שופט נגד המשטרה: נתנו ל"שיכורה" לנהוג
שתי פסילות רישיון לנהגים שנסעו שיכורים לכאורה בוטלו, בשל טיפול כושל. שוטר הסביר: "לא היה קופי"
שתי פסילות רישיון לנהגים שלכאורה נסעו שיכורים בוטלו השבוע על ידי שופט תעבורה בחיפה. בשני המקרים תלה השופט את הביטול בטיפול לא מוצלח של המשטרה בעת המעצר, כהגדרתו. במקרה הראשון מולא דו"ח התנועה ברשלנות, ואילו במקרה השני שוטר שעצר נהגת שיכורה החזיר לה בתום הבדיקה את מפתחות כלי הרכב, כדי שתוכל להמשיך בנסיעה לביתה.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
דו"ח חושף: החיים הסודיים של בן לאדן
חוק הרעש אושר: שוטר יוכל להיכנס לבית בלי צו
במקרה הראשון, טען סנגורו של הנאשם, עו"ד תמיר עמר, כי טופס הכיול של מכשיר הינשוף - שקובע את רמת האלכוהול בדמו של הנבדק - לא מולא כראוי. בנוסף, נטען כי השוטר "מילא כמו אוטומט" את הטופס שמתאר מבחנים שנערכים לנהג שיכור. השופט שלמה בנג'ו קיבל את הטענות והצביע על כך שהשוטר "מציין מצד אחד כי הנהג ביצע את המבחן בהצלחה, ומאידך הוא מציין כי הנהג כשל בבדיקה".
הבדלים בשעות הבדיקה (3:01 על הטופס שמילא השוטר ו-3:53 על הטופס שמנפיק הינשוף) הובילו אף לביטול הפסילה. "בלבול בעבודה שביצע השוטר, ולכל הפחות במילוי הטפסים, יוצר תחושת אי-נוחות לא מבוטלת. בית המשפט לא יכול להתעלם מהכשלים המהותיים שנפלו בחומר הראיות ומהתעלמות השוטר מהוראות בסיסיות מחייבות", חתם השופט.
במקרה נוסף נדונה בקשתה של אישה שנתפסה נוהגת כשבדמה כמות אלכוהול גבוהה מעט מהמותר. רישיונה נפסל, אך בדיון התברר כי השוטר שעצר אותה עזב את המקום ולא ניהל את רישום האירוע. השוטר השני מילא שני טפסים במקום שני עותקים מאותו דו"ח, "משום שלא היה לו קופי". גם במקרה זה לא נרשמה שעת האירוע בצורה מדויקת.
לדברי השופט, "כבר בשלב זה די בנתונים אלה כדי לבסס כרסום של ממש בחומר הראיות". הוא הוסיף עם זאת כי "אם אכן נשקפה סכנה מהמשך נהיגתה, לא ברור מדוע הקצין הפוסל מצא לנכון ליתן בידיה את מפתחות הרכב ולא להשביתו. אם אכן מדובר בנהגת שיכורה, היה עליו מיד להשבית את הרכב ולא לסכן את הציבור. העובדה שלא עשה כן מלמדת כי לא נשקפת מסוכנות מהמשך נהיגתה".
עו"ד עמר בירך על כך "שבית המשפט מהווה בקרה ופיקוח על המשטרה, ומונע עשיית עוולה לנאשמים שזכויותיהם נפגעות על ידה".