבעלים של מסעדת השקד. החשמונאים 90, תל אביב. טלפון: 03-5610546

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
דג בקמופלאז'
צילום: דודו אזולאי
מומלצים