פורסם המכרז להקמת קרית התקשוב של צה"ל
במסגרת המכרז, יתמודדו חברות הנדסה וטכנולוגיה על הקמת בסיס בבאר שבע עבור יחידות התקשוב והטכנולוגיה העילית של הצבא. בממשלה מקווים כי מיקום הבסיס לצד פארק ההיי-טק יהפוך את בירת הנגב למרכז הטכנולוגי של ישראל
במסגרת המכרז, יתמודדו חברות הנדסה וטכנולוגיה על הקמת בסיס מתקדם וגדול עבור יחידות התקשוב והטכנולוגיה העילית של הצבא. הבסיס, שעלות הקמתו ותפעולו מוערכת בכ-10 מיליארד שקל, יוקם לצד פארק היי-טק חדש שבו ימקמו את משרדיהן חברות כמו ECI, EMC, דויטשה טלקום ואלביט מערכות.
בממשלה מקווים כי מיקומו של בסיס הטכנולוגיה העילית של צה"ל לצד פארק ההיי-טק יהפוך את בירת הנגב למרכז הטכנולוגי של ישראל, ויקדם את פיתוחה הכלכלי של העיר.
"במהלך זה יועברו דרומה חוות השרתים, מרכזי תקשורת ומצוינות, אשר יניעו פתיחת מגמות טכנולוגיה בבתי הספר בבאר שבע בערים ובישובים נוספים, וישפיעו בכך על כל מערך החינוך וההכשרה הטכנולוגית בנגב", אמר נתי אפרתי, ראש מינהל מעבר דרומה במשרד הביטחון.
"מנוף חברתי כלכלי פיננסי"
מעבר בסיסי הטכנולוגיה מהמרכז לנגב, הוא חלק מפרויקט לאומי רחב היקף, שנועד להעביר את מרכז הכובד של פעילות הצבא לפריפריה. במסגרת הפרויקט כבר הועבר בסיס התובלה של חיל האוויר לנבטים והחלו עבודות התכנון להקמת קריית ההדרכה של צה"ל בצומת הנגב.
מטרת הפרויקט היא כפולה: מצד אחד, לפנות קרקעות רבות במרכז הארץ שנמצאות בשימוש הצבא ולבנות עליהן יחידות דיור נוספות באזורי הביקוש, ומצד שני, ליצור ביקושים חדשים לדיור ומוצרי צריכה בנגב וכך לעודד צמיחה כלכלית באזור זה.
"זהו מנוף חברתי כלכלי פיננסי בסדרי גודל שלא היה עד כה", אמר היום מנכ"ל משרד הביטחון, אודי שני. "בכוחו למנף את המגזר העסקי ולהניע תהליכים מעוררי צמיחה בכלל המשק". לדברי שני, הצלחת הפרויקט תלויה לא רק במעבר הבסיסים, אלא גם בהכנה נכונה של התשתיות האזרחיות (כבישי, חשמל, ביוב, תחבורה ציבורית) שבלעדיה לא יוכלו ישובי הדרום לקלוט את משרתי הקבע שיבקשו לעבור לגור בהם.
"משרד הביטחון מחויב ורתום למהלך הלאומי", אמר שני, "וכעת נדרשת התגייסות של משרדי הממשלה בקידום המעטפת האזרחית, שהיא תנאי להצלחת מעבר הבסיסים, משרתי הקבע ובני משפחותיהם".